Hae
Big mamas home

#sininvaatekaapilla pukeutumishaaste

Osallistuin viime viikolla Instagramissa @ketunpoikia Sinin suunnittelemaan pukeutumishaasteeseen. Sini oli suunnitellut todella kivan, seitsemän päivän pukeutumishaasteen seuraajilleen. Ja koska haaste oli vain viikon mittainen, niin minäkin jaksaisin panostaa siihen sen verran. Totesin viime kesänä, että esimerkiksi 30 päivän pukeutumishaaste on itselleni ainakin liian pitkä. On työlästä miettiä haasteasuja 30 päivän ajan, mutta seitsemän päivän ajan se on vain ihan hauskaa.

Yksi välipäivä minulla haasteeseen tuli kahdesta syystä. Palaan niihin kohta. Nyt haasteen pariin. Instagramista haasten löydät tagilla #sininvaatekaapilla.

#sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Smiling design korvakorut - BMH - Big mamas home by Jenni

Päivä 1.

Ensimmäisen päivän haaste oli pukeutua raitoihin. Minulla on tasan yksi sellainen klassinen raitapaita ja arvatkaa vain, oliko se kyseisenä päivänä pyykissä. Mielessä kävi, että tähänkö tämä haaste nyt kosahti, vai pitääkö minun käydä kaivelemassa pyykkikoria.

Sitten keksin soveltaa ja puin päälleni sen ainoan eläinkuosisen vaatteen, joka minulla oli. Lähdin siis raitahaasteeseen tiikerinraidoilla. Ensimmäisen haastepäivän kunniaksi päätin heittäytyä vallan villiksi ja lisäsin päähäni vielä pallokuosisen huivin. En siis yleensä yhdistä asuun kahta kuosia, joten tämä oli todellista iloittelua.

#sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni #sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni Isot korvakorut - BMH - Big mamas home by  Jenni

Päivä 2.

Toisen päivän haasteena oli pukeutua hameeseen ja isoimpiin tai övereimpiin korviksiin, jotka omistaa. Tänä päivänä minua ihan vähän harmitti, että olin aikanaan hankkiutunut eroon niistä kaikkein övereimmistä korviksistani. Mutta koska rakastan isoja korviksia, niin tietysti minulta löytyi myös haasteeseen sopivat korvikset.

Koska päivä oli melko viileä, valitsin haasteen hameeksi vaalean neulehameeni ja sen kaveriksi helmillä koristellun collegepuseron. Korvakorut olivat isoimmat mahdolliset. Nyt en muista, mistä kyseiset korvikset on ostettu, mutta joku näistä isoimmista ketjuliikkeistä se oli.

Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by  Jenni Tasseli korvakorut - BMH - Big mamas home by  Jenni

Päivä 3.

Kolmannen päivän ohje oli pukeutua kukkakuosiin. Ensimmäinen ajatukseni oli, että tämähän on helppo, kun olin juuri hankkinut täksi kevääksi kukkamekkoa ja kukkahametta. Mutta vaatekaappia toinkiessani löysin kesätoppien seasta viidakkotoppini. Siinä sitten ajattelin, että viidakossa on kukkia, joten tämä kelpaa varmasti paremmin, kuin hyvin.

Joten kukkakuosipäivänä mentiin koko viidakolla.

Päivä 4. 

Tämä on se päivä, johon en osallistunut. Ensinnäkin, koska neljäntenä päivänä piti pukea jotain keltaista ja minulla ei ole mitään kyseisessä värissä. Hetken mietin, jos osallistuisin päivään jollain kultaisella. Mutta lopulta totesin, että sen päivän henkinen jaksamiseni ei ollut sillä tasolla, että olisin edes jaksanut osallistua. Joten seitsemästä päivästä, yksi jäi välistä.

Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni

Päivä 5.

Jos edellinen päivä oli minulle vaikea, niin viides päivä on ihan naurettavan helppo. Päivän teema oli mustavalkoinen asu. Panin merkille, että moni haasteeseen osallistuja oli turvautunut mustavalkoiseen printtiin. No, printtikuviota minulla on loppujen lopuksi melko vähän. Sen sijaan minulta löytyy mustia ja valkoisia vaatekappaleita useampaan eri asukokonaisuuteen.

Valitsin uuden lempipaitani ja puin sen kaveriksi tekonahkalegginssit. Yksinkertainen, klassinen asu, joka on täysin minua ja joka sopii haasteeseen paremmin, kuin hyvin. Useampi seuraajani kyseli näiden kuvien jälkeen, mistä tekonahkalegginssini on ostettu ja H&M:stähän ne. Kyseiset pöksyt ovat vilahtaneet blogissani aiemminkin.

#sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni #sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni Glittermeikki - BMH - Big mamas home by Jenni Glittermeikki - BMH - Big mama home by Jenni

Päivä 6.

Päivä kuusi oli viisupäivä ja ohjeistus oli pukea kaikkein kreiseimmät vaatteet jotka omisti. Minä käytin tiikeri- ja viidakkotoppini jo aikaisempina päivinä. Ja mikään kreisi ei kuvaa minua ihan täysin. Jouduin hetken pohtimaan pukeutumistani.

Lopulta vedin ylleni yksinkertaisen mustan haalarin, jonka kaula-aukosta vilkkui sitten alusvaatteiden päälle puettavat remmit. Korviin laitoin Smiling Designin glitterkorvikset ja lopuksi lähdin leikittelemään meikillä ihan toden teolla. Meikki oli todella kiva. Löysin inspiraatiokuvan Pinterestistä ja tein meikin suurinpiirtein kuvan perusteella. Ja siitä tuli aika kiva. Glitterit olivat oma lisäykseni meikkiin.

Pluskokoisten muoti - BMH - Big mamas home by Jenni #sininvaatekaapilla pukeutumishaaste - BMH - Big mamas home by Jenni

Päivä 7.

Päivä seitsemän oli päivä, kun piti ottaa rennosti ja lainata vaikka kumppanin vaatteita. No, minulla ei ole kumppania, jonka vaatteita lainata ja lasten vaatteita en viitsinyt lähteä rikkomaan. Heh heh. Otin kuitenkin niin rennosti, että osallistuin tähän kyseiseen päivään päivän myöhässä.

Haasteen seitsemännen päivän merkeissä esittelin vaatteet, missä tulee välillä etäkouluiltua, eli lempi neuleeni ja pitsishortsit. Aina ei jaksa pukea sen enempää päälle.

 

Viimeiset ajatukset haasteviikosta

Vaikka kyseessä olikin toisen tekemä pukeutumishaaste, mielestäni onnistuin tekemään siitä omalta osaltani täysin oman näköiseni. Minulla on todella selkeä oma tyyli, johon pukeudun. Siitä huolimatta pääsin hieman kokeilemaan rajojani ja pystyin heittämään leikiksi, mikä oli hauskaa.

-Jenni

 

Lue myös

4 x tämän kevään asua

Yhdet housut, viisi asua

Korona-ajan juhla-asu

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.