Kalapuikkotacot
Tehtiin tänään ruuaksi kalapuikkotacoja ja ne olivat niin herkullisia, että minun oli ihan pakko tulla näpyttelemään resepti ylös muistiin ja teille jaettavaksi. Niistä tuli vähän puoli vahingossa sellaisia tex mex kohtaa Aasian tacoja. Onko tämä nyt sitä fuusioruokaa? Kalapuikkotacot meni myös lapsille ja vaikka lapsia ei punakaalihöystö puhutellut, niin kurkkua he ottivat lisää molemmat. Aikuiset söi kaikilla herkuilla ja oli kyllä niin hyvää. Etikassa marinoidut kasvikset ja soossit sopivat niin hyvin yhteen, vaikka ihan vähän mietin sitä aluksi.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä reseptiä. Vaikka tämä pientä valmistelua vaatikin, niin loppujen lopuksi pilkkomisineen, tämä on myös aika helpooa ja hyvää arkiruokaa.
Kalapuikkotacot
Punakaali
1/4 kokonaisesta punakaalista
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Kurkku
Pätkä kurkkua
1/2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
ripaus suolaa
Lisäksi
Tortillalettuja
Paprikaa
Tomaattia
Kalapuikkoja
Ranchkastiketta
Paprikamajoneesia
Punakaalihöystö
Silppua punakaali mahdollisimman ohueksi suikaleeksi. Sekoita kaali ja muut ainekset sekaisin kulhossa. Anna maustua ainakin puoli tuntia.
Kurkut
Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkun kanssa etikka, öljy ja suola. Anna tekeytyä noin puoli tuntia.
1. Pilko kasvikset kuutioiksi ja laita tarjolle omissa kulhoissaan.
2. Paista kalapuikkoja voissa, kunnes ovat kypsiä.
3. Paista tortillalettua hetken aikaa pannulla, kunnes se saa vähän väriä.
4. Kokoa tacon sisään pari kappaletta kalapuikkoja, kasvikset ja soossit. Nauti!
Tässä teille mahdollisesti viikonlopun menu.
-Jenni
Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok
Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit
LUE MYÖS
Nerokas kanakastike, jolla saa lautaselle hieman lisää kasviksia