Hae
Big mamas home

Helmi Helsingissä, Maannos Kitchen & Bar

*Yhteistyössä Maannos 
Klassinen, skandinavinen, boheemi ja herkullinen. Näillä sanoilla kuvailisin Maannos Kitchen & Bar’ia. Saimme Heidin ja Pinjan kanssa tilaisuuden tutustua tähän uuteen helmeen yhteistyön merkeissä.
Ensinnäkin, kun astuimme sisään ravintolaan, minulta ja Heidiltä karkasi kummaltakin suusta sellainen ihastunut, täysin spontaani älähdys. Ravintolan sisustus, joka on lahjakkaan Laura Seppäsen käsialaa, löi meidät täysin ällikällä. Paikka on ihan mielettömän kaunis.
Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki
En tiedä minkä nostaisin ykkössuosikikseni. Onko se heti eteisessä oleva pyöreä, kaunis peili, paljas, rosoinen tiiliseinä, samettituolit, kauniit valaisimet vai teollinen henki, joka ravintolan tiloissa oli pidetty. Kaikki natsasi tosi hyvin yhteen ja sisustus oli yhtenäinen, sekä mielenkiintoinen.
Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki
Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki
Jo alkukeiton aikana saimme iloksemme todeta, että ravintola ei ole vain kauniisti sisustettu, vaan myös ruoka on älyttömän herkullista. Onneksi en ole töissä millekään toiselle taholle ja voin kehua kaikkea juuri niin ylitsevuotavin ilmauksin, kuin haluan.
En ole mikään foodie, mutta kyllä minulle hyvä ruoka maistuu aina. Olen toivottoman nirso ja uusien juttujen kokeilu on minulle haastavaa. Yritän kuitenkin parhaani, sillä olen huomannut usein yllättyväni iloisesti. Monesti kasvisruoan ja kasvisten kanssa olen varuillani. Muistan liian selkeästi peruskoulun kasvisruokavaihtoehdot. Maannoksen kukkakaalikeitto oli kuitenkin niin hyvää, että mietin, miksi ravintoloissa ei ole ruualle santsiannosta. Myös pääruuaksi tarjottu lohi, perunat, sienikastike ja kasvikset toimivat ihan täydellisesti.
Jälkiruuaksi meille tarjoiltiin omenajäätelöä, joka maistui siltä itseltään. Ihan kuin olisi syönyt kylmiä omenia. Maannoksen ideologia on tehdä suomalaista ruokaa, mutta eri tavalla, kuin mihin on totuttu.
Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki

 

Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki
Maannos, kitchen and bar, suomalaista ruokaa, ruoka, ravintolat, Helsinki
Kun sopiva tilaisuus tulee, nappaan mieheni mukaan ja kokeilen seuraavaksi Maannoksen dinneriä. Ravintola on sellainen helmi ettei minua haittaa yhtään kulkea sinne täältä toiselta puolelta Helsinkiä. Jos et ole vielä käynyt, niin käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.