Hae
Big mamas home

Ei tuollainen ruma läski löydä ketään

“Ei tuollainen ruma läski löydä ikinä ketään.”

Jollakulla oli hirvittävän suuri tarve tulla kertomaan minulle tällainen seikka. Jälleen ei voi muuta, kuin ihmetellä, mikä saa ihmisen kommentoimaan toiselle tällaista. Eikä tämä ole edes ainoaa laatuaan. Olen saanut useamman kommentin siitä, miten tulen kuolemaan yksin, koska olen ruumiinrakenteeltani niin vastenmielinen. Oman kokemukseni mukaan ne ovat kuitenkin aivan muut asiat, jotka tekevät treffailusta haastavaa. Kuten luonteen ja tarpeiden yhteensopivuus.

Big mamas home by Jenni S. Ei tuollainen ruma läski löydä ketään

Tämä kommentti sai minut kuitenkin miettimään, kuinka syvään tietyt ennakkokäsitykset ovat itseenikin juurtunut. Olen jo vuosia tuntenut oloni hyväksi kehossani ja onnelliseksi. Terveydellisistä syistä olen kyllä muokannut ruokavaliota ja lisännyt liikuntaa, mutta se ei liity omaan minäkuvaani. Ja tiedän myös olevani ylipainoinen ja sen, että se vaikuttaa myös terveyteeni. Sitä ei tarvitse minulle erikseen tulla kertomaan. Se ei vain varsinaisesti haittaa minua.

Big mamas home by Jenni S. Ei tuollainen ruma läski löydä ketään

Siitä huolimatta olen huomannut ajoittain miettiväni, miten joku voi olla kiinnostunut juuri minusta, esimerkiksi ruumiinrakenteeni takia. Pari siideria naukanneena kysyin tästä, eräältä mieheltä, jolla oli hyvin erilainen ruumiinrakenne kuin itselläni. Hän vastasi hienosti, ettei ihminen valitse omia mieltymyksiään tai sitä sopivatko ne omiin elintapoihin. Hän sanoi itse pitävänsä valtavasti kurvikkaista naisista, eikä voisi kuvitellakaan ihastuvansa johonkuhun hoikkaan.

Nämä keskustelut ovat omiaan vahvistamaan ainakin omaa itsetuntoani. En ehkä mahdu siihen perinteisempään kauneusmuottiin, mutta on maailmassa niitä, jotka arvostavat minun tavoin kurvejani. Nyt minun itsenikin on hyvä muistaa se.

9 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Miten toisen onkaan tarve päästä sanomaan toiselle jotain noin rumaa. Uskon että hänellä itsellä on paha olla, eikä ole sujut itsensä kanssa. Kauneus on aivan jotain muuta kuin ulkokuori. <3
  Tsemppiä sinulle ja aurinkoista juhannusviikkoa!

 2. Nimetön kirjoitti:

  Kurvikas on täysin eri asia kuin sairaalloisen lihava.

 3. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Ja kauneus on katsojan silmässä. xx

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Niinpä. Meitä on moneen junaan. Ja silti, itsellä on viime aikoina ollut monta kertaa paha olla. Mutta sen sijaan, että aiheutan pahaa mieltä toisille, käyn juttelemassa terapeutille.
  Ja ulkokuori on kuitenkin se viimeinen asia, joka ratkaisee toimiiko ihmissuhde.
  Ihanaa juhannusta sinulle. Oli ikävä sun ihania kommentteja koko sen ajan, kun kommentointi oli kiinni. xx

 5. Nimetön kirjoitti:

  On se lapselle ikävä selitellä sitten vanhempansa ennenaikaista kuolemaa sen kautta, että "äiti nyt vaan oli sinut itsensä kanssa ja ihannoi sairaalloista ylipainoa"

  Terveellistähän tuo ei ole. Sen ilmeisesti tiedätkin. Toivottavasti tätä kauneusihannetta et lapsille hehkuta, ihan jo heidän itsensä vuoksi.

 6. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kuoleman selittäminen lapselle on aina ikävää. Mutta tiedätkö mitä? Se, miten nämä asiat meillä hoidetaan, ei kuulu sinulle pätkän vertaa.

  Toivottavasti sun kesä lähtee sujumaan paremmin, kuin tähän asti. xx

 7. Nimetön kirjoitti:

  Ethän se sinä olekaan selittämässä asiaa enää lapsille siinä vaiheessa. Itsekäs ajattelutapa.

 8. Lasten ja hellan välissä kirjoitti:

  Ihanaa kesää sinulle:) se on kyllä juurikin näin että ei ole muiden asia tulla kommentoimaan toisen ulkonäköä oli se millainen hyvänsä. Se että viihtyy omassa kehossa ja on tyytyväinen omine puutteineen ja epätäydellisyyksineen on varmaan se pääasia.

  Se jos painoa on kertynyt ja tekee viisaita valintoja itseään kuunnellen ja itselleen hyvää tehden on sitä itsestään välittämistä <3 eikä se kellekkään muulle kuulu millaisia ruokavalintoja kukakin tekee. Olet rohkea nainen, kun puhut asioista avoimesti.

 9. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos ihanasta, positiivisesta kommentista. Juuri näin. Minä pyrin tekemään tällä hetkellä niitä valintoja terveys edellä, mikä tuntuu omalla kohdalla toimivammalta ratkaisulta, kuin ulkonäön vuoksi laihduttaminen. Ja tarkoitus on, että niistä terveellisemmistä jutuista jäisi elämäntapa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.