Hae
Big mamas home

Reilussa vuodessa suurperheen vanhemmaksi

Olenko kertonut kuinka paljon ihailen puolisoani? Ennen kuin tutustuin häneen, hän eli täysin erilaista elämää. Ennen tapaamistamme, hän nautti nuoren sinkkumiehen vapaudesta. Mikä oli hyvin erilaista, kuin oma elämäni kahden lapsen huoltajana. Meidän yhteinen matka ei ole kestänyt vielä kahta vuottakaan ja elämme täysillä uusperhearkea, johon kuuluu minun lasteni lisäksi yksi yhteinen. Hän on alle kahdessa vuodessa muuttunut sinkusta omistautuneeksi suurperheen vanhemmaksi.

Kumppanini on 100 % mukana tässä perhearjessa ja tekee asioita ihan samalla tavalla, kuin minä. Vauvan syntymän myötä hän on mahdollistanut minulle rauhan hoitaa vauvaa ja keskittyä ennen kaikkea imettämiseen. Hän ei epäröi osallistua isompien lasten hoitamiseen, vaikka he eivät ole hänen biologisia lapsiaan. Olen huomannut, että tämä ei ole itsestään selvää seurattuani keskusteluita uusperheryhmissä. Tuntuu, että yleisempää on, että biologisilla vanhemmilla on se oma tonttinsa, jolle kumppani ei astu. Eräs teistä seuraajista totesi, että puolisoni todella tietää, mitä koko paketti tarkoittaa lyödessään hynttyyt yhteen sinkkuäidin kanssa.

Hän otti oman paikkansa

Alussa minä olin se, joka jarrutteli ja ilmoitti hoitavansa kaiken itse. Minun lapset, minun vastuu. Puolisoni kunnioitti tätä, mutta pikku hiljaa hän alkoi oma-aloitteisesti ottamaan vastuuta lapsistani. Koska se tapahtui hiljalleen, minun oli helppo myöntyä siihen. Hän on viettänyt aikaa lasteni kanssa, käynyt heidän kanssaan puistossa, Hop Lopissa ja kenkäostoksilla. Hän opetti lapset pyöräilemään ja on auttanut uimaharjoituksissa. Nykyään me olemme kotona tasavertaiset aikuiset, vaikka lapset ovatkin biologisesti minun. Minun pakko myöntää, että tämä on ihan hukeaa. Havahdun päivittäin siihen, miten oma elämäni on muuttunut ja miten saan olla kiitollinen puolisostani.

Myös lasten elämä on muuttunut. He ovat saaneet jokapäiväiseen arkeensa yhden turvallisen aikuisen lisää. On ollut ilo seurata, miten he ovat reilun vuoden aikana luoneet oman suhteensa puolisooni. Nykyään heillä on nyt omia juttujaan, sisäpiirin vitsejä ja myös hauska lempinimi puolisolleni, jota molemmat käyttävät.

Iso muutos

Ymmärrän, että tämän olleen valtava muutos hänen elämässään. Yksin asuvan sinkkumiehen vapaus vaihtui nopeasti perhearjen rutiineihin. Kovin moni ei olisi valmis tekemään tällaista muutosta näin nopeasti ja suurella mittakaavalla. Kuitenkin alusta asti olemme edenneet hänen tahdilliaan, koska minun arkeni ei ole muuttunut yhtä radikaalisti kuin hänen. Minun elämäni on mennyt jo vuosia lapsien ehdoilla. Minä otin hänet mukaan elämääni ja lasteni elämään yhtenä uutena ihmisenä, kun taas hän otti vastuulleen kolme uutta elämää, joista kaksi vaativat enemmän huomiota.

Arki on muuttunut melkoisesti viimeisen vuoden aikana. Puolisostani on kasvanut upea bonusvanhempi ja biologinenvanhempi. Meidän suhteemme on syventynyt entisestään. Minä saan olla joka päivä kiitollinen siitä, millainen onni meitä lopulta potkaisi monien vaikeiden vuosien jälkeen.

Millainen uusperhe sinulla on? Onko sinulla joku kokemus, jonka haluaisit jakaa kanssani? Kerro se kommenteissa tai vaikka sähköpostilla. Olisi vertaistuellista kuulla myös muiden kokemuksia uusperhearjesta.

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Ajatuksia imettämisestä

Viikonlopun kuulumisia ja ajatuksia meidän uudesta arjesta

Vauvaviikon kuulumiset

Kolmas lapsi – Kolmatta kertaa äiti

Viikonloppu kuvina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *