Hae
Big mamas home

Oman onnen seppä

Luin tänään Helkan kirjoittaman jutun siitä, miten omaa onneaan ei kannata rakentaa toisen varaan. Helkan tekstit ovat mielenkiintoista luettavaa ja olen kahlannut niitä läpi tässä viime viikkoina. Ainut vain, että en ole ihan kaikkiin teksteihin samaistunut. Helka puhuu paljon eroon liittyvästä surusta, joka on itselleni se vieras käsite. Edelleen, surin suhteen päättymistä, mutta sitä kesti todelle vähän aikaa. Sen jälkeen olen tuntenut oikeastaan vain onnea ja helpotusta.

Big mamas home by Jenni S. Oman onnen seppä

Big mamas home by Jenni S. Oman onnen seppä

Helkan tekstiä lukiessani koin ahaa-elämyksen, joka selvensi minulle omaa tilannettani. Olen täälläkin ihmetellyt sitä, miksi minä en ole ollut onneton eron jälkeen. Osasyy on varmasti ollut se, että olen käsitellyt eron hyvin pitkälti jo ennen tapahtumaa. Toiseksi avaintekijäksi voisin nimetä tämän.

Olen ollut entisessä parisuhteessani todella itsenäinen ihminen. Minulla oli jo silloin oma elämä, johon kumppanini ei kuulunut. Kerroin jo silloin olevani pääsääntöisesti onnellinen. Onni muodostui monista asioista. Minulla on mahtava työ, ihanat lapset, toimiva arki ja elämä sellaisessa sopivassa balanssissa. Exäni ei liittynyt tähän mitenkään. Itseasiassa, ainoa asia, joka mätti elämässäni, oli parisuhde. Olin siinä äärimmäisen onneton, enkä saanut siitä mitä halusin. Nyt jälkeen päin mietittynä kokemani yksinäisyys oli vain hyvä juttu, sillä se pakotti minut hakemaan onnea muualta elämästäni.

Big mamas home by Jenni S. Oman onnen seppä

Big mamas home by Jenni S. Oman onnen seppä

Siinä meni aikaa, mutta lopulta onneni ei kummunnut parisuhteesta, vaan muista minulle tärkeistä asioista. Minulla on ollut jo vuosia oma, itsenäinen identiteetti, johon ex-kumppanini ei ole kuulunut. Kirjoitan tätä näppäimistö aavistuksen sauhuten, innoissani tekemästäni oivalluksesta. En tiedä olenko jo kadottanut tämän jutun punaisen langankin. Yritän siitä huolimatta.

Big mamas home by Jenni S. Oman onnen seppä

Big mamas home by Jenni S. Oman onnen seppä

Helka kirjoittaa postauksessaan näin; “Siksi kannustan siihen, että rakentaa elämänsä eron jälkeen itsensä varaan. Löytää itsestään vahvuudet, ilon aiheet ja onnistumisen tunteet, onnellisuuden. Onnellinen ihminen on vetoava ja mielenkiintoinen.”

Olen ollut eron jälkeen nimenomaan onnellinen. Elämästäni poistui se ainoa asia, joka tuotti minulle epätoivoa. Sain pitää kaiken hyvän. Kaikki on asettunut ja normalisoitunut todella nopeasti, vaikka käytännönasiat ovatkin kesken. Tunnen oloni ehyeksi.

2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Kiitos tekstistä Jenni! On totta, että erosuru voi mennä nopeastikin ohi, ja osa suree jo ennen eroakin. Sekin on mahdollista, että vasta vuosien jälkeen kokee jotain haikeutta tai surua erosta. Jokainen suree ja eroaa omalla tavallaan. Hieno teksti ja hyvää pohdintaa!

    Terkut Helka / http://www.anna.fi/eta-aiti

  2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

    Kiitos Helka. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.