Hae
Big mamas home

Meidän joulu 2022

Heipä hei. Toivottavasti teillä on ollut ihana aatto ja joulupäivä. Meillä suunnitelmat muuttuivat täysin, kun nuorimmaiselleni nousi kova kuume. Sukulaisjoulu vaihtui siis lennosta kotijouluksi ihan vain meidän perheen kesken. En ole tässä edes avannut tietokonetta muutamaan päivään, mikä on itseasiassa tehnyt aika hyvää. Blogin kommentteihin olen vastannut pari kertaa kännykällä, mutta muuten kone on pysynyt sivussa. Mikä on ollut itseasiassa tosi ihanaa. Minulla on ollut tänä vuonna kovin postaustahti ikinä, eli hirveän montaa vapaapäivää en ole tästä hommasta pitänyt.

 

Meillä lapset saivat iseasiassa osan lahjoista poikkeuksellisesti jo 23 päivä. Koska tarkoitus oli reissata ympäri Uuttamaata, ajateltiin ettei halauta kantaa ihan kaikkia lahjoja mukanamme. Ajateltiin, että jos lapset saisivat avata osan (isoimmat) lahjat tässä kotosalla päivää ennen ja ehtisivät leikkiä niillä päivän ajan, meillä olisi vähemmän kannettavaa mukana ja he malttaisivat jättää nämä uudet lelut kotiin. No, sitten kuopus tuli kipeäksi. Nythän heillä odottaa parissakin paikassa vielä lahjoja, jotka he saavat jossain vaiheessa. No, aina ei mene ihan suunnitelmien mukaan…

Aattoaamu

Aattoaamuna takana jo kaksi huonosti nukuttua yötä, joten hetki meni heräillessä. Aloitettiin aamu kuitenkin joulupuurolla. Minä olen aikaa sitten luovuttanut itse keitetyn suhteen ja tälläkin kertaa mentiin Kokkikartanon riisipuurolla. Lämmitin sen kattilassa ja lorautin sekaan vähän maitoa ja täydellistä tuli. Kipeä kuopus ei alkuun edes halunnut puuroa koska ei kuulemma maistunut, joten katettiin pöytä aluksi vain kolmelle. Lopulta reppana halusi onneksi syödä edes vähäsen. Oli ihanaa aloittaa aatto yhteisen pöydän ääressä.

Puuron jälkeen pelattiin lasten lahjaksi saamia pelejä. He saivat sekä Afrikan Tähden, että Jolly Polly-nimisen pelin, jossa on tarkoitus saada papukaijat pysymään huojuvassa ja heiluvassa puussa. Jälkimmäinen oli ihan hitti. Varsinkin kun lapset tajusivat pelin idean. Tätä on pelattu nyt moneen kertaan tässä muutaman päivän aikana.

Vaikka oltiin ihan vain kotona ja minun tärkein ja pääsasiallinen tehtäväni on ollut toimia kainalona pienelle sairastajalle, laittauduin kuitenkin hieman. En ihan jaksanut pukeutua parhaimpiini, kuten olin alunperin suunnitellut. Mutta pukeuduin kuitenkin aika kivasti ja muuhunkin kuin pyjamaan. Korviin oli pakko laittaa puolisolta saadut joululahjakorvikset. Nämä ovat Smiling Designin Johannan tekemät, täysin uniikit korvakorut ja uskomattoman kauniit. Puoliso osui kyllä niin oikeaan, kun hän otti yhteyttä Johannaan ja tilasi minulle kustomoidut korut. Rakastan uniikkeja koruja ja nämä ovat aivan näköiseni. En olisi itse osannut valita tai suunnitella paremmin.

Meidän jouluateria oli tosi simppeli. Ostettiin salaattia lukuunottamatta kaikki valmiina, eikä mietitty nyt mitään erikoisia. Jo siksi, että aattoon mennessä minulla oli jo kaksi äärimmäisen huonosti nukuttua yötä taustalla. Plus, jouduttiin tekemään kauppareissu ihan tosi extemporee, kun tämä kotijoulu tuli vähän yllätyksenä. Kaikki saivat kuitenkin juuri niitä juttuja, joita halusi ja kukaan ei jäänyt nälkäiseksi. Mikä oli minun mielestäni parempi, kuin riittävä juttu.

Lapsen ehdoilla

Muutenhan joulu on mennyt hyvin pitkälti pötkötellen rauhassa, koska meidän potilaalla ei ole riittänyt energia hirveästi muuhun. Hän jaksoi kyllä aloittaa lahjaksi saamansa Encantto legotalon kokoamisen, mutta puolessa välissä hän totesi minulle ”Kokoa sinä.” Minulle oli myös ilo aina kun hän jaksoi nousta leikkimään, kun tosiaan suurin osa ajasta on mennyt minun kainalossani.

Iltaisin ei ole juuri jäänyt aikaa parisuhdeajalle, koska kipeä lapsi on vaatinut huomiotani. Mutta nyt keskitytään tähän ja mennään kyseisen lapsen ehdoilla. Tämä on kuitenkin vain hetkellinen tilanne ja lapsi todennäköisesti tervehtyy ennemmin tai myöhemmin.

Joulupäivä on mennyt hyvin samalla kaavalla, kuin aattokin. Lounaaksi oli vielä jouluruokaa, mutta päivälliseksi tilattiin mäkkäriä. Mikä siinä muuten onkin, että jouluruuan jälkeen tekee mieli syödä jotain aivan muuta vastapainoksi? Edellinen yö oli vielä aiempaakin huonompi, joten nyt univelka alkaa tosiaan tuntumaan. Toivon, että tämä pöpö olisi pian voitettu.

Miten teidän joulunne on sujunut?

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

24. luukku: Hyvää joulua!

22. luukku: Meidän uusi jouluperinne ja joulukoriste

21. luukku: Neljä joulujuhliin sopivaa kampausta

20. luukku: Helppo juhlamekki jouluun

4 kommenttia

 1. Monica Storrank kirjoitti:

  Sitä se lapsiperheen elämä on, suunnitelmat muuttuvat hetkessä. Mutta onni on löytää uusi suunta.
  Kiitos mukavasta joulukalenterista. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi 💕
  Monna

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   No niinpä. Lapsiperheessä mikään muu kuin epävarma ei ole varmaa. Ja ihanaa, että pidit joulukalenterista. Kaikkea hyvää myös sinulle.

 2. H kirjoitti:

  Harmi, kun lapsi sairastaa. Mutta eihän näille mitään voi. Kotijoulukin on ihana ja saa luvan kanssa rauhoittua.
  Vuosien varrella on meilläkin lapset olleet useana vuonna kuumeessa joko jouluna tai uutena vuonna. Pöpöt on käyty näppärästi vaihtamassa joulujuhlissa tai suvun kesken 😉
  Miehen kanssa meillä on sarkasmisävytteinen sisäpiirivitsi, että onneksi ei tänäkään vuonna ostettu lentoja Teneriffalle. Tämä koskee hiihtolomaa, joka on pikkulapsivuosina mennyt lähes aina sairastuvassa 🙂
  Teneriffalle ei toki muutenkaan oltais oltu yhtenäkään vuonna menossa, mutta vitsiä voi toki repiä siitä, ettei ois sitten päästykään, vaan ollaan sitten kotona 🙂 🙂

  No nämä vuodet on jo hieman takana päin. Lasten kasvaessa sairastumisia on ollut huomattavasti vähemmän.

  Hyvää tulevaa vuotta sinne!

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Niinpä. Tämä kuuluu tähän pikkulapsi vaiheeseen. Ja tässä ei ole monta vuotta, kun minä olin itse jouluna niin sairas, että sairastin kotona ja lapset viettivät joulun mummilassa.
   Mutta kyllä sen huomaa jo, että koululainen sairastaa selkeästi vähemmän.
   Ihanaa tulevaa vuotta teille sinne. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *