Hae
Big mamas home

Uusiiko mun masennus?

Uusiiko mun masennus? Heräsin tähän ajatukseen kunnolla tänään ja täytyy myöntää, että sisällä heräsi pienoinen paniikki. Kulunut kevät on ollut niin äärimmäisen raskas, että masennuksen uusimiselle on täysi mahdollisuus. Se on oravanpyörä, johon kaikkein vähiten tässä maailmassa haluan uudestaan. Masennus. ja etenkin sen uusiminen, on mulle varsinainen mörkö, jonka kovin mielelläni haluaisin pitää tiiviisti menneisyydessä.

Big mamas home by Jenni S. Uusiiko mun masennus?

Vaikka tietyiltä osin koen voivani paremmin, kuin pitkään, pitkään aikaan ennen tätä. Osa elämästäni on tällä hetkellä niin kuormittavaa, että pelkään todella masennukseni uusimista. Se, että minulla on ollut vuosia kestänyt masennusjakso taustalla, nostaa huomattavasti riskiä sairastua uudelleen.

Big mamas home by Jenni S. Uusiiko mun masennus?

Tein tänään Mielentereveystalon sivuilta itsearviona BDI 21-kyselyn, joka on ihan virallinen testi masennuksen kartoittamiseksi. Omaksi huojennuksekseni, vaikka pisteet olivat korkemmalla kuin ennen, mutta kuitenkin normaalin rajoissa vielä. Itselle se oli iso huojennus. Minulla on ehkä vielä aikaa vaikuttaa tähän kaikkeen. Päätin, että teen testin säännöllisesti, seuratakseni omaa tilannettani ja pysyäkseni vähän kärryillä mieleialastani. Ajattelin ottaa myös yhteyttä työterveyslääkäriin, jos uusimista saataisiin mahdollisimman pitkälle ennaltaehkäistyä.

Big mamas home by Jenni S. Uusiiko mun masennus?

Olen jo vuosia kokenut omaksi vahvuudekseni sen, että osaan seurata omia mielialojani ja vaaran merkkejä. Pelkäsin masennuksen uusimista viimeksi ollessani raskaana. Koska olin sairastanut sen aiemmin, minulla oli myös korkea riski sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Silloin kävin ennaltaehkäisevässä terapiassa. Ja kaikki meni lopulta paremmin, kuin hyvin. Minulle äitiys oli alusta asti enemmän voimavara, joka tuki mielenterveyttäni.

Siitä huolimatta, että vainoajani saattaa saada tästä syyn tehdä uuden lastensuojeluilmoituksen, halusin purkaa myös näitä ajatuksia tänne blogiin. Saan jatkuvasti niin paljon ihanaa palautetta teiltä, koskien avoimuuttani, että haluan todellakin jatkaa samalla linjalla. En halua lopettaa, vaikka joku ilkeä ihminen niin haluaisikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.