Hae
Big mamas home

Millaisia vaatteita kesävauva tarvitsee ja kuinka paljon?

Tässä aihe, joka herättää melkein jatkuvasti keskustelua eri vauvaryhmissä, joihin olen itsekin tällä kertaa uskaltautunut. Mitä vauva tarvitsee ja kuinka paljon. Itselläni on entuudestaan kokemusta kahdesta loppuvuoden vauvasta. Eli silloin haalarit ja muut lämmikkeet ovat olleet aiheellisia heti. Nyt odotan kesävauvaa ja pitääkin miettiä mahdollisia helteitä ja UV-suojauksia. Vaikka ihan vastasyntyneen kanssa ne pari ensimmäistä viikkoa menee todennäköisesti enemmän kotona kuin ulkoillessa. Tämä uusi vuodenaika tuntui hetken aikaa ihan mahdottomalta yhtälöltä, mutta nyt se on onneksi alkanut selkeytymään. Niin pienellä kuitenkin kaiken a ja o on se, että vaatteet peittävät ihoa riittävästi.

Olen tehnyt nyt listaa siitä, mitä meillä jo on ja kuinka paljon haluan hankkia mitäkin. Meillä vaikuttaa määrään vähän se, että pestään vaatteita pesulassa noin kerran viikkoon, eikä meillä ole omaa konetta aika ja ekologisuus syistä. Näin oli vanhempien lasten kanssa ja hyvin meni silloinkin. Koen, että käytännössä tämä on tarkoittanut 2-3 kappeletta enemmän hankittavaa per vaate, kuin muuten.

Mitä olen säästänyt

Tämä vauvan vaatevaraston kokoaminen on jäänyt mun vastuulle, koska tämä ei ole minulle ensimmäinen kerta. Toisekseen minä olen se, jolle vaatteiden ulkonäöllä on väliä ja minä myös nautin tästä ihan valtavasti. Vanhemmat lapset eivät juurikaan enää kysele minun mielipidettäni. Saati sitten anna minun edes kertoa sitä, koska heillä on oma tyyli ja oma mielipide. Joten on kivaa, pitkästä aikaa suunnitella pienen vaatevarastoa niiden omien mieltymysten mukaan.

Olen pistänyt vaatteita todella paljon eteenpäin ja oikeastaan säästänyt vain kaikkein neutraaleimmat. Säästin vaatteita aluksi, koska toiveissa oli lisää lapsia, mutta eron ja sinkkuuden myötä päädyin luopumaan isosta osasta lastenvaatteita. Siitä huolimatta meillä on aika kiva pohja valmiina vauvalle. Sen päälle olen jonkin verran ehtinyt kiertää jo kirppiksiä ja hankkimaan vauvalle juttuja käytettyinä. Muutamia juttuja olen ostanut myös uutena. Olen keskittynyt toistaiseksi kokoihin 50, 56 ja 62, eli niihin ihan ensimmäisiin kokoihin.

Molemmat aiemmat vauvani ovat käyttäneet ekat viikot kokoa 50 ja 56. Mutta ne kaikkein pienimmät 50 cm bodyt ovat jääneet kokonaan käyttämättä. Parhaiten meille on sopinut Lindexin pienet koot, joissa on vähän sitä varaa. Pääpaino minulla tulee olemaan 56 vaatteissa. Ostan muutamat pienemmät vielä, mutta pidän tämän koon hankinnat maltillisina. Koska jos meille syntyisikin tosi pieni vauva, kaupasta saa nopeasti täydennystä tarvittaessa. Ennemmin panostan siihen isompaan kokoon. Yritän löytää myös mahdollisimman paljon tuplakokoja, koska ne ovat niitä kaikkein kätevimpiä.

Tässä oma listani sille, mitä aion hankkia:

Koko 50

Kietaisubodyja 5 kpl

Housuja 5 kpl

 

Koko 56

Kietaisubodyja 10 kpl

Housuja (tavallisia + potkuhousuja) 10 kpl

Yökkäreita 5 kpl

Collegehaalari 1-2 kpl

Neuletakit 2 kpl

Sukkia 10 kpl

Tumppuja 3 kpl

Kesähattu 1 kpl

Ohuita pipoja 3 kpl

Villasukkia 1-2 kpl

Spessuvaatteita kuten romppereita 2-3 kpl

 

Koon 50 vaatteet

Näitä meiltä ei puutu suunnitelman mukaan kuin muutamat housut. Ne ajattelin suosiolla etsiä tuplakoossa. Eli meillä on entuudestaan 5 kietaisubodya ja kahdet housut. Tässä oli Elloksen, Lindexin, H&M:än ja Newbien mallistoja. Ja tätä kokoa hankin lisää sitten jos tarvitsee. Koska jotenkin veikkaan, että meille tulisi tosi pieni vauva vain jos hän syntyisi etuajassa.

