Hae
Big mamas home

Annoin haastattelun Me Naisille liittyen plusmuotiin

Tänään ilmestyi Me Naisien verkkosivulla artikkeli plusmuodista, jossa itsekin olin mukana. Tästä suora linkki artikkeeliin. Ensinnäkin oli mielettömän iso kunnia päästä kyseiseen artikkeliin mukaan ja vitsit missä seurassa. Tiesin jo alusta lähtien, että juttuun haettiin useampi pluskokoisia naisia ja iloinen yllätys oli, että tiesin heistä yhtä lukuunottamatta kaikki entuudestaan. Ja kaikki yhtä upeita pluskokoisia tyyppejä, jotka ovat jakaneet tyyli-inspiraatiota seuraajilleen. Melkein jokaisen kuvia on myös jaettu Plustyylit tilillä.

Minulle plusmuoti ja erityisesti pluskokoisten kokemat vääryydet muodin saralla ovat sydämen asia, joten tähän artikkeliin pääseminen oli todella hienoa.

Musta bleiseri ja vajaamittainen toppi - Kuinka pukea - BMH - Big mamas home by Jenni Behm Tavastialla ja bileasu - Paljettimekko - BMH - Big mamas home by Jenni

Pluskokoisena vaatteiden löytäminen on merkittävästi vaikeampaa, kuin normaalikokoisella, jolla valinnanvaraa on mielettömiä määriä. Minusta ehkä isoin vääryys on se, että pluskokoisena joudun ostamaan suurimman osan vaatteistani netistä, sovittamatta. Kivijalkaliikkeissä on olemattomasti pluskokoja. Jos on, ne ovat usein jossain liikkeen perällä omalla plusosastollaan, jossa on valikoima säkkimäisiä, tummia vaatteita. Tummia, koska musta hoikentaa. Tämä on yksi syy sille, miksi itse pukeuduin vuosia mustaan.

Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Kukkamekko - BMH - Big mamas home by Jenni

Tuossa artikkelissa tuotiin esiin paljon niitä epäkohtia ja vääryyksiä, joita me pluskokoiset joudumme kokemaan. Ja kaikilla meistä olis myös ajatuksia siitä, miten näitä meidän kokemia epäkohtia voitaisiin korjata. Yksi yhdistävä ajatus oli se, että pluskoon vaatteita pitäisi tuoda kivijalkoihin, mutta samaan aikaan pitäisi unohtaa ne nöyryyttävät pluskoon osastot. Kaikille sama valikoima, mutta enemmän kokoja. Eikö se olisi kaikkein hienointa ja reiluinta?

Olen iloinen, että tämä haastattelu tehtiin. Tässä saatiin samalla kertaa kuuluviin useamman ihmisen ääni, joista jokainen puhui samasta asiasta. Lisäksi positiivista on, että haastattelussa oli useampia eri pluskoon ihmisiä. Pluskokojen haitari kun on paljon laajempi, kuin peruskokojen haitari.

Mitä pidit artikkelista?

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

On ihanaa olla kolmekymmentä

Kumman vanhemman sukunimi lapselle?

En kadehdi enää sinkkuja

Projekteja

Minulla on vauvakuume

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *