Hae
Big mamas home

Glögipannacotta – loppuvuoden ihanin jälkiruoka

Nyt esittelen teille yhden helpommista ja ihanimmista jälkiruuista. Meidän joulupöydässä oli tänä vuonna jälkkäriksi glögipannacotta. Ja tämä oli aivan ihana. Olen tehnyt tätä ennenkin, mutta tämä versio oli ehdottomasti paras. Kannattaa ehdottomasti ostaa vaniljatanko, kuten reseptissä sanotaan. Maku on taivaallinen. Lisäksi glögitiivisteessä on enemmän makua, mitä tarvitaan kiilteeseen. Minä olen kokeillut reseptiä tavallisella glögillä, vaniljasokerilla ja vielä vanilja-aromilla, mutta näillä vinkeillä tästä tulee todellista herkkua. Testaa!

Ja minun mielestäni ei haittaa yhtään, vaikka joulu alkaa olla ohi. Tämä sopii mainiosti ihan koko loppu vuoteen ja tätä voisi harkita ehdottomasti myös uuden vuoden jälkkäripöytään.

Glögipannacotta

(4-6 annosta)

 

  • 2 liivatelehteä
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • vaniljatanko

 

Glögikiille

  • 1 liivatelehti
  • 1 1/2 dl glögitiivistettä
  • 1/2 dl vettä
  • granaattiomenan siemeniä

 

  1. Laita 2 liivatelehtä kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
  2. Lisää kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri.
  3. Leikkaa vaniljatanko puoliksi. Kaavi siemenet kattilaan maidon ja kerman sekaan. Laita myös vaniljatanko kattilaan.
  4. Anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan hiljalleen. Hämmennä koko ajan, jotta seos ei pala pohjaan.
  5. Nosta liedeltä ja poista tangot.
  6. Purista liika vesi liivatelehdistä ja lisää ne kuumaan seokseen. Lisää loput kermasta sekoittaen ja jaa seos astioihin. Nosta jääkaappiin hyytymään.
  7. Anna hyytyä noin 4-6 tuntia, kunnes pannagotta on hyllyvän pehmeää.

Glögikiille

  1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  2. Mittaa kattilaan glögitiiviste ja vesi. Kiehauta.
  3. Purista liivatelehdestä liika vesi ja lisää kuuman glögin joukkoon. Anna glögin jäähtyä kunnolla.
  4. Jaa kiille pannacottien päälle varovaisesti kaatamalla tai lusikoimalla. Ripottele joukkoon vielä granaattiomenan siemeniä.
  5. Laita hyytymään jääkaappiin neljäksi tunniksi, kunnes kiille on hyytynyt.
  6. Nauti!

Tämä on super helppo jälkiruoka tehdä, joten reseptiä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Meneekö testiin?

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

TILAA UUTISKIRJE!

LUE MYÖS

Glögimoctail jouluun

Juustokakku-joulutorttu

Pókemon-kakku kuusivuotiaan synttäreille

Kolmen suklaan kakku

Täytekakku mustikka-valkosuklaa täytteellä

4 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Rentoa Tapaninpäivää ja loppuvuotta Sinulle & läheisillesi !!

    https://elamyksellisyys.blogspot.com/

  2. Annika kirjoitti:

    Tämä menee uutenavuotena testiin, kuulostaa hyvältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *