Hae
Big mamas home

Meidän koti numeroina

Instassa kiersi, muistaakseni alkukesästä, Koti numeroina-haaste. Osallistuin siihen jo silloin stoorin puolella, mutta halusin tehdä siitä vielä kattavamman version myös blogiin. Joten tässä se olisi.
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
56,5 neliötä – Näissä neliöissä asuu tiiviisti kaksi aikuista ja kaksi lasta. Periaatteessa me mahdutaan tänne ihan hyvin, nyt kun lapset ovat pieniä ja koska he nukkuvat täysiä öitä. Minusta on muutenkin tullut näin aikuisena kompaktien asuntojen puolesta puhuja. Ei ne neliöt, vaan se miten ne hyödynnetään. Kyllä tällä kokoonpanolla mahtuu kaksioon ihan hyvin kaksioon. Myönnän kuitenkin auliisti, että yksi huone lisää olisi ihan kiva, jotta kaikki lelut eivät olisi levällään olohuoneen lattialla.
2 huonetta – Meidän koti muodostuu olohuoneesta ja makuuhuoneesta, sekä keittokomerosta. Kuten sanottu, tilaa on riittävästi, vaikkakin vähän. Koen yöt itse asiassa helpommaksi, kun tytöt nukkuvat meidän kanssa samassa huoneessa. Jos he heräävät yöllä, ei tarvitse lähteä pitkälle lohduttamaan ja omaan sänkyyn pääsee nopeasti. Päivät tulee vietettyä olohuoneen ja keittokomeron puolella.
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
2 isoa ikkunaa – Sekä olo-, että makuuhuoneessa on kummassakin isot ikkunat, joista näkee sisäpihalle. Talviaikaan niistä ei pääse juuri sisään valoa, koska aurinko ei oikeastaan käänny meidän pihan puolelle ollenkaan. Kesällä me nautimme sen sijaan ilta auringosta, jota pääsee vähän sisällekin.
3 taulukollaasia – Yksi klassisenboheemin sisustustyylini tunnusmerkeistä on ehdottomasti taulukollaasit. Meiltä löytyy tällaiset kokonaisuudet kummastakin huoneesta. Olohuoneessa isoin kollaasi on kokonaisen seinän kokoinen. Ruokapöydän yllä on toinen, kolmen taulun kollaasi ja makuuhuoneessa lasten sänkyjen takana olevalla seinällä on kolmas.
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
1 sisustushylly – Olohuoneessa sijaitseva musta hylly toimii paikkana sisustusasetelmille. Hylly on ostettu käytettynä ja on yksi suosikeistani meillä kotona. Sen päällä asetelmat vaihtuvat aika tiuhaan allekirjoittaneen fiiliksen mukaan.
5 viherkasvia – Meidän perheessä yhteinen vitsi on se, miten huonosti pystyn pitämään erilaiset viherkasvit hengissä. Tällä hetkellä tilanne on itse asiassa yllättävän hyvä. Pieni sitruspuuni kasvaa suorastaan rehottamalla tällä hetkellä. Siitä rohkaistuneena päädyin ostamaan meille kummituspuun.
Big mamas home by Jenni S. Meidän koti numeroina
100+ kirjaa – Rakastan kirjoja. Niin paljon, että tietyt kirjasarjat on täytynyt kerätä itselle. Äänikirjoilla on paikkansa, mutta jotkut opukset täytyy pystyä ottamaan käsiinsä. Erityisen ylpeä olen fantasiakirja kokoelmastani. Suurimman osan siitä olen kerännyt kiertämällä aktiivisesti antikvariaatteja. Muistan miten innoissani olin esimerkiksi silloin, kun sain viimein käsiini David ja Leigh Eddingsin Polgaran. Tai kun sain kasaan tietyn osan Dragon Lance sarjaa. Sormusten Herran kokoelmateos on taas matkannut mukanani jokaisen kotiin Etelä-Sipoon ullakkohuoneestani asti. Puhumattakaan aikuisikäni intohimostani Mustan tikasin veljeskunnasta. Kuten sanoin, rakastan kirjoja.
Liikaa maljakoita – Koska pidän valtavasti leikkokukista, meille on löytynyt maljakko jos toinenkin. Maljakot ovat samalla tavalla osa sisustustyyliäni, kuin kynttilätkin ja saavat olla näkösällä tyhjinäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.