Hae
Big mamas home

Xplora kellopuhelin ekaluokkalaiselle

Meidän perheessä on edessä todella iso merkkipaalu. Esikoiseni aloittaa ensimmäisen luokan ja näin koulutaipaleensa. Ihan uskomatonta! Voin kertoa, että tässä on vierähtänyt kyynel jos toinenkin tämän äidin poskelle. (Tähän kaikki kliseet ajan kulumisesta.) Vaikea sanoa, kumpi jännittää koulun alkua enemmän, äiti vai lapsi. Nimittäin, jos äidin suunnalla on ollut havaittavissa tietynlaista herkkyyttä, niin on tulevan koululaisenkin suunnalla ollut havaittavissa räjähdysherkkyyttä. Mikä on täysin ymmärrettävää. Onhan tuleva muutos ennen kaikkea iso juurikin tuolle pienelle koululaiselle.

Olen ennenkaikkea ylpeä tuosta upeasta, herkästä, älykkäästä, utealiaasta ja tarkasta lapsesta. Mutta samaan aikaan olen huolissani ja jännittynyt siitä, miten kaikki lähtee lopulta sujumaan. Ollaanhan me laajennettu vuoden ajan hänen reviiriään ja vastuutaan pikku hiljaa, mutta jotenkin tuleva tuntuu silti aimo harppaukselta pienelle ihmiselle.

Ensimmäinen luokka - BMH - Big mamas home by Jenni

Reviirin laajentumiseen liittyy vahvasti myös yhteydenpito lapsen kanssa. Kun lapsi ei ole ihan koko ajan siinä omien silmien alla, yhteydenpidon pitää toimia.

Xplora kellopuhelin ensipuhelimeksi

Siitä on useampi vuosi, kun ihan ensimmäistä kertaa törmäsin Xploran kellopuhelimiin. Ajattelin jo silloin, että tuo kuulostaa äärimmäisen hyvältä ensimmäiseltä vaihtoehdolta lapselle. Mietittiin pitkään, milloin lapsi saisi ensimmäisen laitteensa ja mikä se olisi. Alkuperäinen ajatus oli, että laite hommattaisiin jo eskarikesänä, mutta lopulta se ei tuntunut oikealta. Eskarilainen on kuitenkin vielä niin paljon vanhemman vaikutuspiirissä, että puhelimelle ei tuntunut olevan tarvetta. Siksi päädyttiin hankkimaan kellopuhelin vasta tänä kesänä.

Ymmärrän, että digitaidot ovat nykypäivänä osa yleissivistystä. Meistä jokaisen on hallittava älylaitteet jossain määrin. Mutta vanhemman tehtävä on mielestäni toimia tässä kohtaa tukena ja turvana ja myös sinä rajoittavana tekijänä. En halua, että lapsellani olisi vielä älypuhelin ja sen mahdollisuudet kätensä ulottuvilla. Meiltä löytyy kotona lasten käytöstä tabletti, jolla he saavat pelata valvotusti ja pieniä määriä. Digitaidot harjaantuvat siinä hiljalleen.

Xplora kellopuhelin ekaluokkalaiselle - BMH - Big mamas home by Jenni

Kellopuhelin kiinnosti myös monien sen ominaisuuksien vuoksi. Esimerkiksi lapselle ei voi soittaa kukaan, jonka numero ei ole tallennettuna laitteeseen. Sen ominaisuuksiin kuuluu myös GPS ja sinne voi asettaa turva-aluitea. Vanhemman puhelimeen tulee ilmoitus, jos lapsi poistuu tältä turva-alueelta. Toki puhelimella voi myös soittaa ja laittaa viestejä Xplora sovelluksiin. Sen lisäksi siinä on kamera, laskin, taskulamppu ja kello.

Esikoinen menee ekalle - BMH - Big mamas home by Jenni

Kellossa on myös askelmittari. Xplora on miettinyt myös keinoja, joilla kannustaa lasta liikkumaan. Askeleet nimittäin muuttuvat Xplora coineiksi, jolla voi ostaa oikeita palkintoja, kun niitä on kerännyt tarpeeksi. Lisäksi, lapsi voi osallistua erillaisiin kamppanjoihin, joissa etenee nimenomaan askelilla ja niistä voi niin ikään voittaa palkintoja. Minusta tämä on kiva, kekseliäs lisä laitteelle.

Xplora kellopuhelin ekaluokkalaiselle - BMH - Big mamas home by Jenni

Lapsi on ollut toistaiseksi todella tyytyväinen laitteeseensa. Todennäköisesti joudumme tänä syksynä keskustelemaan siitä, miksi muilla lapsilla on älypuhelimet ja hänellä ei. Se ei kuitenkaan pelota. Meillä on hyvä keskusteluyhteys lapsen kanssa, joten keskustelu ei minua jännitä. Ollaan puhuttu jo entuudestaan siitä, miten eri kodeissa on eri käytännöt ja että kateus on normaali tunne.

Kerrotaan käyttökokemuksia myöhemmin, kun kellopuhelin on ollut pidempään käytössä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Ajatuksia lapsen yrittämisestä ja lapsettomuudesta

Kesän lapsivapaa osuus alkoi

Olen koululaisen äiti

Haluan lasteni ymmärtävän sukupuolen moninaisuuden

Minulla on vauvakuume

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *