Hae
Big mamas home

Varpajaiset on naisilta pöllitty perinne

Tiesitkö muuten, että varpajaiset ovat alunperin olleet naisten juttu? En minäkään, ennen kuin omissa somekanavissani tämä tieto tuli minulle vastaan. Mutta niin se vain on. Varpajaiset ovat alunperin synnytykseen osallistuneiden naisten juhla. Kun synnytys oli saatettu onnistuneesti loppuun, ryyppäsivät synnytykseen osallistuneet naiset varpajaisia ja nauttivat lihaa, leipää ja voita.

Nykypäivänä varpajaiset ovat juhlat, jossa lapsen isä juhlistaa lapsen syntymää ystäviensä kanssa. Mutta onko kyse oikeasti siitä vastasyntyneen juhlimisesta vai tekosyystä riekkua ja vetää pää täyteen? Ja kaiken lisäksi tämä perinne on vielä pöllitty naisilta. Ei vaikuta kovin reilulta.

Varpajaiset on naisilta pöllitty perinne - BMH - Big mamas home by Jenni

Nykyään naisilla on baby showerit

Paljon kuulee perusteluja sille, miksi miehen pitää päästä ryyppäämään mahdollisimman pian, mieluiten heti synnytyksen jälkeen, on se että onhan äidilläkin baby showerit. Eli siis juhlat, jossa ihmiset kantavat lahjoja tälle syntymättömälle vauvalle. Eipä niissä juhlissa ole juurikaan kyse siitä äidistä. Eikö naisillakin olisi oikeus kunnon juhlintaan lapsen syntymän jälkeen?

Enkä sano, että baby showerit olisivat huono juttu. Itselle omat vauvakutsut ovat kaunis muisto raskausajasta ja olen niistä todella onnellinen, sekä kiitollinen, että ystäväni sellaiset järjestivät. Mutta jos kyseisiä juhlia käytetään perusteella sille, että isi pääsee pämppäämään ystävien kanssa vastasyntyneen varjolla, perustelu ontuu ja pahasti.

Vastasyntyneen äitiä ei pitäisi jättää yksin varpajaisten vuoksi

Ensinnäkin, ei niiden miesten varpajaisilla ole yleensä mitään tekemistä sen syntyneen lapsen kanssa. Se on nykyään enemmän tekosyy päästä rilluttelemaan. Parhaimmillaan sitä kysellään synnytyssalissa kätilöltä, että kauanhan tässä vielä menee ja kun äiti kotiutuu vauvan kanssa sairaalasta, saa hän siivota näiden varpajaisten sotkut.

Lisäki on todella tylyä ja suorastaan luvatonta jättää synnyttänyt nainen yksin vastasyntyneen vauvan kanssa. Nainen on monesti kyseisen urakan jälkeen aika heikossa hapessa. Itselle, molemmilla kerroilla, jo tolpillaan pysyminen synnytysten jälkeen oli saavutus. Ensimmäisellä kerralla toivuin isosta leikkauksesta ja toisella kerralla menetin lähes hengenvaarallisen määrän verta. En todellakaan halunnut olla tuolloin yksin.

Pakko sanoa, että enää en tulisi tähän suostumaan. Onneksi olemme näissä asioissa poikaystäväni kanssa aika samoilla linjoilla. ♥ Olenko muuten jo sanonut, että todella rakastan tätä miestä. ♥

Tasa-arvoisempi vanhemmuus - BMH - Big mamas home by Jenni

Tasa-arvoisempaa vanhemmuutta

Mikäli minua vielä onnistaa ja saan kolmannen lapsen, mies saa sitä kyllä juhlia ystäviensä kanssa. Mutta vasta kun tilanne on tasaantunut ja vastavuoroisesti minä saan ne omat kosteat juhlani. Samoin, baby showerit tulevat olemaan meille molemmille. Onhan lapsikin meidän molempien. Ja moni muukin asia tehdään toisin, kuin ensimmäisten lasteni kanssa. En halua olla enää yksin lasteni huoltaja ja kasvattaja, vaan haluan tehdä sen yhdessä toisen vanhemman kanssa. Joten meillä tulee menemään kaikki tasan. Ja kuten sanottu, myös hän on tästä samaa mieltä.

Ja toisekseen, minä lähestulkoon vaadin itselleni push presenttiä siitä työstä, minkä tulen tekemään. Olen kokenut jo kaksi hengenvaarallista synnytystä, joten omasta mielestäni ansaitsen lahjontaa tästä hyvästä. Kuten kuka tahansa nainen. Me luovutamme oman vartalomme jopa vuosiksi toisen ihmisen käyttöön ja uhraamme terveytemme ja hyvinvointimme tässä, joten jokainen meistä on ansainnut vähintään lahjoja tästä hyvästä.

Joten olisiko mitenkään mahdollista, että näin herran vuonna 2020, alkaisimme viedä vanhemmuutta kaikin puolin tasa-arvoisemmaksi?

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Haluan elää maailmassa, jossa naistenpäivää ei tarvita

Vain kyllä tarkoittaa kyllä – Raiskaus tarkoittaa suostumuksen puutetta

Parisuhdetta etsivällä naisella ei saisi olla seksisuhdetta

Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin miesviha

”Nainen ei voi harrastaa seksiä, jos haluaa naimisiin.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *