Hae
Big mamas home

Asiaa kiharoista & mitä mieltä olen Curly Girl-metodista

Curly Girl, Luonnonkiharat, Hiukset
Jo jonkin aikaa somessa ja ihmisten keskusteluissa on puhuttu Curly Girl-metodista. Se taitaa nykyisellään olla jo varsinainen villitys. Olin tässä Makeassa Kevin Murphy asiakasillassa ja sielläkin puhuttiin Curly Girlsistä. 
Minusta tuntuu hassulta, että hiusten muotoilu on niin sisään rakennettua etteivät kaikki ihmiset tunnista omaa hiuslaatuaan. Minulle on aina ollut täysin selvää, että oma tukkani on luonnonkihara. Tiedän tarkalleen, niin hyvässä, kuin pahassakin, mitä tarkoittaa, kun on luonnostaan kihara tukka. Parhaimmillaan säästän tolkuttomasti aikaa ennen juhlia, kun annan hiusten vain kuivua vapaasti korkkiruuveille. Pahimmillaan näytän jatkuvasti puudelilta, kun ilmassa on kosteutta, joka tekee hiuksistani pörröiset. Jälkimmäisen kanssa olen vain opetellut elämään. 
En erityisemmin laita tai muotoile hiuksiani. Ne saavat olla aika luonnollisesti ja kihartua vapaasti. Kuten varmaan kaikki, jotka ovat tietoisia luonnonkiharastaan, käytin vuosia vihatakseni sitä. Kadehdin niitä kavereita, joilla oli pitkät suorat hiukset, samalla kun itse tunsin tukkasukulaisuutta villakoirien kanssa. Se on ehkä syy siihen, miksi vuosia sitten ajelin pääni kaljuksi ja miksi jossain vaiheessa kuljin jatkuvasti jonkinlainen huivi päässä. Kun keksin suoristusraudat ja sain ensimmäisen oman sellaisen, olin seitsemännessä taivaassa. Olin haltioissani siitä ettei tukkani ollut jatkuvasti kihara. 
Curly Girl, Luonnonkiharat, Hiukset
Ehkä siitä syystä, että olen aina tuntenut oman hiuslaatuni niin hyvin, tämä CG-metodi ja sitä seurannut hypetys pääsi yllättämään minut. Mietin aluksi, mikä kummassa siinä on niin ihmeellistä. Varsinkin, kun ohjeita lukiessani tajusin, että olen hoitanut hiuksiani vuosia kutakuinkin ohjeiden mukaan tietämättä. Ihan vain, koska olen kantapään kautta opetellut, mikä omalle tukalleni on hyväksi. Plus olen liian laiska muotoillakseni tukkaa erikoisemmin, jolloin se saa olla enimmäkseen vapaalla. Kun se on saanut kuivua vapaasti, ilman lämpörautoja sun muita, se on näyttänyt hyvältä ja voinut hyvin. Olen myös vuosi tehnyt pelkkiä hoitoainepesuja, koska huomasin tukkani voivan entistä paremmin silloin. Nyt alan hiljalleen ymmärtämään, että jos on vuosia hoitanut omia hiuksiaan väärin, voi hyvin olla vapauttavaa tunnistaa viimein oma hiuslaatunsa. 
Curly Girl, Luonnonkiharat, Hiukset
Luettuani Curly Girl-metodin ohjeet läpi, päätin ottaa siitä muutamia uusia juttuja käyttöön itsellenikin. Niitä totuttuja hyviä tapoja en lähde muuttamaan, mutta olisin pöljä jos ohittaisin keinot hoitaa hiustani paremmin. 
Juuri nyt latvani alkavat olla huonossa kunnossa ja minun olisi korkea aika varata aika kampaajalle. Tein jonkin aikaa sitten päätöksen olla värjäämättä hiuksiani enää ja juuri nyt kasvatan omaa väriäni takaisin. Ensinnäkin siksi, etten selkeästi saa käytyä kampaajalla riittävän usein. Olen kyllästynyt siihen, että pääni näyttää jatkuvasti siltä, että se olisi freesauksen tarpeessa. Toisekseen värjääminen kuluttaa jo entisestään hauraita hiuksia, joten ehkä siitä on järkevää luopua. Jatkossa käyn kampaajalla ainoastaan lyhentämässä tukkaani. 
Onko Curly Girl-metodi teille tuttu? Oletteko testanneet sitä jo?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.