Hae
Big mamas home

Ekaluokkalainen leipoo ystävänpäivä pöffinssit

Tässä on, omien Instagram viestieni perusteella, useammassa ekaluokkalaisten perheissä mietitty mitä ihmettä on pöffinssit. Niin myös meillä. Kävi ilmi, että tämän hetkisessä ekaluokan Aapisessa on ollut ystävänpäivä pöffinssien resepti. Oma ekaluokkalaiseni oli myös hyvin innokas leipomaan näitä pöffinssejä. Ennen kuin lupasin mitään, minun piti tarkistaa, että kyseessä on ihan oikea resepti eikä mikään lukuharjoitus. Kun todettiin, että kyseessä on ihan oikea resepti, ei minulla ollut mitään syytä kieltääkään.

Lapsi leipoo

Olen ottanut lapsia ennenkin mukaan leipomaan ja antanut heille pieniä hommia tehtäväksi. Tällä kertaa esikoinen sai hoitaa kaiken kuitenkin itse. Minä autoin ainoastaan mittaamisessa, mikä on lapselle haastavaa. Ja voin kertoa, että tämä ekaluokkalaisen leivontaprojekti oli itselleni melkoinen zen-harjoitus. Kerroin jo aiemmassa parisuhteeseen liittyvässä postauksessa, että olen aika kontrollin tarpeinen ihminen. Haluan tehdä asiat itse, koska ajattelen tekeväni ne juuri oikein ja kukaan muu ei niitä osaa tehdä yhtä hyvin. Ja ennen kuin kukaan ehtii tulla sanomaan, niin tiedän, tämä on minun korvieni välissä. En ole muuta väittänytkään.

Kun lapsi teki asiat omalla tavallaan, hieman haparoiden, minun ei auttanut kuin purra hammasta ja antaa hänen tehdä. Vaikka mieleni olisi tehnyt mennä neuvomaan ja tekemään puolesta. Nämä ovat kuitenkin asioita, joita haluan opettaa omalle lapselleni. Oma äitini on sanonut minulle ja veljilleni, että kotoa ei pääse muuttamaan ennen kuin osaa paistaa pullat ja pihvit. Samaa ajattelin noudattaa myös omien lasten kanssa. Minusta vanhemman tehtävä on kuitenkin valmistella lapsi aikuisuuteen ja siihen omillaan pärjäämiseen. Ja kun sellaisten taitojen oppiminen lähtee lapsesta itsestään, homma on huomattavasti helpompaa.

Niinpä, lapsi leipoi ja minä seurasin vierestä ja yritin olla puuttumatta siihen. Ja hyvin meni. Kuten sanoin, sellaista lapsen haparointia leipomisessa oli, mutta todella hyvin hän pärjäsi ensikertalaiseksi. Hän sai syntymäpäivälahjaksi lasten keittokirjan, joten ehkä me aletaan nyt hyödyntämään sitä ja kartuttamaan näitä tärkeitä taitoja. Parhaiten ne kuitenkin oppii ilon kautta.

Kirjasin niin meille, kuin teillekin ylös tämän pöffinssi -reseptin. Aapista ei ilmeisesti saa pitää, joten kiva, jos tämän löytää jatkossakin. Oli nimittäin sen verran hyvät pöffinssit, että lapsi saa leipoa näitä kyllä jatkossakin.

 

Ystävänpäivä pöffinssit

noin. 12 kpl

 

Kuiva-aineet

3 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

 

Muut aineet

1,5 dl maustamatonta jugurttia

1 dl kahvia

1 muna

1 dl ruokaöljyä

 

Koristeeksi

2 dl vispikermaa vaahdotettuna

Strösseleitä

 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Mittaa kulhoon kaikki kuiva-aineet. Sekoita.

3. Lisää kuiva-aineisiin jugurtti, kahvi, muna ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Jaa taikina leivointavuokiin.

6. Paista noin 20 minuuttia.

7. Koristele jäähtyneet pöffinssit kermavaahdolla ja strösseleillä.

 

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Amerikkalaiset pannukakut

Kalapuikkotacot

Nerokas kanakastike, jolla saa lautaselle hieman lisää kasviksia

Jouluinen kinuskijuustokakku

Halloweeniin sopivat madoilla koristellut mokkapalat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *