Hae
Big mamas home

Raskausviikko 26 (25+0 – 25+6)

Beben koko: Kukkakaali

Oireet: Selkä- ja liitoskivut, närästys.

Himot: Erinäiset nopeasti vaihtuvat ruokahimot, shanghai tacot ja se tuoremehu.

 

Raskausviikko 26

Toinen kolmannes, eli se kuuluisa seesteinen keskiraskaus alkaa olla lopuillaan. Ihan uskomatonta! Niin vaikeaa uskoa, että ollaan oikeasti viimeisen kolmanneksen kynnyksellä. Vauvan syntymä ja synnytys lähenee koko ajan, mitä on todella vaikeaa uskoa. Yritetään valmistautua tulevaan parhaan mukaan. En stressaa vielä. Aika vähän meillä on tarvikkeita, mutta ehditään kyllä varmasti hankkia kaikki tarpeellinen.

Minulla on kriisi äitiyspakkauksen kanssa. Periaatteessa olisi kiva ottaa se, koska siellä on paljon hyödyllisiä juttuja. Mutta olen alkanut miettiä sen ympäristönäkökulmaa ja siellä on oikeasti muutamia juttuja, jotka eivät ihan miellytä omaa silmää. Enkä haluaisi ottaa tavaraa meille vain sen vuoksi, että se saadaan. Meille raha voisi olla ihan yhtä hyödyllinen, kun kuitenkin hyödynnän paljon kirpputoreja. 170 € saa ostettua aika paljon niitä mieluisan näköisiä juttuja kirppikseltä.

Olen todella alkanut ymmärtämään mikä ero on sillä kun istukka on edessä ja sillä, kun se on takana. Kahdessa ensimmäisessä raskaudessa istukka oli edessä. Sen vuoksi vanhempien lasten liikkeet eivät oikein tuntuneet tai näkyneetkään vatsan päälle. Nyt on aivan eri juttu. Tunsin liikkeet todella varhain ja nyt tunnen ne todella selkeästi. Myös koko muu perhe voi tunnustella niitä aika helposti vatsan päältä. Ero on mielestäni kuin yö ja päivä. Vaikka edellisestä raskaudestani onkin aikaa.

Yhdessä odottaminen

Me eletään parisuhteessa taas jonkinlaista ihanaa kuherruskuukautta. Siihen on liittynyt muun muassa vauvan liikkeiden hämmästelyä yhdessä, jutustelua tulevaisuudesta, nimien miettimistä ja muuta sellaista. Sellaisia juttuja, jotka minulta puuttui kokonaan aiemmissa raskauksissa. On ollut aivan mielettömän ihanaa odottaa vauvaa yhdessä puolison kanssa, joka on tässä mukana 100 % alusta asti. Hän myös yrittää ymmärtää sitä kaikkea, mitä minun kehoni ja mieleni käy läpi näiden kuukausien aikana. Rakastan tätä ja rakastan meitä ja meidän yhteistä vauvaa. On ihan mieletöntä, että saan kokea raskauden juuri tämän puolison kanssa.

Vointi on ollut koko viikon pääasiassa hyvä. Ne pahimmat selkä- ja liitoskivut jäivät ainakin toistaiseksi viime viikkoon. Saa nähdä milloin ne palaavat. Väsymys on myös helpottanut ja oon jaksanut aika hyvin. Vauva liikkuu paljon ja aika ajoin tuntuu, että hän yrittää vaihtaa sisuskalujeni paikkaa. Välillä hän on kohdussa selkeästi poikittain ja yrittää puskea kyjestäni läpi. Yllä olevaan kuvaan on tallentunut juuri tällainen hetki. Edelleen, todella ihanaa ja huojentavaa tuntea näin selkeästi hänen touhunsa, mutta välillä se tekee kipeää.

Pääasiassa nautin tästä raskaudesta ihan valtavasti. On ihanaa, että saan kokea tämän kaiken vielä kerran. Saan kasvattaa sisälläni uutta elämää ja tuntea hänet. Samaan aikaan en malttaisi odottaa loppukesää ja sitä, että päästäisiin tapaamaan hänet ja tutustumaan koko perhe häneen. <3

-Jenni

ENSIMMÄINEN JA VIIMEINEN KUVA: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 25 (24+0 – 24+6)

Raskausviikko 24 (23+0 – 23+6)

Raskausviikko 23 (22+0 – 22+6)

Raskausviikko 22 (21+0 – 21+6)

Raskausviikko 21 (20+0 – 20+6)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *