Hae
Big mamas home

Miltä tämä kalenteriviikko näyttää?

Eletään syyskuun viimeistä viikkoa. Aika on mennyt todella nopeati. Vastahan tässä oltiin viimeisillään raskaana ja elettiin heinäkuuta. Nyt vauva-arkea on takana jo kaksi kuukautta. Ihan uskomatonta. Ristiäiset lähestyy kovaa vauhtia ja suunnittelen niitä parhaillaan. Palaan juhlasuunnitelmiin vielä omassa postauksessaan. Olen googlannut tällä viikolla niin sohvapöytää, tiskikonetta, kuin myös silitysrautaa. Näistä ensimmäiseksi mainittu on aiheuttanut melkoista päänvaivaa jo useamman vuoden.

Nyt halusin kuitenkin näyttää, millainen on meidän kalenteriviikko. Tämä vauva-arki on saanut aikaan sen, että minulla tuntuu olevan kalenteri jatkuvasti sekaisin. Jouduin järjestelemään tämän viikon menoja hieman uudelleen, koska olin epähuomiossa sopinut asioita päällekäin.

 

Miltä tämä kalenteriviikko näyttää:

Maanantai

Maanantaille meillä oli kalenterissa sovittuna niin vauvan kaksikuukautis neuvola, kuin koululaisen oppimiskeskustelu. Kumppanillani sattui olemaan myös vapaapäivä, joten hän pääsi meidän mukaan neuvolaan. Yritämme mahdollisuuksien mukaan käydä neuvolassa yhdessä, koska puolisolleni tämä on ensimmäinen vauvavuosia ja kaikki on hänelle uutta. Hän saa kysellä neuvolassa kaikesta mikä mieltä askarruttaa. Kerron neuvolakuulumisista myöhemmin enemmän, mutta kaikenkaikkeaan kaikki oli hyvin. Vauva kasvaa ja kehittyy juuri niin kuin pitääkin. Iltapäivällä suuntasin lapsen koululle keskusteluun. Sen jälkeen sovittiin puolison kanssa treffit läheiseen kauppakeskukseen ja vietiin meidän robotti-imuri huoltoon.

Tiistai

Tiistaina minulla oli sovittuna aamulle lenkki/sparrailutreffit Iinan kanssa ja päivälle sitten jälkitarkastus. Joten, kun aamulla olin imettänyt vauvan, aloin laittamaan itseäni, sekä pientä valmiiksi vaunulenkkiä varten. Vaunulenkin ja jälkitarkastuksen välissä oli juuri sen verran aikaa, että ehdin käydä kotona imettämässä. Jälkitarkastus oli todella hyvä kokemus. Loppupäivän olinkin sitten vauvan kanssa kotona ja puoliso tuli kotiin illalla. Vastasin päivän aikana myös pariin sähköpostiin ja illalla kirjoitin blogipostauksen. Tilasin myös ristiäisiä varten vielä muutaman jutun.

 

Keskiviikko

Keskiviikkona meillä piti olla aamusta fysioterapeutin käynti, mutta se siirtyi myöhemmälle. Tästä tuli soitto edellisenä päivänä. Kumppanillani on myöhäisempi vuoro, joten hän on päivällä kotona meidän kanssamme. Haluan aloittaa tällä viikolla ristiäisleipomiset, joten puoliso saa olla vauvan kanssa. Leivon ainakin kakkupohjan, cake pops pohjan, sekä pikkuleivät valmiiksi. Vauvan päiväuniaikaan todennäköisesi myös kirjoitan ja sen lisäksi minulla on useita kuvia läpi käytävänä.

 

Torstai

Torstain kalenteri on pysynyt tyhjänä. Pidän mielellään viikossa myös niitä vapaita rauhallisia päiviä, jolloin vauvan kanssa saa kölliä ja nautiskella ihan rauhassa. Todennäköisesti edistän myös ristiäisten leivontaprojektia kun puolisoni on kotona. Torstai tulee siis todennäköisesti olemaan hyvin samanlainen, kuin keskiviikko.

 

Perjantai

Perjantai on vaihtopäivä, joten iltapäivällä koululainen tulee omatoimisesti kotiin ja minä haen eskarilaisen. Perjantaina on myös vauvanpäivä, joka tarkoittaa muun muassa Mamalempeen avoimia ovia. Tarkoitus olisi siis pyörähtää keskustassa moikkaamassa Miiaa. Iltapäivä ja ilta meneekin sitten lasten kanssa. Puoliso on illan töissä, joten olen kolmikon kanssa keskenäni. Perjantai on yleensä pyhitetty rauhoittumiselle ja meidän kotiin asettumiselle. Yleensä vaihtopäivän iltana on hulinaa enemmän kuin tavallisesti.

Lauantai

Lauantait meillä on yleensä myös aika rentoja ja rauhallisia päiviä. Kumppanini on yleensä lauantait töissä, joten ollaan lasten kanssa keskenään. Haluan tarjota lapsille aikaa myös palautua arkiviikoista ja siksi haluan, että meillä on päiviä joille ei ole sovittu mitään.

 

Sunnuntai

Sunnuntai on puolisoni säännöllinen vapaapäivä, joten yhteiset menot ja retket on sovittu sen vuoksi yleensä sunnuntaille. Tänä sunnuntaina tavataan meidän doula viimeisen kerran ja jutellaan synnytyksestä. Käynti on ihan vähän venynyt, mutta ei pahasti. Ja oikeastaan ihan hyvä, niin olen saanut hieman etäisyyttä synnytykseen. Siitä keskustelu onnistuu todennäköisesti paremmin. Meillä oli myös alustavasti suunniteltu ylimääräinen kuvauspäivä Katrin kanssa, mutta tämä varmistuu vielä tällä viikolla. Jos aikaa jää, niin leivontaprojekti sen kuin jatkuu. Ristiäisiin on tässä vaiheessa viikko aikaa.

 

Miltä sinun viikkosi näyttää? Jos meidän perheen arjen seuraaminen kiinnostaa niin kannattaa ottaa seurantaan Instagram tilini @bmhjenni. Kannattaa myös tilata uutiskirjeeni.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Arki vauvan kanssa

Viikonlopun kuulumisia ja ajatuksia meidän uudesta arjesta

Vauvaviikon kuulumiset

Viikonloppu kuvina

Ensi viikolla uuteen arkeen kiinni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *