Hae
Big mamas home

Tämä vai tuo?

Bongasin Iidan matkassa ja Susannan Colour outside the lines-blogista tällaisen hauskan tämä vai tuo postauksen. Ajattelin, että sellainen olisi kiva tähän väliin. Jotain kevyttä ja samaan aikaan sellaista, jossa pääset sukeltamaan vähän syvemmälle ajatuksiini. Miltä kuulostaa?

Iso kapunki / pieni paikkakunta

Olen tässä reilun kolmenkymmenen vuoden aikana asunut molemmissa ja niissä on kummassakin ehdottomasti puolensa. Synnyin ja kasvoin pienellä paikkakunnalla. Nyt asun meidän pääkaupungissamme. Täällä on se ehdotona plussa, että kaikki on lähellä ja kulkuyhteydet pelittää paremmin kuin hyvin, jonka vuoksi me ei olla tarvittu esimerkiksi omaa autoa.

Jos saisin valita, niin valitsisin mieluiten jotain näiden väliltä. Porvoolla on esimerkiksi aina erityinen paikka sydämessäni ja haluasin joskus mahdollisesti muuttaa sinne. Sanoisin, että se on nimen omaan noiden kahden välistä.

Aamut / illat

Tässä elämäntilanteessa illat. Aamut ovat nykyään niitä kaikkein hektisimpiä, kiitos lasten. Iltaisin on aikaa oikeasti rauhoittua. Lisäksi silloin minulla on parhaimmillaan mahdollisuuksia olla hetki itsekseni, kun lapset ovat nukkumassa ja Totte töissä. Minulle yksinolo on äärimmäisen tärkeää. Se lataa akkujani. Ja koska tässä elämäntilanteessa sellainen täydellin yksinolo on hieman vaikeaa, niin täytyy nauttia niistä hetkistä, jotka saa.

Ja silloin kun Totte on kotona, illat ovat sitä meidän parisuhde aikaa. Puhuttiin tuossa juuri, että pitää alkaa oikeasti panostaa näihin iltoihin, kun olemme yhdessä. Etteivät ne mene vain toisen silittäessä ja toisen kirjoittaessa, vaan nautittaisiin oikeasti toistemme seurasta.

Kesä / talvi

Ehdottomasti kesä. Olen kesän lapsi kaikella tavalla. Pidän talvesta kaikkein vähiten. Inhoan lunta ja kylmää. Minusta tätä ei edes tarvitse perustella tämän paremmin.

Kevät / syksy

Tämä on myös helppo. Pidän syksyst, varsinkin ruskan aikaan. Silloin kaikki on ihan mielettömän kaunista. Mutta kevät on kaiksita vuodenajoista suosikkini. Silloin kaikki kesään liittyvä hauska on vasta edessä. Luonto puhkeaa kukkaan ja joka paikassa on kaunista. Minustakin tuntuu, että keväällä herään horroksesta. Olemme siis parhaillaan lempivuodenaikani kynnyksellä.

Elokuvat / sarjat

Tässä elämäntilanteessa sarjat. Niille tuntuu riittävän resurssit parhaiten. Meillä on uudempi Avatar ollut nyt puoli vuotta kesken, kun tuntuu ettemme ehdi katsoa sitä. Sarjoja on helpompi jäsennellä, kun aikaa on rajatusti. Kunhan nuo lapset tuosta kasvavat, niin eiköhän elokuvillekin ole taas aikaa.

Puhelut / viestit

Riippuu tilanteesta. Uusien ja ei niin tuttujen ihmisten kanssa mieluummin viestit. Saan peiteltyä niiden avulla omaa introverttiyttäni. Sen sijaan läheisten ystävien kanssa saatan puhua pitkiäkin maratonpuheluita. Olen myös viime vuosina oppinut ääniviestien käyttäjäksi. Joten tämä riippuu täysin ihmisestä ja tilanteesta.

Sushi / tacot

En pysty valitsemaan. Meillä kokataan sen perus arkiruuan lisäksi ehdottomasti texmex ja aasialaisen makumaailman ruokia. Molemmat ovat suosikkejani. Jos olisi ihan pakko valita niin ehkä sushi, mutta oikeasti, nämä ovat molemmat suosikkejani.

Aamupala / illallinen

Aamupala. Totte varmaan lentää tuolilta, kun lukee tämän. Elän varsinkin aamuisin lähinnä kahvilla ja pyhällä hengellä, kun en ehdi syömään. Mutta rakastan hyvää, runsasta aamiaista. Ja kaikkein mieluiten juhlistaisin esimerkiksi kaikkia juhlapäiviä hyvällä, runsaalla aamiaisella.

Aina myöhässä / aina ajoissa

Aina ajoissa. En yleensä koskaan myöhästy. Jos olen myöhässä niin on tapahtunut jotain, johon en ole voinut itse vaikuttaa. Muuten olen aina viisistoista tai kymmenen minuuttia etuajassa joka paikassa. En itseasiassa tiedä mitään hirveämpää, kuin olla myöhässä.  Uuteen paikkaan mentäessä varaan itselleni ajan myös mahdolliselle eksymiselle, jonka vuoksi saatan olla kaksikymmentä minuuttia etuajassa.

Haaveilija / realisti

Pohjimmiltani olen haaveilija, mutta väkivaltainen parisuhde sai aikaan sen, että suhtaudun kaikkeen erittäin epäilevästi. Vaikka haaveilen, en osaa haaveilla kovin isosti ja pidän ajatukset mieluummin realistisina. Mutta ilman haaveilua, en olisi välttämättä saanut nykyistä parisuhdettani. Haaveilu auttoi minua asettamaan ne omat rajat ja toiveet, joiden alle ei sitten menty. Joten vastaan tähän haaveilija.

Autolla / kävellen

Kävellen. Minulla ei ole edes ajokorttia, joten jos julkiset eivät kulje, niin minulla ei oikeastaan ole edes muuta mahdollisuutta. Mutta nautin kävelemisestä, joten todennäköisesti vastaisin sen kuitenkin.

Kotona / viihteellä

Kotona, aina kun mahdollista. Olen varsinainen kotihiiri ja harkitsen tarkkaan millaisiin pippaloihin osallistun. Oikeassa seurassa innostun kyllä viihteellä olosta, mutta silti valitsen herkästi sen kodin. Totte onnistuu nykyään raahaamaan minua välillä myös vähän uloskin.

Introvertti / ekstrovertti

Oikea introvertin perikuva. 😀 Ne lähimmät ystävät saavat sosiaalisen puoleni esiin ja tietyissä tilanteissa on ehkä vaikea uskoa, että olen introvertti, mutta todellakin olen. Lataudun parhaiten yksin ja hiljaisuudessa, sosiaaliset kontaktit kuluttavat henkistä akkuani ja keksin tekosyitä luistaakseni sosiaalisista menoista. Siinä mielessä on huvittavaa, että olen päätynyt aloille, jossa siitä ekstroverttiudesta olisi hyötyä.

Sponttaani / suunniteltu

Sekä että. Epäilen minulla olevan ADHD:n, minkä vuoksi toimin myös hyvin impulsiivisesti. Olen tehnyt itselleni muun muassa tatuointeja hetken mielenjohteesta, joita kadun nyt. Mutta samaan aikaan saatan jahkata ja harkita joitain asioita ihan loputtomiin.

Syödä ulkona / kokata itse

Sekä että. On aina ihanaa istahtaa alas jonkun muun kokkaaman aterian äärelle. Enkä ole ihan heti valmis luopumaan täysin ulkona syömisestä. Mutta nautin myös ruuanlaitosta ja onnistumisen kokemuksista siinä. Huomaan kehittyväni ihan koko ajan kokkina ja leipojana, mikä on ihanaa. Kun lapset vielä arvostaisivat minun tekemääni ruokaa.

Instagram / Tiktok

Instagram, ihan ehdottomasti. Minulla ei ole tällä hetkellä edes aikaa selata Tiktok videoita. Sen lisäksi, kuvat ja teksti ovat itselleni niitä kaikkein tutuimpia ilmaisumuotoja. Tiktok kiehtoo minua kyllä ja haluaisin osata senkin, mutta kuvat ja teksti ovat ne minun omin maaperäni.

 

Tässä tämä oli. Selfiet on napattu Henrian studiolla. Minulla on ylläni ihana lainamekko, johon rakastuin ensi silmäyksellä. Henrialla on vaaterekillinen pluskokoisia lainavaatteita, mutta palaan tähän vielä myöhemmin. Joten pysy kuulolla!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Kolme yötä jouluun

Collegemekko, jossa puvihihat

Nanson vaaleanpunainen mekko

Jännityspäänsärkyä ja kaikki anteeksi

Marraskuun loppu ja Nanson ihana neulemekko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *