Hae
Big mamas home

Raskausviikko 27 (26+0 – 26+6)

Beben koko: Salaatinkerä

Oireet: Ajoittainen närästys ja supistukset.

Himot: Kaikki mitä satun näkemään jossain.

 

Raskausviikko 27

Taas takana viikko, kun olen voinut todella hyvin. Mikä on ihanaa. Olen jaksanut tosi hyvin, supistukset eivät ole äityneet liian koviksi ja ovat helpottaneet pienellä levolla. Aika ihanaa. Oon onnellinen, että toistaiseksi ne huonot ja kivuliaat päivät ovat yksittäisiä päiviä ja muuten saan touhtuta ja tehdä aika normaalisti.

Samaan aikaan vauvan mahdollisuudet selvitä vatsan ulkopuolella, kasvavat koko ajan. Toki me toivotaan, että hän viihtyy siellä vatsan suojissa mahdollisimman pitkään, mutta onhan se huojentavaa tietää, että koko ajan ne selviytymismahdollisuudet kasvavat.

Samaan aikaan, kun raskaus etenee, myös oma olo tulee varmemmaksi. Toki mikään ei ole varmaa, ennen kuin vauva on sylissä, mutta en ajattele sitä. Mieluummin olen rento ja rauhallinen, kun mitään hätää ei ole. Nautin raskaudesta ja siitä, että en pelkää jatkuvasti supistuksia tai verenvuotoja.

Kohtu kasvaa vauvan mukana ja säännöllisesti tunnen sellaista kohdun venymiskipua. Tämä kipu on muuten sellainen, mistä kukaan ei ollut kertonut kertaakaan ennen raskauksia. Esikoista odottaessa nämä kyseiset vihlaisut säikäyttivät aluksi monet kerrat. Nyt kolmannella kerralla nämä ovat jo tuttuja. Mutta olisi ollut kiva tietää näistä silloin ekalla kerralla. Ne ovat onneksi tosi ajoittaisia ja pääasiassa sellaisia ettei niihin tarvitse edes kipulääkkeitä, pieniä vihlauksia ja jomotuksia.

Parina iltana on tuntunut siltä, että raavin itseäni enemmän kutinan vuoksi. En tosin ole sata prosenttisen varma siitä, onko tämä nyt sitä hepatogestoosi kutinaa vai atopiaoireitani, joita minulla on niitäkin ollut. Pitänee vissiin varata hepatogestoosi verikokeet ensi viikolle ja selvittää asia. Raskaushepatoosi puhkeaa tosi monesti viikon 30 tietämillä, joten on mahdollista, että kutinat ovat niitä. En varsinaisesti stressaa sitä. Olen edelleen hyvin sinut asian kanssa ja tiedän, että tilannetta aletaan tarkkailemaan heti, kun arvot nousevat. En myöskään voi itse vaikuttaa asiaan, joten turha sitä on murehtia. Olen saanut kuitenkin jo kaksi tervettä lasta hepatogestoosista huolimatta.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Raskausviikko 26 (25+0 – 25+6)

Raskausviikko 25 (24+0 – 24+6)

Raskausviikko 24 (23+0 – 23+6)

Raskausviikko 23 (22+0 – 22+6)

Raskausviikko 22 (21+0 – 21+6)

2 kommenttia

  1. Niila kirjoitti:

    Heissan, oletko huomannut että sektion jälkeisissä raskauksissa nuo kohdun kasvukivut olisivat tuntuneet pahemmalta? Mietin kun itsellä sektio takana.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Nyt täytyy sanoa, että en ole huomannut. Minusta tässä kolmannessa ne tuntuvat voimakkaammilta kuin kahdessa aiemmassa, mutta sektio tehtiin jo ensimmäisessä. Joten on vaikea sanoa, johtuuko nämä omat sektiosta vai siitä, että tämä on jo kolmas kerta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *