Hae
Big mamas home

True crime suosikit

Teistä moni varmasti tietää, että minua kiehtoo true crime. En osaa sanoa miksi se kiehtoo, mutta muistan katsoneeni lapsena salaa poliisi-TV;tä.

Kestän kuitenkin todella huonosti kaikkea visuaalista materiaalia, jonka vuoksi en harrasta rikosten googlaamista. Menetän yöuneni herkästi ja tarkastan vieläkin kodin nurkat kotiin tullessa, jos vaikka kaapissa olisi sarjamurhaaja piilossa. Kun erosin, nauroin ystäväni kanssa sitä, miten kuumottavalta deittailun aloittaminen tuntuu. Tiedän jo vähän turhan monta tindermurhaa, jotta voin olla täysin rauhallisin mielin. Ystäville olen kertonut treffeistä kuta kuinkin tällä tavalla: ”Jos minusta ei sen jälkeen kuulu mitään, niin olen kilon palasina jossain pakastimessa.”

Big mamas home by Jenni S. True crime suosikit

Tässä postauksessa haluan jakaa omat true crime suosikkini teidän kanssanne. Eli listasin lempi podini, tositapahtumiin perustuvat sarjat ja viimeisenä on se yksi ainoa kirjavinkki, jonka olen tästä skenestä lukenut. Kuten huomaatte, podcastit ovat tässä skenessä ehdottomasti se oma juttuni.

Big mamas home by Jenni S. True crime suosikit

Podcastit

Huorapuutarha Tämän podin nimi on mieleenpainuva ja tämä on ehdottomasti se ykkössuosikkini. Harmi vain, että Pauliina ja Justiina ovat pistäneet tämän projektin suhteen pillit pussiin. Kaikki jaksot on kuitenkin mahdollista löytää. Joka jaksossa käsitellään kaksi tapausta. Tässä podissa on esitelty myös useampi sarjamurhaaja. Huorapuutarhaa suosittelen ehdottomasti sellaiselle, joka haluaa ehkä kokeilla tätä skeneä, mutta ei ole varma. Se, että tekijät juttelevat tapauksista rennosti, keventää hieman synkkää tunnelmaa.

Jäljillä

Tämä taitaa olla suomen suosituin rikospodcast, enkä yhtään ihmettele. Tilda on tehnyt podinsa kanssa upeaa työtä. Jaksot ovat todella asiapainotteisia ja spekuloinnille on jätetty aika vähän tilaa. Mikä sopii podiin hyvin. Tapaukset ovat mielenkiintoisia ja jaksot hyvin koottuja. Suosittelen lämpimästi.

Maanantaimysteeri

Tämä podi on ihan pari päivää vanha tuttavuus, jonka kaikki kahdeksantoista jaksoa olen ahminut tässä parissa päivässä alusta loppuun. Maanantaimysteerissä käydään läpi rikoksia, sekä salaliittoteorioita. Jaksot ovat olleet todella mielenkiintoisia ja hyvin suunniteltuja.

Big mamas home by Jenni S. True crime suosikit

Sarjat

Manhunt: Unabomber

Tämä sarja ylitti ainakin omat odotukseni, kun se tuli Netflixissä vastaan. Unabomber on yhdysvaltalainen kirjepommittaja, jonka kamppanja kesti 18 vuotta. Unabomberin jäljitys on ollut kallein FBI:n operaatio koko historiassa.

The Assassination of Gianni Versace

Tämä sarja on suorastaan hyytävä. Pääosan näyttelijä tekee roolinsa aivan uskomattoman hyvin. Sarjaa katsoessa sai olla koko ajan vähän varpaillaan. Kuten nimikin ehkä kertoo, sarjassa pureudutaan muotisuunnittelija Gianni Versacen murhaan ja erityisesti murhaajan tarinaan. Henkilökohtaisesti pidin erityisesti siitä, miten sarjan juoni on rakennettu. Sarja löytyy Netflixistä.

Big mamas home by Jenni S. True crime suosikit

Kirja

Kun sanat loppuvat: Kim Wallin tarina

Tämä kirja on äärimmäisen koskettava, eikä niinkään keskity itse rikokseen, vaan kertoo Kim Wallin koko tarinan. Kim Wall oli toimittaja, joka murhattiin raa-asti sukellusveneellä, kesken juttukeikan. Kirja on hänen toimittajavanhempiensa kirjoittama. He halusivat, että tytär muistettaisiin ennen kaikkea upeasta urastaan, eikä murhastaan.

Yksi kommentti

  1. Iina / MouMou kirjoitti:

    Mä niin haluaisin kuunnella näitä, mutta en kestä mitään lapsiin liittyvää kamalaa, mutta en kuitenkaan pystyisi uteliaisuudesta skippaamaan niitä jaksoja. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.