Hae
Big mamas home

Terveisiä sairastuvalta

Tosiaan, terveisiä sairastuvalta. Tämä päivä on ollut todella raskas. Tunsin ensimmäiset flunssan oireet eilen illalla ja yö oli rehellisesti sanottuna aika kaamea. En saanut nukuttua tukkoisuuden ja kurkkukivun juoksi. Ravasin sängyn ja sohvan väliä, kun en löytänyt missään hyvää asentoa. Joka paikkaa kolotti ja oli kylmä. Lapset herättivät tietysti aamulla, ja koska lapsilla oli tänään myös ylimääräinen vapaapäivä, se on tarkoittanut paljon elokuvia ja matalan kynnyksen tekemistä.

Minusta myös tuntuu, että tällainen pitkä viikonloppu, jossa on ollut paljon rauhallista oleilua, rentoa tekemistä ja toki vähän ulkoilua, on se mitä lapset ja etenkin koululainen on tarvinnut. Koulun aloitus on ollut herkälle lapselle rankka rupeama, vaikka hän koulusta kovasti nauttiikin. Kaikki tällaiset vapaapäivät otetaan meillä ilolla vastaan ja lapselle tarjotaan mahdollisimman paljon läheisyyttä ja kainaloa.

Hulina viikonloppu

Viikonlopun alkupuolisko oli vastapainoksi melko aktiivinen, sillä juhlimme joulukuiseni syntymäpäiviä sukulaisten ja ystävien kesken. Tarkoitus oli juhlia saman viikonlopun aikana myös lapsen kaverisynttärit, mutta kahdet juhlat tuntuivat vähän ylitsepääsemättömiltä yhdistettynä alkuraskauden väsymykseen ja pahoinvointiin. Nytkin kahden päivän leipominen otti todella koville ja olin ihan valmis sänkyyn ja nukkumaan siinä vaiheessa kun kakku ja muut olivat valmiina.

Olen aika tyytyväinen leipomuksiini. Askartelin sokerimassan avulla esikoiselle kissakakun ja läjän kisunkorvaisia muffinsseja. Sokerimassa on minulle melko vieras materiaali, mutta aika hyvin tästä selvittiin. Täytyy kuitenkin myöntää, että kahden päivän leipominen kävi kyllä ihan koko kropalle. Kaikissa isommissa rupeamissa raskaus alkaa pikku hiljaa tuntumaan.

Juhlat olivat tosi kivat. Ja oli kiva huomata, että koululainen sai paljon sellaisia koululaisen lahjoja. Hän sai muun muassa helppolukuisia kirjoja. Ensimmäisen keittokirjansa, mistä itse olen innoissani. Olisi kiva, jos lapset innoistuisivat vähän ruuanlaitosta ja olisi kiva kokkailla aikanaan kunnolla yhdessä. Sen lisäksi lapsi sai Muumi Kimblen, jota on pelattu nyt siitä lähtien. Lapset rakastavat kyseistä peliä. Se on selkeästi riittävän helppo heille.

Levottomat yöt

Päivät ovat olleet kivoja, yöt sen sijaan raskaita. Tuo oma flunssayö ei ollut ainoa levoton yö. Sen lisäksi, että itse nukun raskauden myötä äärimmäisen levottomasti, lasten yöt ovat olleet huonoja. Toisella löytyi viime viikolla niin korva- kuin silmätulehduskin ja toinen on nähnyt painajaisia. Yöllä on siis heräilty usein ja nukuttu milloin milläkin kokoonpanoilla parisängyssä.

 

Nyt toivon ensi yölle kunnon yöunia ja levollisempaa yötä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Joulukuussa aion…

Mieli mustana

6 parasta asiaa juuri nyt

Viimeaikoina

Viisi vuotta myöhemmin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *