Kattilalasagne
Tässä arkiruoka vinkiksi klassikkoruuan helppo ja hyvä variaatio. Olen tehnyt kattilalasagnea kotona ennenkin, mutta puoliso pääsi maistamaan vasta tällä kertaa. Hän on sanonut, että ainakin viimeksi hän ehti nähdä vain sen tyhjän pannun ja todeta, että vissiin oli hyvää ruokaa. Niin oli. Upposi myös lapsiin. Ja tämä on niitä ruokia, jotka vain paranevat jääkaapissa.
Rakastan lasagnea, mutta kattilalasagne on siitä ihana, että ruoka valmistuu helposti yhdessä ja samassa astiassa. Tiskiä tulee siis vähemmän ja aikaakin menee vähän vähemmän. Suosittelen sen puolesta ehdottomasti kokeilemaan. Kuten sanottu, meidän lapsetkin tykkäsi. Kunhan heidän lautaselleen ei tullut mozzarellaa.
Kattilalasagne
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
5 dl tuoretta pinaattia
400 g jauhelihaa (tai soijarouhetta)
2 rkl öljyä
1 prk basilika-oregano maustettua paseerattua tomaattia (tai tomaatti murskaa)
1 dl vettä
1 kasvisfondi
1 rkl sokeria
2 tl balsamicoa
1 tl suolaa
Mustapippuria
6 täysjyvä lasagnelevyä
2 palloa mozzarellaa
Koristeluun:
Tuoretta basilikaa
1. Kuori ja pilko sipuli, sekä valkosipulin kynnet. Pese pinaatinlehdet.
2. Kuulota sipulia ja valkosipulia pieni hetki pannulla, ennen kuin lisäät pannulle jauhelihan ruskistamista varten. Ruskista jauheliha.
3. Lisää jauhelihan joukkoon pinaatti, paseerattu tomaatti, vesi, annosfondi, balsamico ja mausteet. Anna seoksen muhia keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
4. Riko lasagnelevyistä paloja kastikkeen joukkoon. Sekoita palat kastikkeeseen, niin etteivät ne ole kaiken päällä, vaan niiden päälle ja väliin pääsee kastiketta. Anna muhia kannen alla 15 minuuttia.
5. Revi mozzarellapallot lasagnen päälle. Anna hautua kannen alla vielä 5 min niin, että juusto ehtii sulaa.
6. Koristele valmis lasagne vielä tuoreilla basilikan lehdillä.
Tätä ruokaa kannattaa tehdä reilu satsi, koska se paranee jääkaapissa. Siksi tämä sopi hyvin esimerkiksi meal preppaukseen. Muutenkin tämän kaikin puolin kiva arkiruoka.
-Jenni
Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok
Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit
LUE MYÖS
Näin teet Shanghai tacot kotona
Maailman helpoin ja paras arkilounas
Hyvän ja helpon kuuloinen ohje, täytyypä kokeilla! 🙂 En ole aiemmin kuullutkaan lasagnen kattilaversiosta.
Suosittelen. Tää aika pitkälti vaan muhii itsekseen pannussa tai kattilassa, kun ainekset on saanut kattilaan asti. 😀 Eli helppoa ruuanlaittoa.