Hae
Big mamas home

Kävin lukemassa kommentteja

Kävin tänään lukemassa Me Naisten artikkelin saamia kommentteja Facebookissa. En yleensä käy lukemassa minusta kirjoitettujen artikkelien kommentteja, koska siellä on 100 % todennäköisyydellä niitäkin, jotka on tarkoitettu loukkaaviksi. Niin tälläkin kertaa. Tämä kerta oli tosin siinä mielessä erilainen, että nyt minä en ollut artikkelin pääosassa, vaan meitä oli artikkelissa kuusi ihmistä. Näin ollen kaikki ilkeydet eivät tuntuneet henkilökohtaisilta,

No, mitä siellä kommenteissa oli. Siellä oli kannustuksia, ihailua ja positiivisia kommentteja, joiden näkeminen oikeasti yllätti positiivisesti ja ilahdutti. Ehkä some ei ole tältä osin täysin läpimätä. Mutta sitten siellä näkyi paljon puhdasta läskivihaa. Tämä ei yllättänyt. Aina, kun julkisuudessa näkyy marginalisoituja kehoja, jotkut ovat meuhkaamassa siitä etteivät ne kuulu nähtäville.

Lihavuus johtuu biologisista tekijöistä - BMH - Big mamas home by Jenni

KORVAKORUT SAATU HUVITUSKORU*

Lihavuuden takana on biologisia tekijöitä

Omalla kohdallani olen jo aika pitkälti tottunut läskivihaan, vaikka oikeasti kenenkään ei pitäisi joutua tottumaan siihen. Kenenkään ei pitäisi tottua vihaan, syrjintään tai haukkumiseen. Minä olen aika paksunahkainen ja tiedostan äärimmäisen hyvin, että muiden ihmisten mielipiteet eivät vaikuta ihmisarvooni. Mutta maailma on täynnä myös niitä, jotka ovat minua epävarmempia omasta ulkonäöstään. Niitä, jotka kaipaavat muiden mielipiteitä, eivätkä ole vielä oivaltaneet sitä, että ovat hyviä minkä kokoisena tahansa.

Se, mikä minulle välittyi kaikista veemäisistä kommenteista, oli puhdas tietämättömyys. Selkeästi harvalla on oikeasti tietoa lihavuuteen vaikuttavista tekijöistä. Lihavuus kun ei ole tutkitun tiedon valossa itsekurista tai tahdonvoimasta kiinni. Lihavuuden takana on biologisia tekijöitä, jotka ovat ikäänkuin menneet väärin. Käytännössä voidaan ajatella, että keho on sairastunut. Sitä ei itsekurilla korjata. Suosittelen ihmisiä lukemaan tämän artikkelin aiheesta. Lisäksi monet dieetit lisäävät ahmimista, joka on myös syömishäiriö.

Toinen usein käytetty väite on se, että pluskokoiset ihmiset lisäävät yhteiskunnan terveydenhoitokuluja. Tämä ei sinänsä pidä paikkaansa, koska fakta on se ettei pluskokoisia tutkita tai hoideta, koska kaikki vaivat pistetään lihavuuden piikkiin. Oli lääkärinkäynnin syynä mikä tahansa asia, lihavaa ihmistä kehotetaan yleensä vain laihduttamaan ilman isompia tutkimuksia. Esimerkiksi PCOS:sta (munasarjojen monirakkulaoireyhtymä) kärsivien naisten on äärimmäisen vaikeaa saada oikeanlaista hoitoa, koska he ovat lihavia. PCOS nimittäin aiheuttaa painonnousua, koska se vaikuttaa aineenvaihduntaan. Kierre on siis valmis.

Kävin lukemassa kommentteja - BMH - Big mamas home by Jenni

Jos näistä asioista puhuttaisiin enemmän ja ihmiset ymmärtäisivät oikeasti asioita lihavuuden takana, voisiko se vähentää läskivihaa? En usko, että se karsisi aivan kaikkea, koska osa ihmisistä haluaa olla vain ilkeitä. Mutta ainakin tiedon lisääminen muuttaisi koko keskustelun oikeaan suuntaan.

Samaan aikaan en voi olla miettimättä sitä, kuinka paha ja epävarma olo ihmisellä pitää olla, että hän kokee tarvetta purkaa sitä muihin. Minä olin kerran siinä pisteessä, että olisin halunnut purkaa pahaa oloani toiseen ihmiseen. Olin silloin äärimmäisen nöyryytetty ja loukattu kyseisen ihmisen toimesta. Se olo oli hirvittävä. Silti en alentunut siihen. Kyseinen kommentointi kertoo enemmän kommentoijasta, kuin yhdestäkään lihavasta ihmisestä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Viimeaikoina

Viisi vuotta myöhemmin

En kadehdi enää sinkkuja

Onko kenenkään ulkonäköä oikeus kommentoida?

Minun lapset, minun vastuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *