Hae
Big mamas home

1-vuotiaan kasvu & kuulumiset

Tämä postaus tulee todella reilusti kuopuksemme syntymäpäivien jälkeen, mutta marraskuiset kuvausolosuhteet yllättivät minut täysin. Kuten joka vuosi. Nyt kuitenkin katsotaan, miten meidän yksivuotias on kehittynyt. Ehdin myös saada tätä postausta varten mitat neuvolasta. 
1-vuotias, vauva, vauvavuosi, perhe, lapset,
Nukkuminen 
Meillä nukutaan pääsääntöisesti hyvin ja omissa sängyissä, mistä olen todella onnellinen. Yömaidot tekivät noin kuukauden mittaisen paluun tässä syksyllä, mutta nyt nekin ovat jääneet pois. Eikä niitä oteta takaisin. Yleensä meillä nukutaan rauhassa ihan aamuun asti, mutta välillä täytyy nousta laittamaan tutti vauvan suuhun. Välillä otan beben viereen nukkumaan. Ja välillä me valvotaan pari tuntia ihan beben huvin ja urheilun vuoksi, mutta noin 75% ajasta meillä nukutaan hyvin. 

Päiväunia hän nukkuu edelleen kahdet, mutta aamupäivän unet ovat lyhentyneet noin puoleen tuntiin. Kohta nekin jäävät varmasti pois. 
1-vuotias, vauva, vauvavuosi, perhe, lapset,
Syöminen 
Beben ruokahalu ja aterioiden annoskoot ovat kasvaneet selkeästi. Kaikki menee ja hyvällä ruokahalulla. Tällä hetkellä kaikki mitä tarjotaan maistuu ilman epäluuloja ja nirsoilua. Vuoden iässä me olemme siirtyneet hänen kanssaan sellaiseen vähäsuolaiseen ruokavalioon. Minä yritän tuoda ruokaan makua muilla mausteilla, mutta mieheni suosii suolaa enemmän. Mitään supersuolaista meillä ei kokata ollenkaan. 
1-vuotias, vauva, vauvavuosi, perhe, lapset,
Puhe 
Sanavarasto on edelleen kovin pieni. Tähän mennessä olemme kuulet vain ”äidin” ja ”ein”. Hän harjoittelee kuitenkin koko ajan puhetta ja osaa kyllä toistaa joitain helppoja tavuyhdistelmiä, kuten ”kakka”. Toistaiseksi höpöttely on erilaisia äännähdyksiä, tavuja, maiskauksia ja pärinöitä. Mutta Little E:lä puhe lähti kulkemaan myös aluksi hitaasti, mutta kun sanoja alkoi tulla, tahti vain kasvoi. 
1-vuotias, vauva, vauvavuosi, perhe, lapset,
Liikkuminen 
Siinä missä puhe etenee hitaasti, liikkuminen on todellakin mennyt eteenpäin. Bebe kävelee ihan sujuvasti ja kiipeää myös. Hän myös ”juoksee” sellaista taaperojuoksua, joka on kuitenkin enemmän pikakävelyä, kuin juoksuaskelia. Hänen suosikkipaikkojaan kotona ovat sohva ja isosiskon sänky. Niillä hän kiipeilee mielellään ja menoa on lähes mahdotonta hillitä, jos meinaa vauvan hereilläolon aikaan pystyä tekemään muutakin. Vauva nimittäin kiipeää sohvalle heti kun hänet nostetaan sieltä alas. Nyt hän on onneksi huomannut, että sohvassa on reuna ja sitä pitää varoa. Tämä helpottaa meidän vanhempien työtä valtavasti. 
1-vuotias, vauva, vauvavuosi, perhe, lapset,
Kasvu 
Minulle on jäänyt ensimmäisistä kuukausista päälle huoli siitä, ettei bebe kasva kunnolla. Onneksi tämä huoli on osoitettu monta kertaa aiheettomaksi. Kuopuksemme kasvaa juuri niin, kuin pitää omilla käyrillään. Me olemme käyneet neuvolassa viimeksi heinäkuussa, eli neljä kuukautta sitten. Silloin bebe oli 68 senttiä ja painoi 7755 grammaa. Nyt Hän oli 76,5 senttiä pitkä ja 8815 grammaa. Ruumiinrakenteeltaan hän on pitkä ja hoikka, joten kasvua on tullut siihen nähden juuri oikealla tavalla. Käyrä on tasoittunut hienosti. 
1-vuotias, vauva, vauvavuosi, perhe, lapset,
Parhaat 
✗ Bebe viihtyy mainiosti hoidossa ja menee sinne mielellään. Iltapäivisin hän juoksee meitä vastaan leveästi hymyillen ja sen jälkeen karkuun ihan yhtä leveästi hymyillen. 

✗ Pikkusiskolla on rytmi veressä, kuten Little E:lläkin. Biisien ensitahdit saavat pään keinumaan ja pienen pyllyn sheikkaamaan. En tiedä, mistä he ovat perineet rytmitajunsa sillä minulta se ei ole tullut. 

✗ Beben suosikkileikki on kerätä tavaroita pieneen leikkiämpäriin ja heitellä niitä sitten pois sieltä. Tätä hän tekee ja toistaa aina, kun mahdollista. 
Sellainen on meidän vuoden ikäinen bebe. Hän on melkoisen hurmaava tapaus.

2 kommenttia

  1. Emiilia kirjoitti:

    Ihania pieniä! 🙂

    Blogisi mainittu minun uusimmassa postauksessa "Emyn TOP 5 seurattavat blogit" Käyhän tsekkaamassa osoitteessa https://unelmanumero5.blogspot.com/

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Hei kiitos maininnasta. Kävin lukemassa ja ihanasti olit kirjoittanut. ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.