Hae
Big mamas home

Raskausviikko 5 (4+0 – 4+6)

Beben koko: Unikon siemen

Oireet: Rintojen arkuus, pissahätä, väsymys, herääminen ennen kukonlaulua.

 

Raskausviikko 5

Nyt on vuorossa raskausviikko 5, jolloin ensimmäiset oireetkin ilmaantuivat.

Heti kun tämä raskausviikko vaihtui, niin rinnat pamahtivat kipeiksi saman tien. Halaaminen on kivuliasta ja samoin kosketus. Puolisolla ei ollut toivoakaan päästä lähellekään niitä. Muistan, kuinka tässä yrittämisen aikana olen miettinyt muutamia kertoja, että onkohan mun rinnat nyt arat. Voisiko ne olla vähän herkemmät. Nyt sitä ei tarvitse miettiä, kun halaaminenkin sattuu. Olen pyytänyt myös lapsia varomaan rintoja, kun kiipeilevät syliin halailemaan.

Uni ja väsymys

Olen edelleen äärimmäisen kiitollinen unenlahjoistani. Kunhan nukahdan nukun hyvin. Ravaan yöllä pari kertaa pissalla, mutta nukahdan nopeasti uudelleen. Tämän hetken kroonisen väsymyksen vuoksi menen nukkumaan suurin piirtein samoihin aikoihin, kuin lapset. Mutta herään aamulla ennen muita, ilman herätyskelloa. Tämä tarkoittaa, että herään joskus viiden ja kuuden välillä. Sinänsä aikaisin herääminen ei haittaa, koska olen todennäköisesti ehtinyt saamaan sitä ennen sen yhdeksän tai kymmenen tuntia unta. Mutta väsymys iskee yleensä parissa tunnissa heräämisen jälkeen.

Ja voi pojat tämä väsymys on kalamaa. Tuntuu, että olen ihan koko ajan sellaisessa väsymyspöhnässä, että ihan kuin en olisi nukkunut kolmeen yöhön kunnolla. Se on ihan hirveää. Aika ei ollut tämän suhteen kyllä kullannut muistoja tässä menneessä kuudessa vuodessa. Muistan tämän väsymyksen kuopuksen raskaudesta ja se oli jo silloin hirveää. Silloisessta pahasta olosta minulla puolestaan ei ole kummoisia muistikuvia, mikä kertoo ehkä siitä, kumpi on ollut pahempaa.

 

Neuvolan ja varhaisultran varaaminen

Päivänä 4+6 varasin meille ensimmäisen neuvolan ja varhaisultran. Kumpikin tulee olemaan joulukuun puolella. Neuvolan sain varattua samalla, kun olimme toisen lapsen kanssa viisivuotisneuvolassa. Meillä vaihtui nyt neuvolan terveydenhoitaja lähes kahdeksan vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Mikä on vähän surullista. Tämä uusi terveydenhoitaja vaikuttaa myös äärimmäisen mukavalta. Mutta olisihan se ollut ihanaa, jos edellinen olisi ollut meidän uuden vauvankin hoitajana.

Joka tapauksessa, sain varattua ensimmäisen äitiysneuvolan siinä samalla, kun viisivuotias touhusi neuvolan tehtävien parissa.

Kotiin päästessä soitin sitten Preggon raskausklinikalle ja varasin varhaisultran. Meille oli molemmille selvää, että halutaan käydä ikäänkuin varmistamassa raskaus varhaisultrassa. Kävin kummankin oman lapsen kanssa varhaisultrassa ja haluan tehdä niin myös nyt. Preggo valikoitui paikaksi sijainnin, hinnaston ja sen vuoksi, että mahdolliseti lisätutkimukset kuuluvat hintaan, jos niitä tarvitaan.

 

Minulle on kommentoitu aiemminkin, että varhaisultra on turhaa rahanmenoa, mutta minä en näe sitä niin. Minä koen sen itse nimenomaan rauhoittavana asiana. Ensimmäinen varsinainen ultra on vasta viikoilla 10 – 12. Siinä ajassa vauvaan on ehtinyt syntyä tunneside ja valtava määrä toiveita. Jos joku on pielessä, suru on paljon suurempi. Siksi me halutaan käydä varhaisultrassa. Halutaan tietää, mahdollisimman varhain, onko kaikki hyvin tai jos ei ole. Suru olisi jo silloin ihan riittävän suuri, jos asiat eivät olisi niin kuin niiden kuuluisi olla.

Tällä kyseisellä viikolla uskaltauduttiin myös kertomaan raskaudesta maailmalle. Haluttiin tosiaan jakaa tämä meidän tarina sellaisenaan kuin se on, joten ei aikailtu kertomisella. Kertominen ei kuitenkaan vaikuta siihen jatkuuko tämä raskaus vai ei.

Tässä taisi olla nyt viidennen viikon kuulumiset. Ihan hirveästihän tästä alkuraskaudesta ei ole kerrottavaa. Väsymystä lukuunottamatta olo hyvä, mikä on positiivista. Palataan siis seuraavan viikon kuulumisin.

Terkuin,

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Miten uskallettiin yrittää juuri nyt

Raskausviikko 4 (3+0 – 3+6)

Meille tulee vauva!

Tarina oman sektion taustalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *