Hae
Big mamas home

11. luukku: Jouluinen kinuskijuustokakku

Vuorossa olisi seuraava jouluinen resepti. Tästä on tulossa varsinainen herkkukalenteri. Mutta toisaalta, minulle nimenomaan herkut ja jälkkärit ovat tuottaneet ehkä eniten päänvaivaa, kun mietin joulun menua. Iso osa muista ruokalajeista on tuttuja ja turvallisia ja niitä tehdään vuodesta toiseen. Mutta itse kaipaan ehkä kuitenkin jotain muuta perinteisten torttujen ja pipareiden kaveriksi.

 

Juustokakut ovat oma bravuurini ja siksi päädyin sellaiseen myös tällä kertaa. Tämä on ihan super helppo ja ihana jälkiruoka vaikka jouluaterian jälkiruuaksi.

 

Kinuskijuustokakku

 

Pohja

180 g piparkakkuja

80 g voita

 

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä

 

Kinuski

2 dl fariinisokeria

2 dl kuohukermaa

 

 

1. Murskaa piparit. Itse surautin nämä sileäksi muruksi blenderissä. Sulata voi ja sekoita se piparimuruun. Voitele irtopohjavuoka ja painele pipari-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 160 asteisessa uunissa ja anna sen jäähtyä.

3. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää joukkoon sitten sokeri. Vatkaa kuohkeaksi seokseksi. Lisää vaniljasokeri ja suola.

4. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista kakkua 160 asteessa 30 – 35 minuuttia. Kakku on kypsä kun pinta ei kiillä enää ja täyte on jähmettynyt.

Kakun kannattaa antaa jäähtyä ennen kinuskin lisäämistä. Kinuskin voi hyvin tehdä esimerkiksi seuraavan päivänä.

6. Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa hiljakseen, välillä sekoittaen 35 minuuttia. Kinuskin saa helposti testattua kylmän veden avulla. Tipauta pieni pisara kinuskia mahdollisimman kylmään veteen ja jos pisara ei sula matkalla pohjaan, se on valmista.

7. Kun kinuski on jäähtynyt, sen voi levittää kakun päälle.

 

Tämä on kakku, joka vain paranee ajan kanssa. Eli jos mahdollista, kannattaa sen antaa olla kaapissa yön yli, mutta pari tuntiakin jääkaapissa riittää hyvin.

Toivottavasti kokeilette tätä reseptiä. Tämä sopii onneksi ihanasti moneen muuhunkin tilanteeseen, kuin jouluun.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

8. luukku: Meidän joulunajan perinteet

6. luukku: Lahjaideat kouluikäiselle lapselle

5. luukku: Tunnelmaa kotiin Smiling Designilta

4. luukku: Jouluiset poro cookiet

3. luukku: Menneitä jouluja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *