Hae
Big mamas home

Pókemon-kakku kuusivuotiaan synttäreille

*Sisältää mainoslinkkejä

Minun on ihan pakko tehdä tästä postaus, sillä olen niin ylpeä leipomastani kakusta. Täytteet kakuissani ovat olleen jo vuosien ajan hyviä, mutta olen kamppaillut kuorrutuksen kanssa. Olin jotenkin aina ajatellut, että voikreemi on jotenkin haastava ja ylihehkutettu. Mutta ei se ole. Ymmärrän nyt 100 % miksi ammattilaiset käyttävät voikreemiä kuorruttamiseen.

Tämä on tähän mennessä paras kakku mitä olen tehnyt. Taitoni kehittyvät koko ajan. Olen joskus puhunut erään toisen vanhemman kanssa siitä, että se ensimmäinen syntymäpäiväkakku on todennäköisesti aika reppana, mutta todennäköisesti se 18-vuotiskakku on jotain ihan muuta. Pitäisiköhän yrittää kaivaa kakkuvia esiin ja katosa miten kakkuni ovat vuosien saatossa kehittyneet?

Ennen kuin palaan menneiden vuosien kakkuihin, niin esittelen tämän. Lapsi toivoi suklaakakkua, joten tässä kakussa on suklaakakkupohja ja kerrosten välissä suklaa-tuorejuustotäyte. Päällinen on voikreemiä.

Suklaakakkupohja

(25:lle hengelle)

 

  • 150 g voita
  • 3 1/2 dl ruokosokeria
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 1/2 dl perunajauhoa
  • 1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 3 dl kädenlämpöistä maitoa

 

  1. Voittele ja korppujauhota vuoka. Minä käytän PME kakkuvuokaa*, jossa taikina kypsyy ehdottomasti parhaiten.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita sokeri-voi vaahdon sekaan vuorotellen pienissä määrin kuivat aineet, munat ja maito.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
  6. Anna seistä noin 15 minuuttia ennen kuin kumoat pohjan jäähtymään. Minulta löytyy myös jäähdytysritilä*, jotta leivonnaiset saavat jäähtyä siinä tasaisesti.

 

Suklaa-tuorejuustotäyte

(Kahteen väliin)

 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g maitosuklaata
  • 400 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria

 

  1. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Paloittele suklaa ja sulata se 10 sekunnin sykleissä. Varmista ettei se pala.
  3. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi.
  4. Sekoita tuorejuuston sekaan sula suklaa. Lisää lopuksi kermavaahto.

 

Tee kakku valmiiksi päivää ennen kostumaan.

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla.
  2. Kokoa kakku vuokaan. Kostuta kerrokset ja jaa täyte kahteen osaan pohjien väliin.
  3. Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin kostumaan.

Tässä on kakun ohje. Teen voikreemille vielä omansa. Synttäriraportti tulee myös myöhemmin.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Kolmen suklaan kakku

Ihanat Geisha-browniet

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ihanat omenamuffinssit

Perinteinen mustikkapiirakka – Helppo ja nopea resepti

 

2 kommenttia

  1. Kaima kirjoitti:

    Kannattaa ehdottomasti kokeilla Suklaapossun kevennettyä marenkivoikreemiä: https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kevennetty-marenki-voikreemi-sveitsilaisella-marengilla/

    Saattaa kuulostaa työläältä mutta ei oikeastaan ole! Marengin lämpötilaa ei tarvitse mitata. Jos voin lisäämisen jälkeen näyttää, että ei vatkaudu kreemiksi, niin hetkeksi vaan jääkaappiin/pakkaseen.

  2. Taija-Tiia kirjoitti:

    Noin komean kakun ottaisin kyllä omiinkin juhliini, nam! Eikä koskaan ei voi olla liian vanha Pokemoneille 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *