Hae
Big mamas home

Mitä leipoa äitienpäivänä

Minä olen ehdottomasti ihminen, joka rakastaa ruualla ja leipomuksilla. Mietin jokaisen juhlapyhän leivonnaisten kautta. Tänä vuonna haluaisin kokeilla ihanan vintagekakun leipomista. Tämä tulisi hyvänä harjoituksena vauvan tulevia syntymäpäiviä varten.

Tällä kertaa postauksessa ei tosin tarjolla vinkkejä vintagekakun leipomiseen, vaan kokosin teille listan resepteistäni, jotka sopisivat hyvin äitienpäivänä kahvipöytään. Oma suosikkini on brittakakku.

Tämä postaus on teille kaikille, joilla on tärkeä ihminen yllätettävänä toukokuun toisena sunnuntaina. Haluaisin myös muistuttaa, että kyseinen päivä saattaa herättää ristiriitaisia tunteita. Omakaan suhteeni kyseiseen päivään ei ole täysin mutkaton. Joten suhtaudutaan siihen lempeydellä.

Reseptejä äitienpäivään

Brittakakku

Otetaan listalla ensimmäiseksi oma suosikkini eli brittakakku. Tähän kuuluu ihana marenki, kerma ja tuoreet marjat. Marenki sulaa suuhun ja marjat tuovat ihanan tasapainon makeaan kakkuun. Vaikka tätä ei tulisikaan äitienpäiväksi, niin tätä pitää ehdottomasti leipoa kertaalleen tänä kesänä. Ehkä, kun lasten kesäloma alkaa.

Pavlova

Toisena listalla on toinen ihana marenkiherkku, nimittäin pavlova. Tämä on siitä ihana, että variointimahdollisuuksia on lukuisia. Tässä meidän versiossa oli tuoreita marjoja ja mansikka kermavaahtoa, mutta kannattaa kokeilla ja olla luova. Sen lisäksi pavlova on todella helppo. Kunhan muistaa vatkata marenkia rauhassa ja riittävän pitkään.

Omenamuffinssit

Jos kakku ei luonnistu, voi kokeilla näitä ihania omenamuffinsseja. Minulle näitä on kehuttu taivaallisiksi ja itsekin on pakko todeta niiden olevan ainakin lähellä sitä. Muffinssit ovat helppo herkku ja ne ovat myös jotain sellaista, jota lapset tykkäävät leipoa. Joten voisiko tässä olla esimerkiksi lasten tekemä yllätys äidille.

Mustikka valkosuklaajuustokakku

Minulla on erittäin lämmin suhde juustokakkuihin, joten tässä yksin niistä. Juustokakut on helppoja tehdä. Kunhan muistat lisätä liivatteen, onnistut varmasti. Minä aloitin leipomisen juustokakuista. Tämä on ihana, lempeä, makea juustokakku. Mustikka ja valkosuklaa ovat täydellinen makupari keskenään.

Kolmen suklaan kakku

Tämä kakku sopii erinomaisesti suklaan ystävälle. Tämä on todella makea kakku, mikä kannattaa ehkä muistaa. Mutta jos pidät suklaasta, pidät ihan varmasti myös tätä. Väitän tämänkin olevan helppo, kunhan odotat hetken ennen kuin lisäät kerroksen toisensa päälle.

Passion juustokakku

Jos edellinen oli makeanystävän juustokakku, niin tämä sopii sellaiselle, joka rakastaa tiettyä raikkautta kakussa. Kakku on todella hyvää, vaikka itse sanonkin. Tässä on passionhedelmää sekä tuorejuustotäytteessä, kuin myös kiilteessä.

Olisiko näissä joku resepti, jota haluaisit kokeilla?

-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Helppo ja herkullinen marmoroitu mansikkajuustokakku

Pehmeät, hiukan tahmeat suklaamuffinssit ja marenkikreemi

New York cheesecake eli amerikkalainen juustokakku

Suussa sulavat suklaabrowniet mansikkavaahdolla

Söpöt minimarengit kinuskikreemillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *