Hae
Big mamas home

Kun koko maailma pitää saada valmiiksi ennen joulua

Kun koko maailma pitää saada valmiiksi ennen joulua… 
Jouluun on alle kaksi viikkoa. Käytännössä katsoen siis ei mitään. Näin aikuisiällä olen nimittäin törmännyt sellaiseen ilmiöön kuin; kaikki pitää saada valmiiksi ennen joulua. Enkä tarkoita pelkästään kaikkea jouluun liittyvää, vaan ihan kaikkea. Aivan, kuin maailma loppuisi jouluun. Kuulen monelta näistä joulunaluskiireistä ja -stressistä. Jopa meillä on töissä pari hommaa, jotka on pakko hoitaa ennen joulun pyhiä. Tähän voidaan lisätä vielä jouluostokset ja perinteiden to do-lista. Tuntuu siltä, että tietty stressileveli on taattu. 
Haluaisin kuitenkin muistuttaa, että joulua ei seuraa maailmanloppu. Elämä jatkuu sen jälkeenkin. 
Joulu, Joulukoti, Joulustressi,
Minä voin paljastaa nyt, että meillä on pakka vielä aivan levällään. Juuri nyt keskityn kaikella tarmolla viikonlopun syntymäpäiviin. Suunnittelen kakkua ja kaakaobaaria. Synttärilahjan olen ostanut, mutta siinä se onkin. Seuraavaksi pitäisi tilata muutamia juhlatarvikkeita ja tehdä leivonta-aikataulu. Hommaa hankaloittaa se, että ensimmäinen vapaa päiväni tällä viikolla on juhlapäivänä. 
Rehellisesti sanottuna minä en edes halua stressata joulusta ja hikoilla kauppa- tai postijonoissa. Joten viimeiset vuodet olen pyrkinyt tekemään meidän joulusta yksinkertaisempaa ja vähemmän stressaavaa. Meillä ei yritetä saada koko maailmaa valmiiksi. Riittää, että jouluna on tärkeimmät asiat kunnossa. Meillä ei siivota kaikkea kaappeja myöten. Riittää, että perus viikkosiivous on tehtynä, sohvatyynyt ojennuksessa ja sänky pedattuna. Kuusta meille ei tänä vuonna tule, koska 13-kuukautisen utelias vaihe. Olen muuten niin helisemässä näiden kahden taaperon kanssa. 
Joulu, Joulukoti, Joulustressi,

Joulu, Joulukoti, Joulustressi,
Tänä vuonna mietimme, mitä todella haluamme syödä joulupöydässä. Olemme menneet tähän mennessä perinteisillä jouluruuilla, vaikka kumpikaan meistä ei juuri välitä laatikoista. Kinkusta pidämme molemmat, joten sitä pöydästä löytyy, mutta kaikkea muuta pitääkin sitten miettiä. Pidämme kumpikin kalasta, joten siinä on hyvä kaveri kinkun seuraksi. Bebekin on jo vuoden, joten hän pääsee maistelemaan vapaasti kaikkea. Menu on kuitenkin vielä työn alla. 
Joulu, Joulukoti, Joulustressi,

Joulu, Joulukoti, Joulustressi,
Mitä lahjoihin tulee, lapset saavat olla jouluna pääosassa. Emme aio hukuttaa tyttöjä lahjavuoreen, mutta kyllä lahjat kuuluvat jouluun. Olemme esittäneet harkittuja lahjatoiveita lähipiirille ja kuusen alle on tulossa sellainen hallittava määrä paketteja. Esikoinen on innostunut nyt poneista ja barbieista, joten toivottavasti joulupukki osaa tuoda ainakin niitä. 
Mitä meidän aikuisten lahjoihin tulee, olemme jo vuosia ostaneet miehemme kanssa toisillemme vain yhdet lahjat. Kumpikin on toivonut jotain tiettyä ja siitä on pidetty kiinni. Näin kumpikin saa jotain odotettua ja mieluista ja me molemmat säästymme turhalta pähkäilyltä. 
Joulu, Joulukoti, Joulustressi,
Joulu, Joulukoti, Joulustressi,
Yksinkertaisempi joulu sopii meille paremmin kuin hyvin, sillä olen joulun töissä. Tulin taloon viimeisenä, joten joulun työvuorot eivät tulleet yllätyksenä. Kiva bonus tässä diilissä on se, että arkipyhän työpäivä korvataan ylimääräisellä vapaalla. Minulla on tiedossa siis parikin pidempää vapaaputkea. 
Mutta kun perinteiden lomaan pitää sovittaa pari työvuoroa, sen parempi, mitä helpompi joulun kaava on. Aiomme silti syödä yhdessä, laulaa pukille ja avata lahjoja. Onneksi olen lähellä töissä, jolloin työmatkoihin ei tuhlaannu kallista aikaa. 
Stressaako teitä jo?

10 kommenttia

 1. Asta kirjoitti:

  Samaistun kyllä niin moneen kohtaan! Minä olen aina ollut tietyllä tavalla suorittaja – haluan, että kaikki on eritoten jouluksi tip top ja usein aloitan valmistelut jo hyvissä ajoin. Nyt tänä vuonna myöhässä ovat joulukortit, kaikki koristeiden ripustamiset ynnä muut – tosin, teen 70+ tuntista työviikkoa joten liene ehkä ihmekään. Päätin joka tapauksessa, että kyllä se joulu sieltä tulee – pääasia on se, että meillä on toisemme ja saamme viettää tärkeää juhlaa yhdessä.

  Hyvää joulun aikaa teidän perheellenne! <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä oon ottanut itseasiassa aika rennosti joulun suhteen, tosin yhtenä syynä voi olla sekin, että päästään tänäkin vuonna valmiiseen pöytään 😀 Lahjojen suhteen myös päästään helpolla kun ollaan jo useampi vuosi lahjottu vain lapsia 🙂

 3. Nicola kirjoitti:

  Joulu ei onneksi stressaa ollenkaan, vaan vietämme sen muualla. Tosin viettämässämme paikassa on toki kuusi ja jotain valoja, peeus jouluruat ja lapselle muutamia toivottuka lahjoja. Meille riittää täysin se, että saamme viettää aikaa yhdessä.

 4. Melissa kirjoitti:

  Ei stressaa kun meillä ei käytännössä oikein vietetä joulua ja tänä vuonna on muutoinkin eri kuviot kuin aikaisempina vuosina. Joulu on muutenkin sellaista aikaa mitä meillä ei stressata, se menee niin kuin se menee. Syödään ja nukutaan ja avataan lahjat. Turha sitä on sen enempää miettiä.

 5. Meikkiholisti kirjoitti:

  Mä vaan nautin tästä ajasta niin paljon, etten ehdi stressata :D. Ihanaa joulunaikaa!

 6. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Niinhän se on, että kyllä se joulu sieltä aina tulee ja maailma ei lopu jouluun.
  Toivottavasti teillä on ollut oikein mukava joulu.

 7. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Se, että pääsee valmiiseen pöytään helpottaa kyllä kummasti. Meillä eniten sitä stressiä tuottaa aina joulupöytää.
  Toivottavasti joulunne oli onnistunut.

 8. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Meillekin se yhdessä olo on se kaikkein tärkein juttu joulussa. ❤

 9. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kuulostaa just hyvältä. ?

 10. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Tämä aika on kyllä ihan parasta. ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.