Vähäsokerinen ja gluteeniton juustokakku
Juustokakku on ollut vuosia leivontabravuurini. Kehittelin jokunen päivä sitten tällaisen ihanan, vähäsokerisen juustokakun. Käytin pohjaan gluteenittomia keksejä, joten tämä sopii myös viljarajoittuneille. Sokeria on kekseissä, vaniljarahkassa, sekä luomu omenamehussa, jota käytin. Muuta sokeria en kakkuun lisännyt. Makeutta kakulle sai päälle tulevista marjoista.
Tämä juustokakku on aivan äärimmäisen helppo tehdä. Sen kun sekoittaa ainekset keskenään ja laittaa jääkaappiin hyytymään.
Pohja
150 g Gluteenittomia mariekeksejä
75 g Voita
Täyte
4 kpl Liivatelehtiä
1 dl Omenamehua (luomu)
2 dl Kermaa
1 rs Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Vaniljarahkaa
Koristelu
Marjoja (Minä käytin mustikoita, kirsikoita ja vadelmia)
Ohje
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Leikkaa paperi pohjan kokoiseksi.
- Murskaa keksit ja sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita keksit ja voi yhteen. Levitä seos irtopohjavuokaan.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto ja vaniljarahka. Sekoita hyvin.
- Kuumenna omenamehu kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuuman mehun joukkoon. Kaada liivatelehti-mehuseos täytteen sekaan ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksimurun päälle irtopohjavuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Koristele marjoilla.
-Jenni
Lue myös
Maailman paras spagettikastike
Meal preppaus ja aasiahenkinen kanaa sekä kasviksia