56 bodyt

Näitä löytyy nyt 6 kappaletta. Tosin panin merkille, että muutamaan oli säilytyksen aikana ilmestynyt keltaista tahraa. Ne todennäköisesti lähtevät etikkaliotuksessa. Tätä kokoa olen onnistunut täydentämään vain yhdellä uudella bodylla ja yhdellä second hand bodylla. Neljä muuta ovat isompien vanhoja. Mikäli tahraantuneet bodyt pelastuvat tätä varastoa ei tarvitse täydentää kuin ihan muutamalla vaatteella. Etsin ne kirppikseltä tai sitten uutena. Riippuu ihan miten tulee vastaan. Ajattelin kuitenkin, että ne hankinnat olisivat yksivärisiä. Kuosia tässä on minun makuuni riittävästi. Tuo sitruunabody on ihan lemppari. Löysin sen Zadaasta.

56 housut

Näitä löytyy nyt viidet. Kolmet isosiskojen perua, kahdet second handina löydetyt. Odottelen itseasiassa parhaillaan Zadaa pakettia, jossa tulee kolmet pöksyt tätä näytä täydentämään. Kaikki kolme ovat aika vaaleita sävyltään. Ostettavaksi jäisi siis vielä kahdet housut, joten ne voisivat olla melkeinpä tummat. Todennäköisesti mustat. Sitten housut olisi hankittuina.

56 yökkärit ja neuleet

Nämäkin ovat isosiskojen peruja. Neuletakkeja on se suunnitellut kaksi kappaletta, joten näitä en täydennä. Kun kesästä riippuen ei tiedä edes pääsevätkö nämä edes käyttöön. Yökkäreitä haluan hommata vielä muutamat, koska nämä menevät välillä ihan päivävaatteinakin. On sitten vaihtoehtoja. Olen tykännyt erityisesti Lindexin ja KappAhlin yökkäreistä.

 

Tässä nämä sitten olivat. Meiltä löytyy myös sukkia ja pipoja. Todennäköisesti ihan riittämiin. En vain ole käynyt niitä vielä läpi. Noihin spessuvaatteisiin tulee todennäköisesti kuulumaan jotkut harso tai musliinivaatteet siltä varalta, että loppukesä on erityisen lämmin. Mutta kuten näkyy, ensimmäisten viikkojen ja kuukausien vaatteet ovat aika hyvällä mallilla. Ajattelin, että palaan näihin paremmin sitten syksyllä ja teen listan siitä, mitä me lopulta oikeasti tarvittiin ekoille kuukausille. Katsotaan olinko ihan hakoteillä.

-Jenni

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Vauvan sukupuoli

Neutraalin värisiä vauvantarvikkeita

Mitä vauvalle pitää hankkia?

Uskomatonta, että meille tulee vauva

Meille tulee vauva!

4 kommenttia

  1. irkku kirjoitti:

    Taas ihmettelen, etkö ota huomioon äitiysavustuspakkauksen vaatteita. Nehän ovat myös tosi kivoja ja laadukkaita nykyään, vai mitä?
    Kerroit ottavasi tietenkin sen pakkauksen, kun siitä oli kerran sananvaihtoa kanssasi.

    Tietty on kiva hankkia just omaa silmää miellyttäviä vauvanvaatteita. Ymmärrän senkin hyvin. Olethan tarkka värien ja muun suhteen. Ja kesällä on hauska pukea vauveli nätisti.

    Tämmönen jo iäkäs mummoihminen tässä vain sanailee.
    Hyvää jatkoa odotuksellesi Jenni!

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Otan kyllä ne huomioon, mutta myöhemmissä koissa. Oman kokemukseni mukaan äitiyspakkauksen vaatteet ovat vähän turhan isoja vastasyntyneelle. Niiden aika tulee myöhemmin. 🙂

  2. H kirjoitti:

    Ihanaa aikaa varustautua vauvan tuloon 🙂
    Meillä on ollut kaksi heinäkuun vauvaa. Itselleni on molempien kohdalla tullut vähän yllärinä, miten vähän lyhythihaisia tai – lahkeisia vaatteita tarvittiin. Olin oikeastaan turhaan varautunut hellevaatteilla. Jos oli oikein kuuma, niin ohut pitkähihainen body plus sukat oli paras yhdistelmä. Vauvoilla ääreisverenkierto on kuitenkin niin heikko, että tuli puettua mieluummin ohuet ja peittävät vaatteet.
    Kesävauvoilla pienet ja ohuet trikoopeitot, joihin voi kääräistä vauvan, ovat olleet käteviä. Niillä saa suojattua auringolta ja tuulelta, voi käyttää retkellä vilttinä ja piiloutua katseilta imettäessä. Oma periaatteeni imettämisen on ollut, että imetän, kun vauva on nälkäinen, oli paikka mikä vaan 🙂 Olen imettänyt mm.rautatieasemalla ja kirkon penkissä huomaamatta.

    • Jenni - BMH kirjoitti:

      Hyviä pointteja. En ole edes aktiivisesti katsonut mitään lyhythihaisia bodyja tai housuja. Shortseja en aio edes tälle heinäkuiselle hommata. Mä olen imettänyt harson kanssa myös milloin missäkin, mutta jonkinlainen vauvapeitto meillekin tulee, koska sellainen on oikeasti maailman kätevin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *