Hae
Big mamas home

Eniten vituttaa just nyt

Yritän normaalisti olla kaikki alla mahdollisimman positiivinen, ymmärtäväinen ja pitää mölyt mahassa. Mutta välillä sitä tulee raja vastaan ja minuakin vituttaa jotkut asiat. Tietyt asiat vituttavat enemmän, kuin toiset.

Big mamas home by Jenni S. Eniten vituttaa just nyt

Kirjoittaessani tätä postausta, googlasin huvikseni sanan “vitutus”. Yksi sivu, mitä Google minulle kaikessa viisaudessaan tarjosi, oli Hikipedia. Siellä luki vitutuksesta osuvasti näin:

“Vittuuntuneen ihmisen tunnistaa epätoivoisesta katseesta ja haluttomuudesta tehdä mitään mielekästä. Vitutusta on vaikea peittää, joten se tulee kyllä esille selvästi näkyvän yleisen turhautumisen ja ärtymyksen muodossa. Myös ihmisen puheesta voi päätellä vitutuksen. Esimerkiksi lause ”Vittu ku vituttaa” kertoo asian suoraan.

Vitutuksen syitä on kaiketi niin paljon kuin ihmisiäkin. Usein harmaa arkikin tarjoaa niin paljon erilaisia harmituksen aiheita, että ihmiset vittuuntuvat pahanpäiväisesti jo pelkästään niihin. Samoin laajemmat ongelmat ja yhteiskunnalliset ilmiöt vituttavat ihmisiä usein. Tyypillisiä vitutuksen aiheuttajia ovat erilaiset ihmisryhmät, yksittäiset henkilöt, arkielämässä käytettävät laitteet tai arkielämän periaatteessa helpot mutta käytännössä vaikeat rutiinit. “

Big mamas home by Jenni S. Eniten vituttaa just nyt

Minua itseäni aika harvoin varsinaisesti vituttaa, mutta välillä menee kuppi nurin. Yleensä minut saa hermostumaan sillä, että sama ärsyttävä asia toistuu riittävän usein, jonka jälkeen ei jaksa enää hymyilyttää. Nyt ajattelin kerrankin listata blogiin vähän omia vitutuksen aiheita. Lista ei ole mitenkään massiivisen pitkä, mutta kohtia on muutama. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että en ole helposti ärsyyntyvä tyyppi.

Vituttaa just nyt….

… Korianteri. Siitä saatanasta ei vaan pääse mihinkään. Rakastan meksikolaista ruokaa ja jostain kumman syystä siihen kuuluu se hemmetin korianteri. Samasta syystä en syö Fafa’s:issa niin usein, kuin haluaisin. Jos ei muuta, niin annos viimeistellään kourallisella korianteria. Yök.

… Netissä kiusaaminen. On olemassa mielipiteitä ja sitten on kiusaamista. Tässä on saanut taas todistaa yhtä, jos toista keskustelupätkää, myös itsestäni. Joiltain ihmisiltä pitäisi vaan kieltä sosiaalinenmedia ja koko netti.

… Medianlukutaidottomuus. Liittyy vähän edelliseen. Mutta näiltäkin ihmisiltä pitäisi kieltää netti. Yleensä niillä, jotka eivät ymmärrä lukemaansa mediaa, on myös kärkkäimmät mielipiteet ja tarve tuoda ne esille.

… Koronaan liittyvä piittaamattomuus. Hitto vieköön ihmiset, pysykää kotona. Koronavirus ei ole mikään vitsi. Kuten hallituksen toimetkaan ei ole. Kohta meilläkin täällä Suomessa on täysi ulkonaliikkumiskielto, jos tätä ei oteta vakavasti. Tilanne on hanurista, mutta ehkä tästä selviydyttäisiin nopeammin, jos siihen suhtauduttaisiin vakavasti.

Big mamas home by Jenni S. Eniten vituttaa just nyt

Siinä ne nyt olivat. Tuntui itseasiassa aika hyvältä kirjoittaa ne tällä tavalla ylös. Eipä sitä hirveän usein tule purettua edes tällä tavoin. Suosittelen teitäkin kirjoittamaan vitutuksen aiheita ylös. Ehkä se taakka siitä helpottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.