Hae
Big mamas home

Raskausviikko 4 (3+0 – 3+6)

En ole aiemmin tehnyt tällaisia raskausviikkopostauksia. En ole jotenkin osannut aiemmin. Mutta nyt ajattelin tarttua näihin. Tämä saattaa olla hyvinkin viimeinen raskauteni, joten on kiva dokumentoida se paremmin, kuin kaksi aikaisempaa.

Aloitan nyt hyvin varhaisesta viikosta, eli raskausviikko 4. Yleensä harva edes tietää olevansa raskaana tässä vaiheessa. Minä sain tietää omasta raskaudestani todennäköisesti ensimmäisenä mahdollisena hetkenä täysin sattumalta. Ja olin ennen testiä vielä täysin varma siitä etten ole edes raskaana.

Sain tietää olevani raskaana

Sain tietää olevani raskaana päivillä 3+4. Sitä ennen minulla oli ollut muutaman päivän ajan tiputteluvuotoa ja olin aivan varma, että kuukautiseni alkavat hetkenä minä hyvänsä. Muita oireita minulla ei ollut siihen mennessä vielä ollut. Siitä huolimatta, kyseisenä aamuna päätin tehdä raskaustestin. Se oli täysin hetken mielenjohde. Ajattelin, että minulla on joka tapauksessa raskaustestiliuskoja kaapissa, joten miksi en nyt kokeilisi. En osannut sanoa, ovatko kuukautiseni varsinaisesti myöhässä. Kiertoni on ollut epäsäännöllinen sen jälkeen kun sairastin koronan. Tiputtelua oli tullut koronarokotteen jälkeen ennenkin muutamia päiviä ennen kuukautisia, joten miksi tämä ei olisi taas sitä.

Tein testin. Siihen piirtyi selkeästi ainoastaan testiviiva, joten totesin sen olevan negatiivinen. En muistaakseni edes odottanut kovin kauaa sitä toista viivaa, vaan ajattelin testin vain olevan nega. Unohdin testiliuskan kuitenkin keittiön pöydälle, kun jatkoin aamuani. Taisin mennä silloin vielä takaisin sänkyyn. Myöhemmin huomasin liuskan keittiössä ja katsoin sitä. Testiviivan vieressä oli toinen, täysin selkeä, vaikkakin haalea viiva. En ollut uskoa silmiäni. Tiesin kokemuksesta, että kyseisten testien olevan luotettavia myös useamman tunnin jälkeen, joten sen puolesta tuo haalea viiva oli uskottava.

Menin kertomaan tästä puolisolleni kädet täristen. Hänellä ei vaan selkeästi ollut mitään käsitystä siitä, mitä tarkoittaa haamuviiva. Tosin, tarvittiin neljä testiä ennen kuin minäkään uskoin todella olevani raskaana. Menimme silloin yhdessä elokuviin katsomaan uusinta Black Pantheria ja minä mietin suurimman osan leffasta olevani raskaana.

Se haalea viiva vahveni lopulta testi testiltä. Aluksi haalea viiva hermostutti ja stressasi enemmän, koska edellisen kuukauden pettymys oli vielä vähän turhan vahvana mielessä. Mutta kyllä sitä neljännen testin ja lopulta pois jääneiden kuukautisten perusteella oli pakko uskoa, että olen raskaan. Toki tämä varhainen viikko hermostutti myös, sillä pelkäsin kemiallista raskautta.

Nyt sitten odotellaan niitä muita raskausoireita. Minulla on ollut sekä ekassa, että tokassa raskaudessa pahoinvointia ja väsymystä kummassakin. Toisessa raskaudessa se alkuraskauden väsymys oli niin voimakasta, että nukahdin pari kertaa kesken kävelyn. Havahduin yleensä parin metrin jälkeen takaisin hereille.

 

Tässä oli nyt tämä ensimmäinen raskausviikkopostaus. Näitä oli noin 36 vielä jäljellä. Seuraavat kaksi tulevat vielä nopeammalla tahdilla. Sitten olemme todennäköisesti ajan tasalla viikkojen suhteen.

Terkuin,

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Meille tulee vauva!

Tämä on aivan ihana vaihe

Lisäävätkö lapset onnellisuutta?

Tunteiden vuoristorataa

Ajatuksia lapsen yrittämisesta ja lapsettomuudesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *