Hae
Big mamas home

1 luukku: Pikkujoulu perinne ja lasten pikkujoululahjat

Nyt se alkaa, nimittäin minun ihan ensimmäinen blogijoulukalenterini. Olen haaveillut tällaisen tekemisestä jo useamman vuoden ajan, mutta nyt uskalsin viimein lähteä tähän. Olen vuosien ajan ihastellut Iinan blogijoulukalenteria ja miettinyt, että haluaisin oikeasti toteuttaa vastaavan itsekin.

Eli siis, joka päivä joulukalenterista ilmestyy uusi luukku, eli uusi blogipostaus. Minulla on myös muutama yhteistyökumppani mukana joulukalenterissa, eli luvassa on muutamia ekstrakivoja yllätyksiä teille lukijoille. Kannattaa siis seurata luukkujen aukeamista.

Lahjoja kuusen alla. Joululahjoja.

Yksi minun lapsuuden perheeni tärkeimmistä ja ehdottomasti rakkaimmista jouluperinteistä on ollut pikkujouluksi kutsuttu perinne. Selvitin taannoin, että tämä perinne on lähtöisin Satakunnasta, josta äidinpuoleinen sukuni on kotoisin. Tätä on juhlittu jo ainakin isoäitini lapsuudesta lähtien meidän perheessä.

Minulle pikkujoulu tarkoittu joulun odotuksen alkamista ja odotin sitä monesti enemmän, kuin jouluaattoa. Selkeästi itse odotus on kiehtonut minua jo ihan lapsesta lähtien.

Pikkujouluun on kuulunut se, että olohuoneessa on pieni, vaatimaton ja koristelematon kuusi. Joskus siinä on saattanut olla valot tai sitten kuusen vieressä on palanut yksi yksittäinen kynttilä. Ja tämän kuusen alla on pikkujoululahjat lapsille. Pikkujoululahja on sisältänyt yleensä jonkin pienen lelun ja jotain pientä, jouluista herkkua, kuten pipareita. Minä olen saanut niin barbien vaatteita, kuin jotain koriste-esineitä näistä lahjoista.

Tämä on ollut myös perinne, jonka olen halunnut tuoda omasta lapsuudestani meidän perheen jouluun. Ehkä nuo lapset eivät tarvitse yhtään sen enempää lahjoja. Mutta tämä on ehkä aavistuksen enemmän minulle, kuin lapssille.

Lahjaksi Joulutarinat

Tänä vuonna lapset saavat pikkulahjojen lisäksi myös Mauri Kunnaksen Joulutarinat kokoelma kirjan. Bongattiin tämä kirjakaupasta ja ihastuttiin tähän puolison kanssa molemmat. Meiltä puuttui tällainen jouluinen satukirja kirjahyllystä, vaikka olen sellaista kaivannut lasten kirjahyllyyn. Nyt me saadaan lukea myös iltasaduiksi joulusatuja samalla, kun odotetaan joulua. Tämän vuoksi halusin antaa tämän ehdottomasti pikkujoululahjaksi, sillä siitä riittää iloa koko joulukuulle.

Tässä kokoelmakirjassa on Mauri Kunnaksen rakastetuimmat joulusadut samojen kansien välissä. Teoksessa ovat tarinat Joulupukki, Kaksitoista lahjaa joulupukille, sekä Joulupukki ja Noitarumpu.

Pienemmissä paketeissa on kummallekin macaronsin muotoiset joulukoristeet ja hieman suklaata. Yksinään nämä olisivat olleet jo aivan loistavat pikkujoululahjat, mutta uskon kirjan tuovan lisäiloa koko odotukseen.

Joulukoristeet liittyvät lasten omiin joulukoristekokoelmiin, jotka he saavat aikanaan mukaansa, kun muuttavat pois kotoa.

Tässä oli joulukalenterin ensimmäinen luukku. Kiitos kun luit. Ihanaa pikkujoulua ja hyvää joulunodotusta!

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Blogijoulukalenteri! Odotetaan yhdessä joulua

Joulun odotus voi viimein alkaa

Hyvää joulua!

Ystäväkirja joulusta

2 kommenttia

  1. Ankrylik kirjoitti:

    Mulla on nimipäivä 25.11. ja itselläni joulunodotus on alkanut siitä: usein ensimmäinen adventti on osunut samoille hujakoille ja pieni nimipäivälahja on käynnistänyt joulunodotuksen. En ollut aiemmin kuullut tällaisesta perinteestä, mutta jotenkin kokemuksesi on ollut vähän samankaltainen kuin mitä itsellä, sen odottamisen ja fiilistelyn aloittaminen on ollut parasta. Ihanaa joulukuun ensimmäistä sinulle!

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Minäkään en tiedä itse muita, jotka harrastaisivat tätä perinnettä. Mutta isoäitini on kertonut, että tämä perinne on nimenomaan Satakunnan suunnalta ja hänen lapsuudessaan tätä on vietetty useammassakin kodissa. Minulle tämä on todella rakas perinne. Ja toivon, että sellainen siitä tulee lapsillenikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *