Hae
Big mamas home

HBO:n sarjasuosikit

Siitä on pieni ikuisuus, kun lupasin listata teille HBO:n sarjasuosikkini. Netflix-sarjoja ja suomalaista draamaa olenkin jo listannut aiemmin, mutta tämä on jäänyt roikkumaan. Nyt otin viimein itseäni niskasta kiinni. Ja mikä sen parempi hetki tarttua aiheeseen, kuin hämärtyvien syysiltojen aika.
HBO:lta katson sarjoja todella laajalla skaalalla. Listaltani löytyvät kohudraamaa, fantasiaa, historialista sarjaa, sekä klassikoita. Itse asiassa tällä listalla näkyy ehkä kaikkein selkeimmin oma sarjamakuni.
Vikings, Little Big Lies, The Handmaid's Tale, The Affair, Black Sails, sarjasuosikit, HBO Nordic, sarjoja
Vikings 
Viikinkejä me alettiin katsomaan aikanaan miehen kanssa yhdessä. Saatiin katsottua ensimmäinen kausi kimpassa, sitten alkoi tökkiä. Lopulta minulla meni hermo ja tästä tuli minun sarjani. Vikings on ihan älyttömän hyvin tehty ja mielenkiintoinen. Se kertoo viikingeistä, jotka lähtevät etsimään uuttaa maata täynnä rikkauksia ja päätyvät Englantiin. Retkeä johtaa Ragnar Lothbrok, jonka elämä muuttuu monella tapaa tämän retken jälkeen. Sarjassa kuvataan hienosti ryöstöretkien lisäksi heidän kulttuuriaan ja elämäntapojaan. Erityisen kiehtovaa on viikinkien horjumaton usko ja luotto omiin jumaliinsa ja se, että kuolema on vain kuolemaa, sellaista mitä ei pidä pelätä. Suosittelen, jos historialliset sarjat kiinnostaa.
The Affair 
Minä innostuin The Affairista, vasta kun sen ympärillä vellonut kohu oli helpottanut. Muistan, että sarjaa kohuttiin kun joidenkin mielestä se teki pettämisestä hyväksyttävää. Siitä en tiedä, mutta kuten nimikin jo kertoo, sarjassa seurataan Noahin ja Allisonin suhteen etenemistä ja miten se vaikuttaa heidän avioliittoihinsa. Kesäromanssi Long Islandilla pistää monen ihmisen elämän täysin sekaisin. Pidän erityisesti siitä, miten sarjan kerronta on tehty ja miten hahmojen pään sisään pääsee ihan uudella tavalla. Tarina kerrotaan erikseen, erillisinä muistikuvina eri hahmojen näkökulmasta.
Vikings, Little Big Lies, The Handmaid's Tale, The Affair, Black Sails, sarjasuosikit, HBO Nordic, sarjoja
Game of Thrones 
Game of Thrones on ansainnut hyvin lyhyessä ajassa kulttisarjan maineen, enkä ihmettele miksi. Tämä on sarja, joka fantasiapohjastaan huolimatta on sellainen, jota olen suositellut miehellenikin. Hän ei siis välitä ollenkaan fantasiasta. Se perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu-kirjasarjaan ja on suoraan sanottuna koukuttava. Martin toimii muuten itse yhtenä sarjan vastaavista tuottajista ja pyrkii käsikirjoittamaan yhden jakson jokaista kautta kohti. Sarja kulkee siis erinomaisesti käsi kädessä kirjojen kanssa, jota minä arvostan valtavasti.
Black Sails 
Tätä sarjaa seuraamme yhdessä mieheni kanssa. Se kertoo merirosvoista, hyvin eri tavalla, kuin esimerkiksi Pirates of the Carribean, joka on suorastaan romanttinen tulkinta merirosvoudesta. Tarina sijoittuu merirosvouden kulta-aikaan 1700-luvulle ja Nassaun merirosvokaupunkiin. Kapteeni Flint saa selville legendaarisen espanjalaisen aarrelaivan reitin ja rupeaa valmistelemaan miehistöä matkaan. Ilman juonia ja petkutusta tästä ei tietenkään selvitä.
Vikings, Little Big Lies, The Handmaid's Tale, The Affair, Black Sails, sarjasuosikit, HBO Nordic, sarjoja
The Handmaid’s Tale 
The Handmaid’s Tale perustuu Margaret Atwoodin romaaniin Orjattaresi ja on varmaan tämän ajan puhutuimpia sarjoja. Ympäristökatastrofin jälkeen suurin osa naisista on hedelmättömiä ja ne vähät hedelmälliset naiset alistetaan synnytyskoneiksi. Viivytin sarjan aloittamista mahdollisimman pitkään, sillä monet sanoivat sen olevan ahdistava. Sitä se on, mutta ei sellaisella tavalla kuin aluksi itse ajattelin. Minusta sarjan kiehtovuus on siinä, että tämä dystopia voisi olla ihan mahdollinen. En usko zombi-invaasioon, mutta tämän voisin nähdä mahdolliseksi.
Big Little Lies 
Big Little Liesin piti olla aluksi minisarja, mutta toisesta tuotantokaudesta on jo ilmoitettu. Sarjan näyttelijäkaarti on aivan häkellyttävän upea. Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Reese Withersoon, Nicole Kidman ja Alexander Skarsgård. Toisella tuotantokaudella tullaan näkemään myös Meryl Streep. Tarina kertoo viidestä hyväosaisessa pikkukaupungissa asuvasta äidistä, joiden kenenkään elämä ei ole aivan sitä, miltä näyttää. Hiljalleen valheet alkavat paljastua ja homma karkaa käsistä.
HBO on täynnä hyviä, laadukkaita sarjoja, joten kannattaa käydä tutustumassa valikoimaan. Sieltä löytyy taatusti jokaiselle jotain. Nyt on myös tullut joitain uusia, jotka lisään ehdottomasti katsontalistalleni. Jaan muuten blogin facebookissa aina silloin tällöin HBO:n julkaisuja uusista sarjoista ja kausista. Kannattaa seurata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.