Hae
Big mamas home

Arkiruokaa: Purjo – pekoni – hernepasta

Kirsikka Simberg sanoi Hei baby-podcastissa: ”Jos haluaa hyväksi ruuanlaittajaksi, kannattaa ympäröidä itsensä ruualla.” Minun mielestäni tämä on todella hyvin sanottu ja minä olen elänyt tämän mukaan esikoisen vauvavuodesta lähtien. Sitä ennen en ollut edes keskinkertainen ruuanlaittaja. Vauvan myötä innostuin enemmän ruuanlaitosta ja silloin aloin keräillä keittokirjoja ja kokeilla uusia asioita. Vauvan kanssa ruuanlaitto oli enemmän sitä luokkaa, että mentiin pienen ehdoilla ja yritettiin tehdä sellaista ruokaa, joka sopi kaikille. Vaikka sitten pienellä säädöllä. Nyt lapset ovat isompia ja ruuan kanssa voi vähän varioida. Mutta vain vähän, koska varsinkin neljävuotiaani on melko nirso.

Hanna Gullichen keittokirjat - BMH - Big mamas home by Jenni

Nykyään minulla on jo useampia keittokirjoja, mutta haluaisin ihan ehdottomasti nostaa Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa ja Hannan ja Elina Ylitervon Kylmä nakki kirjat. Kumpikin aivan loistavia keittokirjoja, kun ajatellaan lapsiperheen ruokahuoltoa. Tämä resepti, jonka jaan teille on Kylmä nakki kirjasta ja omat lapseni söivät lautaset täysin mukisematta tyhjiksi. Mikä on aina erittäin positiivista. Eikä valmistamisessa mene kuin vartti, mikä on toinen plussa.

Hanna Gullichsen on myös syy siihen, miksi multa löytyy nykyään aina herneitä pakkasesta.

Kylmä nakki purjo - pekoni - hernepasta - BMH - Big mamas home by Jenni

Purjo – pekoni – hernepasta

4:lle

 

300 g pastaa

1 purjo

80 g pekonia

1 dl kermaa

100 g pakasteherneitä

2  dl pastan keitinvettä

Raastettua parmesaania

(Oliiviöljyä)

 

1. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista samaan aikaan kastike.

2. Pese ja pilko purjo suikaleiksi. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista miedolla lämmöllä pannulla, niin että se alkaa luovuttaa rasvaa pannulle. Lisää purjot ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää 1 rkl oliiviöljyä, jos paistos vaikuttaa kuivalta.

3. Ota pastakattilasta noin 2 dl keitinvettä ja lisää se pannulle.

4. Lisää jäiset herneet ja kerma pannulle. Herneet lämpenevät ja sulavat kuumassa nesteessä.

5. Nostele pastakauhalla lähes kypsä pasta pannulle ja anna sen muhia kastikkeessa hetki.

6. Raasta päälle parmesaania.

 

Kuten sanottu. Upposi koululaiselle ja neljävuotiaalle kuin veitsi voihin.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Mehevä kesäkurpitsakakku

Arkiruokaa: Kukkakaalipopsit

Muumimukisämpylät

Maailman paras spagettikastike

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Nam! Jollain vegeversiolla pekonista voisin laittaa testiin 🙂 Tuleeko vettä 2,5 dl vai 0,5 dl?

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Itse laitoin 2 dl. Kirjoitin tämän ohjeen suoraan kirjasta, siksi tuo desi ero. Korjaan sen. 🙂 Ja ihan varmasti jokon vegeversio toimii tässäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *