Hae
Big mamas home

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä

Heräsin…

…siihen, että olohuoneesta alkoi kuulua lastenohjelmien ääniä, kun kuopus heräsi meistä kaikista ensimmäisenä. Esikoinen oli kömpinyt yöllä viereen nukkumaan, kun hänellä oli noussut yöllä taas kuume, kun edellisen lääkesatsin vaikutus oli hiipunut. Tunsin, että hän nousi myös sängystä ja juoksi olohuoneeseen. Tässä välissä minä torkahdin taas hetkeksi ja heräsin siihen, kun kuopus kömpi sänkyyn minua herättelemään. Neuvoteltiin siinä aamupalasta ja minä nousin hänen kanssaan aamupalan tekoon.

Join…

…kaksi kuppia kahvia viileällä parvekkeella aamulla. Kuopus kaatoi yhden kupin pitken parvekkeen lattiaa ollessaan vauhti päällä. Meidän parveke jää aamulla moneksi tunniksi varjoon. Siinä on ihanan viileä istuskella aamulla, joten viihdyn suurimman osan aamuista siellä. Kun ovi on auki, kuulen hyvin mitä lapset puuhaavat.

Mittasin…

…noin 30 kertaa kuumeen esikoiselta, kun jännättiin pysyisikö se viimein poissa. Aina kun mittari näytti normaalia lämpöä huokaisin helpotuksesta, mutta jännitin silti koko päivän sitä, nouseeko kuume uudelleen. Iltaan mennessä lämpö ei ollut noussut. Ehkä tämä oli tässä ja huomenna päästäisiin jo nauttimaan kesälomatekemisestä.

Heinäkuun ensimmäinen päivä - BMH - Big mamas home by Jenni Heinäkuun ensimmäinen päivä - BMH - Big mamas home by Jenni

Pesin…

…niin parvekkeen, kuin koko kylpyhuoneen lattiasta kattoon. Tämä on ollut homma, jota olen hieman vältellyt. Olen paikkasiivonnut kylpyhuonetta aina tarvittaessa, mutta hetkeen en ole kunnon siivoamista ja pesua tehnyt. Nyt kun, kiitos vähän viileämmän ilman, energiaa riitti tein sen. Parvekkeenpesu lähti siitä kuopuksen kaatamasta kahvikupista ja eskaloitui sitten siihen, että pesin parvekkeen lattian ja pöytätason. Parsin myös lehtipersiljan, jossa oli enemmän kuihtuneita oksia, kuin tuoreita. Katsotaan, josko se siitä piristyisi vielä.

Tein ruuaksi…

…uunissa grillimakkaraa grillivastuksella (toimii paremman puutteessa), uusia perunoita ja fetasaalaatin. En ole ollut mikään fetan suuri ystävä, mutta olen hiljalleen opetellut syömään sitä. Se alkaa mennä ja maistua ihan hyvältä. Makkarakiintiö alkaa tältä kesältä olla kyllä hiljalleen täynnä. 😀

Pelattiin…

…lasten kanssa Uno Junioria. Ostin kortit meille kesäpeliksi ja ollaan nyt harjoiteltu sitä. Koululainen pärjää jo todella hyvin itsenäisesti, mutta pienempi tarvitsee vielä vähän ohjausta. Nämä Junior tason kortit ovat näppärät, sillä ohjeissa on mukana vinkit, joilla pelin pystyy pitämään mahdollisimman yksinkertaisena. Lisäksi, koska pienempi ei täysin hallitse numeroita, mutta tunnistaa Ryhmä Haun hahmot, tunnistaa yhteensopivat kortit niiden avulla. Meidän peli on siis Ryhmä Hau versio.

Vastasin…

…joihinkin työsähköposteihin, joita oli tullut minulle. Tiedossa on pari yhteistyötä, mikä on aivan ihanaa.

Kylpyhuone - BMH - Big mamas home by Jenni Uno Junior - BMH - Big mamas home by Jenni

Paistoin…

…illalla pinon lettuja iltapalksi. Oli ehkä vähän hullua seistä melkein tunti kuuman hellan ääressä näillä ilmoilla, mutta lapset olivat todella onnellisia.

Ihmettelin…

…miten on mahdollista, että suomalaisessa keskustelupaneelissa on abortista keskustelemessa pelkkiä miehiä? Miehet keskustelevat asiasta, joka ei koske heitä millään tavalla. Olen puhunut avoimesti siitä, että en itse keksi tilannetta, jossa tekisin abortin. Mutta tämä on ehdottomasti asia, josta pitää saada itse päättää. Minun on helppoa sanoa, koska kumpikin raskauteni ovat olleet äärimmäisen kovasti toivottuja ja suunniteltuja. Toista toivoin seitsemän vuotta. En minä silti ole ihminen, joka voisi päättää toisen kohdullisen puolesta. Ja miehet ja kohduttomat ovat täysin vääriä tyyppejä tästä keskustelemaan tai päättämään. Kuten Rachel sen Frendeissä sanoi; ”Ei kohtua, ei mielipidettä.”

Heinäkuun ensimmäinen päivä - BMH - Big mamas home by Jenni Heinäkuun ensimmäinen päivä - BMH - Big mamas home by Jenni
Viestittelin…

…poikaystävän kanssa, joka on tällä hetkellä Provinssirockissa. On kuulemma yhä hengissä siellä ja on nähnyt niitä bändejä, joita on toivonut näkevänsä. Telttakin on ilmeisesti edelleen pystyssä.

Luonnostelin…

…kirjaideaani. Minulla on nyt pidemmän aikaa muhinut päässä idea kirjasta ja pikku hiljaa idea jalostuu muuksi, kuin pelkäksi ideaksi. Yllätin itseni sillä, että tämä ei olekaan romaani, vaan enemmän tietokirja. En olisi koskaan osannut arvata, että kiroittaisin tietokirjan, mutta siltä se alkaa näyttää.

Illalla…

…katselin MTV Katsomosta Flack-sarjaa. Kyseessä on todella hyvä sarja, joka on osa MTV:n kesäsarjoja. Se kertoo nokkelasta PR-agentista, joka auttaa asiakkaansa pulasta kuin pulasta, mutta sössii oman elämänsä. Oikein perus draamaa ja vielä ihan hyvääkin sellaista. Kiva katsella jotain tällaista lukuisten rikossarjojen jälkeen. Ja on kiva nähdä Anna Paquin uudessa roolissa.

 

Päivä on ollut aika kiva. Olen ollut aikaan saava ja toivon todella, että huomenna voidaan tehdä jo jotain kivaa kesäpuuhaa ja sairastelut olisi tältä erää tässä.

Ihanaa alkanutta heinäkuuta.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Viime viikonloppu kuvina

Keväiset kuulumiset

Hiihtoloma puhelinkuvina

Arki eristyksen jälkeen

Ensimmäinen kesäviikonloppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.