Hae
Big mamas home

Tinder: Miten pelkän ulkonäön perusteella voi valita kumppaninsa?

Edellinen postaukseni siitä, miten Tinderissä kannattaa toimia, herätti keskustelua. Kun sanoin, että swaippaa vain tosissasi, jotkut kyseenalaistivat sen. Osittain Tinderin algoritmien vuoksi, osittain siksi, että matcheja ja alkavia keskusteluja on todella vaikeaa saada. Mikä on hyvä, minun näkemykseni ei ole ainoa oikea ja nautin hyvästä keskustelusta. Olen ennenkin kuullut Tinderiä kritisoitavan siitä, että miten pelkän ulkonäön perusteella voi valita oman kumppaninsa. Lisäksi tuntuu siltä, että nettideittailu on edelleen vierasta maaperää monelle. Minäkin olen tutustunut siihen vasta nyt, sillä viimeksi kun olin sinkku, olin vielä teini ja Facebook oli vielä uusi juttu.

Lähtökohtaisesti olen samaa mieltä. Kumppania ei voi valita pelkän ulkonäön perusteella. Varsinkin, kun ulkonäkö välittyy katsojalle pelkän valokuvan perusteella. Valokuva ei pysty välittämään ihmisen olemusta, eleitä, puhetta, tapaa liikkua. Valokuva on melko suppea tiedonlähde. Tämän vuoksi jaksan itse toitottaa siitä, että laittakaa hyvät ihmiset ne omat profiilinne kuntoon. Kertokaa itsestänne ja antakaa itsestänne vähän jotain sille toiselle. Näin valinta ei liity puhtaasti pelkkään ulkonäköön. Minulla swaippaamiseen vaikuttaa ehdottomasti kokonaisuus. Harvoin tykkäilen niistä profiileista, joissa ei ole muuta kuin kuvat.

Tinder: Voiko kumppanin valita pelkän ulkonäön perusteella? - BMH - Big mamas home by Jenni

Tinderiin kannattaa suhtautua deittailun apuvälineenä. On totta, että kumppani ei löydy pelkästään edes sen hyvin tehdyn profiilin perusteella. Mutta Tinder mahdollistaa muidenkin, kuin sen oman lähiympäristön ihmisten tapaamisen. Treffeille pääsee halutessaan useammin ja helpommin ja sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät tule siinä omassa arjessa vastaan. Joten ei se ole läpeensä huono juttu. Ja loppujen lopuksi, se valinta oman kumppanin suhteen tehdään kaiken muun, kuin sen swaippaamisen perusteella. Match ei tarkoita vielä hääkellojen kilkatusta.

Tinder - BMH - Big mamas home by Jenni

Kannattaako kaikkea vastaan tulevaa swaipata?

Joku antoi neuvoksi, että Tinderissä kannattaa oikeasti vain swaipata kaikkea ja toivoa parasta, kun valokuvan perusteella voi sanoa aika vähän. Ymmärrän pointin, mutta minä en vain usko tähän. Kun swaippaa kaikkea, epäsopivien matchien määrä kasvaa. Näin olleen myös pettymyksien määrä kasvaa. Se taas tekee huonoa omalle fiilikselle. Tällä tavoin on helpompaa sisäistää ajatus siitä, että kaikki deittisovellusten tyypit ovat pervoja dickpicien lähettelijöitä. Tämä puolestaan ei varsinaisesti edistä sitä avoimin mielin olemista ja sitä saattaa helpommin ymmärtää väärin ihmisten viestin. Ja nyt puhunu kokemuksesta.

Kun swaippaa niin sanotusta vain tositarkoituksella, matchien määrä vähenee merkittävästi, mutta niiden laatu paranee. Olen suhteessa käynyt paljon enemmän antoisia keskusteluja ja tavannut paljon enemmän oikeasti potentiaalisia ihmisiä. Vaikka pettymyksiä on ollut sen suhteen, että kemiat eivät ole kohdanneet, niin silti kokemukset ovat olleet positiivisimpia. Ja dickpicejä on tullut vastaan huomattavasti vähemmän, mistä olen ainoastaan iloinen. Kun omat kokemukset ovat lähinnä hyviä, Tinderin avaa mielellään.

Lisäksi, kaiken swaippaaminen saattaa madaltaa kynnystä tyytyä, johonkin vähempään, kuin mitä on toivonut. Enkä minä halua, että kukaan tyytyy mihinkään vähempään. Jokaisella on oikeus olla nirso, kun etsii sitä loppuelämän kumppania. Meillä on vain yksi elämä, eikä sitä tarvitse jakaa kenenkään sellaisen kanssa, joka tekee vain onnettomaksi.

Nettideittailu - BMH - Big mamas home by Jenni

Minusta on ihanaa, kun tekstini herättävät keskustelua, joten kommentoikaa vain, jos jokin sanomani asia herättää tunteita ja jotain, mitä haluatte sanoa.

-Jenni

 

Lue myös

”Kannattaisiko sinun tyytyä ihan tavalliseen?”

Sinkun Oikotie-ilmoitus

Sinkkuäiti Tinderissä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

2 kommenttia

  1. Pikkumyy kirjoitti:

    Meillä match tinderissä johti hääkellojen kilinään ?? hauska lukea näitä sun postauksia kun itsekin oon saman elämänvaiheen elänyt muutama vuosi sitten. Ja sieltä se oikea vaan sitten tupsahti ❤️

    • bigmamasblogoutlookcom kirjoitti:

      Voi miten ihanaa kuulla. Onnea teille. Kyllä mäkin uskon siihen, että joku päivä se oikea nimenomaan tupsahtaa elämään. Mutta kun itse meinaa olla sitä kaikki-mulle-heti-nyt-tyyppiä, niin odottavan aika on pitkä. Mutta ihanaa kuulla, että teksteistäni on sinulle iloa. Ja vielä kerran onnea. Tällaisten tarinoiden kuuleminen on aina yhtä ihanaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.