Hae
Big mamas home

Vauva 6 kk – puoli vuotta

Meidän vauva täytti puoli vuotta. Vauvavuoden isoimpia virstanpylväitä on saavutettu. Tässä vaiheessa arki muuttuu ehkä isoiten. Vauva lähtee pian liikkeelle, eikä ole enää sellainen koko ajan kannettava pötkö. Tästä eteenpäin menoa ja meininkiä todennäköisesti riittää.

Tämän kuun isoin juttu on ehdottomasti kiinteiden aloitus. Saatiin 5 kk neuvolasta lupa aloittaa kiinteiden maistelu, sillä vauva osoitti selkää mielenkiintoa ruokaan ja syömiseen. Sen lisäksi pituus-/painokehitys ei ollut ihan toivottua, jonka vuoksi kiinteitä suositeltiin silloin viisikuukautisneuvolassa. Näillä ohjeilla me aloitetiin kiinteiden maistelu heti. Tämä nuorimmainen on ollut selkeästi valmis syömäpuuhiin, sillä kaikki on maistunut ensimmäisestä lusikallisesta asti ja ruokamäärät ovat kasvaneet nopeasti. Tuntuu, että aloitimme juuri oikeaan aikaan kiinteiden ruokien syömisen, sillä tämä on sujunut niin hyvin.

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että pääsimme tänne asti täysimetyksen kanssa. Imetys jatkuu yhä tässä rinnalla, vaikka pienen on vaikea välillä keskittyä rintaan. Tilanteen pitää olla kyllä todella rauhallinen ja vauvan mielentila oikea, jotta hän jaksaa keskittyä imetykseen. Iltaisin ja päiväunien jälkeen tuntuu olevan ehdottomasti paras hetki. Aika kaukana ollaan niistä alun rauhallisista maratooneista nyt, kun vauva käytännössä pyörii ympyrää tissi suussa.

Vauva 6 kk

  • Vauva painaa nyt 7,3 kiloa ja on 67,5 senttiä pitkä. Syntymämittoihin on tullut pituutta reilut 15 cm lisää.
  • Hän käyttää 68 – 72 koon vaatteita.
  • Kiinteiden myötä yöt ovat osoittaneet pientä rauhoittumisen merkkejä. Nyt meillä on ollut öitä vain 3:lla herätyksellä. Flunssan aikana taisi olla kyllä yksi yö jonka nukuin puolen tunnin pätkissä.
  • Vauvan liikkuminen kehittyy valtavasti. Hänestä on tullut nopeampi ja ketterämpi, vaikka ei ole vielä lähtenyt ryömimään. Paikoillaan hän ei kuitenkaan pysy, vaan hän osaa liikkua pyörimällä ja kierimällä.
  • Olemme hiljalleen alkaneet löytää yhdessä sellaisen selkeämmän päivärytmin.
  • Syö kiinteitä. On maisteltu marjoja, kasviksia, hedelmiä, viljoja ja lihoja.
  • Osaa sanoa ”grrr”, muuten ääntely on vokaalipainotteista.
  • Kaljusta päästä on alkanut kasvaa hiljalleen hentoista tukkaa.

Aloin muistella, että mielestäni tässä vaiheessa isommat lapset lähtivät liikkeelle ja istuivat. Minun mielestäni kumpikin isommista istui ja liikkui tässä vaiheessa. Vissiin tällä pienimmällä ei ole ihan niin kiire, kuin aluksi ajateltiin. Mikä ei haittaa yhtään. Hän kerkeää kyllä ja kun ei tässä ole mitään huolta hänen kehityksestään. Siskot kyllä kannustavat liikkelle. Eivät vissiin ole tajunnut sitä, että leikit tulevat olemaan vaarassa jahka pikkuveli lähtee liikkeelle.

On edelleen aivan mieletöntä seurata näiden kolmen sisarussuhteen kehitystä. Sitä miten se on lähtenyt liikkelle jo nyt. Sitä, miten tuo pieni ihailee jo nyt kahta isompaa sisarustaan. Siskot saavat ne leveimmät hymyt ja makeimmat naurut. Vauva alkaa hytkyä innosta, kun näkee isommat viikon tauon jälkeen. Tätä on oikeasti ilo katsoa.

Nukkuminen sujuu samaan tapaan, kuin ennenkin. Meillä heräillään noin neljä tai viisi kertaa yössä. Ollaan tosiaan lähdetty hakemaan sellaista vähän tarkempaa päivärytmiä, jotta saataisin joskus pidettyä unikoulu. Jaksetaan ihan hyvin, vaikka yöt ovatkin vähän rikkonaisia. Auttaa ihan valtavasti, kun vauva nukkuu minun vieressäni ja yöimetykset sujuu vain laittamalla tissi vauvan suuhun.

Hän on edelleen maailman tyytyväisin vauva. Kaikelle tyytymättömyydelle löytyy selitys ja kun asia korjataan, hän on taas yhtä hymyä. Tämä puolikas vauvavuosi on ollut aivan ihana kaikin puolin.

Meidän vauvavuosi on siis puolessa välissä. Aika menee jälleen kerran kuin siivillä. Kohta meillä juhlitaan jo yksivuotissynttäreitä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Vauvan päivärytmistä

Vauva 5 kk

Vauva 4 kk

Mikä auttaa jaksamaan vauva-arkea

Vauva 3 kk – Mikä nauraa niin kuin aurinko, mikä itkee niin kuin kuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *