Hae
Big mamas home

Miten sitä seksielämää on elvytetty kuivan kauden jälkeen

Kirjoitin Seksi alkuraskaudesta -postauksessa, että peitto ei ole heilunut moneen kuukauteen kunnolla. Meneillään oli siis kuiva kausi. Alkuraskauden oireet ja sitten tämä kulmien hiominen on vaikuttanut meidän seksielämään isosti, kun sitä ennen mentiin vahvasti sillä vastarakastuneiden innolla. Minua itseäni kosketus ja iholle tuleminen ovat jopa ahdistaneet, jonka vuoksi olen halunnut vetäytyä. Tästä syytän kyllä pääasiassa raskaushormoneja. Mutta uskaltaisin kuitenkin väittää, että tämä kuivakausi johtuu enimmäkseen minun oloistani ja mielialastani.

Nyt pahoinvointi on tasaantunut ja hormonitkin ovat ehkä tehneet samoin. Samaan aikaan olen huomannut taas kaipaavani vähän sitä läheisyyttä ja seksiä. Mutta tässä vaiheessa puoliso on jo hieman ottanut sitä etäisyyttä siinä pelossa, että murisen heti kun hän tulee metrin lähemmäs. Eli sen muutoksen oli lähdettävä tässä tapauksessa minusta.

Puhumalla alkuun

Tämä on ehkä maailman vanhin viisaus, mutta niin kuin kaikki parisuhteessa, myös tämä kuiva kausi alkoi ratkeamaan puhumalla. Minä aloitin keskustelun ja pikku hiljaa, useamman kerran jälkeen vyyhti alkoi hiljalleen purkautua. Puhuttiin toiveista ja haluista ja siitä, että tätä on nyt kestänyt hetki. Puhuttiin syistä, miksi tilanne on nyt ollut tämä. Tällä saatiin homma alkuun.

Seuraava vaihe olikin sitten harrastaa sitä seksiä. Meillä on toistaiseksi se etu, että talo on aina osan viikosta tyhjillään ja meillä on mahdollista harrastaa seksiä vaikka sitten joka huoneessa, eikä tarvitse pelätä että jälkeläiset keskeyttävät puuhat. Kuten sanoin, toistaiseksi. Joten tällä hetkellä otamme tästä mahdollisuudesta ilon irti. Myöhemmin tulee aika, kun tämä ei enää ole mahdollista.

 

Kuivat kaudet

Kuivia kausia on hyvin erilaisia. Joillekin se on joka toinen päivä ja joillekin vuosien tauko. Pitkään parisuhteeseen niitä saattaa mahtua useampia. Puhuminen on ehdottomasti kaiken a ja o. Mutta aina se ei riitä. Haluja ei välttämättä herätetä pelkällä puhumisella. En ole seksuaalineuvoja, mutta itse suosittelen halujen herättelemiseksi sitä itseään. Tai masturbointia. Tai sitten, jos itse tekeminen ahdistaa liikaa, niin voi kokeilla esimerkiksi kuukauden totaalikieltäytymistä. Jo pelkkä läheisyyden tietoinen lisääminen herättelee niitä oikeita hormoneja. Vaikka itse neuvoisinkin hyppäämään sinne lakanoiden väliin, niin sen voi tehdä pikkuhiljaa.

Joskus todella hyvä vaihtoehto on seksuaaliterapia. Ammattilainen osaa auttaa ja neuvoa haluttomuudessa. Yhdessä hänen kanssaan on mahdollisuus selvittää, mistä haluttomuus mahdollisesti voi johtua.

Meillä tämä on ollut aika luonnollinen kuiva kausi, joka on jo helpottamassa. Aina ei vain ehdi tai jaksa tai pysty ja se kuuluu elämään ja parisuhteisiin. Jos molemmilla on tahtoa korjata asia, niitä parempia aikoja tulee varmasti.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Millainen oli Satisfyerin joulukalenteri?

Satisfyerin joulukalenteri

Seksielämä uusperheessä keskellä ruuhkavuosia

Mitä sitten, kun ei haluta?

En ollut saanut orgasmia kumppanin kanssa ennen kuin täytin 30

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *