Hae
Big mamas home

Kaikki voivat saada feikkiorgasmin – seksuaalinen eriarvoisuus

Nyt sinkkuna olen herännyt aivan uudella tavalla moniin miesten ja naisten välisiin eriarvoisuuksiin. En tiedä missä kuplassa olen tähän asti elänyt, mutta enää en pysty sulkemaan silmiäni näiltä. Saati, pitämään mielipiteitä omana tietonani. Suomeksi, olen löytänyt itsestäni feministin. Miesten ja naisten välinen eriarvoisuus ja naisviha ovat todellisia asioita, joista vaikeneminen ei ole mikään vaihtoehto. En miellä itseäni aktivistiksi, mutta haluan kantaa oman korteni kekoon, koska vaikeneminen tässä asiassa kertoo myös mielipiteen.

Irene Naakka on toiminut minulle esikuvana tässä asiassa. Tämän postauksen idea lähti liikkeelle katseltuani Irenen stooreja. Keskustelu johon törmäsin löytyy Irenen kohokohdista nimellä ORGASM GAP.

Orgasmikuilu

Nimittäin, jos jokin saa minut kiehumaan on miesten ja naisten välinen seksuaalinen eriarvoisuus. On saanut ennenkin, mutta nyt ihan erityisesti, kun elän elämääni sinkkuna. Sinkkuna olen kokenut hyvin, hyvin erilaisia seksikertoja eri kumppaneiden kanssa. On kertoja, joiden jälkeen olen päätynyt itkemään yksin, kun olo tuntuu käytetyltä. On ihan kivoja kertoja, on oikeasti hyviä ja intohimoisia kertoja ja sitten on niitä kertoja, kun olen oikeasti myös saanut orgasmin kumppanin kanssa. Nämä jälkimmäiset kerrat voi laskea yhden käden sormin, mutta olen iloinen jo siitä havainnosta, että pystyn saamaan orgasmin kumppanin kanssa. Mutta fakta on, että harvassa ovat ne miehet, jotka edes tietävät missä klitoris sijaitsee. Ja tästä voidaan syyttää osittain nykykäsitystä seksistä, sekä nykypäivän seksivalistusta.

LUE MYÖS: Seksistä puhumisen vaikeus

Big mamas home by Jenni S. Kaikki voivat saada feikkiorgasmin

Feikkiorgasmi

Sen lisäksi, että miehet eivät oikeasti osaa tyydyttää naisia, moni nainen feikkaa omat orgasminsa. FINSEX-tutkimuksen mukaan 93 prosenttia miehistä on kertonut saavansa orgasmin yhdynnän aikana. Naisista sen sijaan vain 46 prosenttia kertoo saaneensa orgasmin yhdynnässä. Nämä luvut tuntuvat todella epätasa-arvoisilta. Moni mies ei kuitenkaan usko näitä lukuja, sillä kyllä heidän kumppaninsa ovat saaneet aina. Tutkimuksessa todetaan myös, että pelkästään emätintä kiihottamalla on tavallisesti saanut orgasmeja vain kuusi prosenttia naisista. Mitä siis opimme tästä? Vain 6% naisista voi saada emätinorgasmin, mutta kuka tahansa voi saada feikkiorgasmin.

Minulle sinkkuus on tehnyt ihmeitä niin monella eri tavalla. Olen löytänyt itseni ja olen löytänyt seksuaalisuuteni aivan uudella tavalla. Tästä hyvä esimerkki. Feikattuani orgasmini koko aikuisiän ajan, olen herännyt siihen, että naisten orgasmit ovat yhtä arvokkaita, kuin miestenkin. Tämän oivalluksen myötä olen opetellut tästä tavasta eroon. Se ei palvele ketään, että nainen feikkaa orgasminsa. Se ei tyydytä naista ja miehet pitävät itseään syyttä suotta seksijumalina.

LUE MYÖS: Torjuminen satuttaa

Epätasa-arvoinen seksikulttuuri

Iso epäkohta tässä asiassa on se, että meidän seksikulttuurimmekin on todella epätasa-arvoinen. Seksi on aina ollut synonyymi sanalle penetraatio. Mikä on se seksin muoto, jossa mies saa yleensä orgasmin ja nainen huomattavasti harvemmin. Kun taas se osuus seksistä, joka stimuloi paremmin naista, on nimetty esileikiksi. Henkilökohtaisesti inhoan tätä sanaa. Esileikistä tulee fiilis, että se on jotain todella vähäpätöistä ja sen tarkoitus onkin ollut “valmistella nainen itse seksiin eli penetraatioon” eli saada nainen kostumaan. Tämä koko kuvio tekee naisen seksuaalisesta kokemuksesta ja orgasmista toisarvoisen. Sen lisäksi naiset tuntuvat ajattelevan, että mies ansaitsee naisen orgasmin. Moni teeskentelee ihan vain, koska ei halua tuottaa kumppanilleen pettymystä. Tässä kuviossa nainen on kuitenkin se, joka pettyy.

Big mamas home by Jenni S. Kaikki voivat saada feikkiorgasmin

Minä olen ottanut deittaillessani tavaksi puhua avoimesti myös seksistä jo ihan alusta lähtien. Se on ensinnäkin hyvää harjoitusta itselleni. Olen oppinut, että tapa miten mies puhuu seksistä, kertoo ihmisestä todella paljon. Ne, joiden keskustelukyky on luokkaa; “Oon puutteessa, haluatko helpottaa mun oloa”, kannattaa skipata heti. Minun mielenkiintoni herättää mies, joka pystyy puhumaan avoimesti seksistä, mutta kykenee myös muuhun keskusteluun. Lisäksi, puhumalla seksistä avoimesti, pystyy kartoittamaan sopiiko toisen kanssa sillä tavalla yhteen. Kohtaavatko mieltymykset ja tavat, mikä on oikeasti tärkeää infoa siinä vaiheessa, kun tutustutaan. Puhumisen tärkeyttä ei voi vain korostaa liikaa. Tämä pätee niin vakavampaan parisuhteeseen, kuin myös seksisuhteeseen. Oma kantani nimittäin on, että en enää suostu suhteeseen, jossa seksi ei tyydytä minua tai jossa seksistä puhuminen ei onnistu.

Naisen orgasmi on ihan yhtä tärkeä kuin miehenkin. Meidän naisten pitää oppia arvostamaan itseämme ja orgasmejamme enemmän. Ja lopettaa se feikkaaminen.

-Jenni.

LUE MYÖS:

Puhetta seksistä

Kun löysin uudestaan naiseuteni

TAGIT:

Seksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.