Hae
Big mamas home

Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadostuskakku

*Kirja saatu arvostelukappaleena. 

Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadostuskakku on aivan ihana kirja! Saimme tämän arvostelukappaleena Tammelta ja niin minä, kuin tytötkin rakastamme tätä. Tämä on sen verran paksu kirja, että lukemista riittää useammalle iltasadulle. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku on Cristal Snown kirjoittama ihana, moderni satu pienestä keijutytöstä ja tämän ystävistä. Cristal Snow on todellinen viihteen monitaituri ja oli myös ilahduttavaa huomata, että hän on myös äärimmäisen taitava kirjoittaja. Hän on opiskellut kirjoittamista New Yorkissa ja on aiemmin kirjoittanut lastennäytelmiä. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadostuskakku aloittaa kirjasarjan, jossa seurataan Pennin ja hänen ystäviensä touhuja. Omat lapseni ilahtuivat kovasti, kun näyttää siltä ettei tämä jää viimeiseksi tarinaksi Pennistä.

Big mamas home by Jenni S. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakkuBig mamas home by Jenni S. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Cristal Snow on onnistunut luomaan kokonaisen, upean taikauniversumin ja ihania hahmoja. Kirja on todella eloisa ja hauska. Olemme nauraneet lasten kanssa ääneen monet kerrat. Penni on pieni keijutyttö, jolla on synnynnäinen sydänvika. Hänen sydämensä on keijun kokoon nähden kohtuuttoman suuri, jonka vuoksi se voi särkyä helposti. Niin iso sydän menee herkästi rikki ja Penni yrittää kovasti varoa ettei sydän vain mene rikki. Hän ei esimerkiksi haluaisi ripustaa pyykkejä ettei sydän vain särkyisi siinä hommassa. Silti hän on valmis juoksemaan koko kaupungin läpi, kun naapurin tädillä näyttäisi olevan varkaita. Oma jälkikasvuni käyttää mielellään samaa veruketta, kun pitäisi siivota oma huone. Uskomatonta, mitä kaikkea lapset nappaavatkin kuulemastaan.

Big mamas home by Jenni S. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Tarinassa Penni Pähkinäsydän tutustuu ärsyttävää pojankloppiin nimeltään Markka Meritähti. Penni julistaa ystäviensä kanssa sodan Markkaa vastaan ja lopulta ystävykset alkavat leipoa kauheaa kadotuskakkua. Mitä kaikkea tästä seuraakaan?

Kirja on visuaalisesti todella kaunis. Sen on kuvittanut Kati Vuorento. Selatessani kuvitusta läpi, huokailin ihastuksesta. Tarinassa ja kirjan kuvituksessa on sellaista todella hurmaavaa sadunomaisuutta, jonka muistan omista lapsuuden kirjoistani.

Big mamas home by Jenni S. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Big mamas home by Jenni S. Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Kirja sopii hyvin vähän isommalle lapselle. Minun pienempi tyttöni ei ihan jaksa keskittyä tarinaan, mutta isompi kuuntelee ilolla. Koululaiset voivat hyvin lukea kirjaa itsekseenkin. Voisin hyvin kuvitella ostavani kirjan myös lähipiirini lapsille. Nyt kirja kannattaa hankkia pukinkonttiin esimerkiksi juuri koululaiselle.

-Jenni

TAGIT:

Arvostelut / Lapset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.