Hae
Big mamas home

Kun pahoitan mieleni, tuntuu että kiusaaja voittaa

Sain tässä jokin aikaa sitten paskamaisen kommentin, joka suoraan sanottuna satutti minua. Enkä itse pääse yli siitä ajatuksesta, että kiusaaja voittaa, kun minä pahoitan mieleni.

Kaikki tietävät millainen kenttä ja mahdollisuus kaikenlaisilla kiusaajilla on sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa. Anonyymiteetin suojissa voi laukoa vaikka mitä. Suurimmalla osalla näistä laukojista tarkoitus on vain ja ainoastaan satuttaa toista. Joillekin nettikiusaaminen on ihan täysipäiväinen harrastus. Mitä en henkilökohtaisesti voi käsittää. En vain voi ymmärtää ihmisiä, jotka näkevät aikaa ja vaivaa toisen ihmisen vainoamiseen ja satuttamiseen. Pahimmillaan nämä ihmiset käyttävät tunteja aikaan kaiken somemateriaalin läpi käymiseen ja ihmisen aktiiviseen seuraamiseen.

Kirjoitin taannoin postauksen ihmisistä, joita en ymmärrä ja nettikiusaajat, sekä -trollit menevät ehdottomasti tähän kastiin.

Kiusaaja voittaa - BMH - Big mamas home by Jenni

Olen vuosien aikana oppinut sivuuttamaan nämä kommentit ja jättämään ne omaan arvoonsa. Aina ne tuntuvat pahalta, mutta ne oppii jättämään omaan arvoonsa. Kiusaaja ei ole missään määrin mun pahan mielen tai minkään muidenkaan tunteiden arvoinen.

Mutta aina välillä joku onnistuu sohaisemaan suojausten alle ja menemään mun iholle. Se tuntuu äärimmäisen inhottavalta. Ja tiedän, että siltä sen on myös tarkoitus tuntua. Ikävä kyllä. Huolella, ihon alle menevä kommentti on yleensä mietitty niin, että sen tarkoitus on tehdä mahdollisimman paljon tuhoa. Ja kun tämä pommi menee maaliinsta, minusta tuntuu, että kiusaaja onnistuu voittamaan. Se jo itsessään on inhottava tunne. En nimittäin haluaisi antaa yhdellekään kiusaajalle sitä iloa, että hän onnistuu pahoittamaan mieleni.

En tiedä tulevatko kiusaajat ajatelleeksi sitä, kuinka vahingollista kiusaaminen voi olla? Minä olen pahimmillaan saanut häijyistä kommenteista pahimmassa tapauksessa ahdistusoireita ja pelkotiloja. Siitäkin huolimatta, että olen konkari sosiaalisessamediassa. Entä ne, joilla ei ole yhtä kova kuori? Pahimmillaan tällainen kiusaaminen voi tuhota ihmisen elämän ja mielenterveyden.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Kontrollointi parisuhteessa

Millaista on henkinen väkivalta

Henkisen väkivallan jäljet

Yksi kommentti

  1. NK kirjoitti:

    Nettikiusaaminen pitäisi saada kuriin, kertakaikkiaan!

    Mulla on paha koulukiusaamistausta lapsuudesta. Se on yksi syy, miksen uskalla olla ”avoimesti” somessa, vaikka haluaisinkin. Seuraan itseäni miellyttäviä tyyppejä ja kommentoin joskus- mutten koskaan mitään pahaa. Minusta pahat sanat pitäisi jättää sanomatta, varsinkin, kun ei oikeasti tunne ihmisiä somen kautta.

    En varmaan koskaan tule postaamaan itse someen mitään, vaikka ajatuksia olisi.
    Voimia Sinulle! Koita jaksaa ja ajattele niin, että p*skanheittäjät kertovat sanomisillaan paljon omasta persoonastaan, mutteivät mitään Sinusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *