Hae
Big mamas home

Päivä meidän kanssa: Maanantai, joka oli kuin lauantai

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

Toteutan nyt lukijan toivepostauksen, joka on roikkunut listallani hyvän tovin. Ihana lukijani nimittäin toivoi minulta postausta meidän tavallisesta päivästä. Niinpä kuvasin meidän maanantain, jolloin olin itse vapaalla ja pidin tytöt kotona. 
meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

06:23 
Herään siihen, että Little B lähti ryömimään pois kainalostani, johon oli tullut nukkumaan jossain vaiheessa yötä. Esikoinen havahtuu tähän liikehdintään heti ja nousee pystyyn omassa sängyssään. Minulla ei ole enää mitään mahdollisuutta yrittää suostutella itselleni viittätoista minuuttia lisää unta, vaan nousen ylös tyttöjen kanssa. Olohuoneessa laitan lastenohjelmat pyörimään ja keitin kahvia. 
Kun sain kahvin, menin halailemaan tyttöjä sohvalle. Tämä on parasta meidän yhteisissä aamuissa, kun ei ole kiire mihinkään. Samalla me yleensä mietitään, keksitäänkö me jotain kivaa tekemistä sille päivälle. To do-listalla on pyörinyt muutama juttu, joten ehdotin, että lähdetään käymään kaupungilla. Metroajelu kelpaa meidän esikoiselle aina. 
meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

Noin 09:15 
Aamupala on syöty ja lastenohjelmat on katsottu, joten alan keräilemään tavaroita kasaan. Pakkaan meidän hoitolaukun ja kerään ulkovaatteet kokoon. Little E osaa jo hienosti pukea itse niin sisä-, kuin ulkovaatteensa, mikä on helpottanut lähtöjä huomattavasti. Kuopus on vielä täysin autettava. 
Me matkustetaan metrolla keskustaan. Tässä vaiheessa Little E osaa jo kysyä, jos voitaisiin mennä käymään kahvilla. Tyttö tietää jo, että äidillä on krooninen kahvihammas, johon on helppo vedota. Joten ennen kauppoja, me kävimme Espresso Housessa kahvilla (tytöt luomu pillimehulla). Sen jälkeen kävimme ruokaostoksilla Lidlissä, tiskiharjanhaku reissulla K-kaupassa, ostamassa multaa Plantagenissa ja Kaivokukassa hakemassa kukkia. Siitä suuntasimme lopulta kotiin. 
Hämmästelin Little E:lle, kuinka hän jaksoi kävellä hienosti koko matkan. 
meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

Noin 12:30 
Saavutaan kotiin. Little B on nukahtanut rattaisiin, joten työnnän ne parvekkeelle. Ohjaan myös Little E:n päiväunille ja ryhdyn sitten vaihtamaan meidän kukille multia. Minulla on kaksi viherkasvia, jotka ovat selvinneet riittävän pitkään, jotta niiden mullat on vaihdettava. Mieheni jaksaa pilkata viherpeukalon taitojani, mutta olen tullut pikku hiljaa paremmaksi. Kyllä minä vielä saan muutkin, kuin tekokukat menestymään. Multien vaihdon ohessa puunasin myös meidän hyllyt ja pyyhin lattiat.
meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

14:30 
Menen ottamaan vaunuistaan päiväuniltaan heränneen Little B:n ja riisun hänet. Tässä välissä alan laittaa ruokaa, joka on yksinkertaisuudessaan Ikean lihapullia ja spagettia. Vaapero touhuaa jaloissani ja tuo minulle kaikenlaista tavaraa dubloista, vauvanukkeen ja muuhun vastaavaan. Välillä hän käy sylissä vilkaisemassa pannuun ja jatkaa sitten omia touhujaan. Ruuan kaveriksi teen salaatin ja käyn herättämässä esikoisen syömään. 
15:45-17:00 
Tämä väli sisältää lähinnä ”äiti, tylsää”-ilmoituksia, kärhämöintiä, itkua, kikattelua ja lopulta ihan leikkiä. On ollut mielenkiintoista huomata, että myös yksivuotias osaa ärsyttää isosiskoaan. Yritin tässä ohessa juoda rauhassa kupin kahvia ja lukea sisustuslehteä, mutta lopulta lehti jäi lukematta ja kahvin join kylmänä. 
meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

17:00 
Voin laittaa hyvällä omallatunnolla Pikku Kakkosen päälle ja kiinnittää lasten huomion hetkeksi töllöön. 
18:00 
Alan valmistella tytöille iltapalaa. Meillä tehdään iltatoimet yleensä kaikessa rauhassa. Little E on jo todella omatoiminen, mutta tarvitsee hieman aikaa esimerkiksi vaatteiden vaihdossa. Olen huomannut, että meidän kummankin hermot säästyvät, jos hän saa tehdä kaiken omalla tahdillaan. Välillä hän tuo minulle nurin päin olevia vaatteita oiottavaksi, mutta muuten hän hoitaa homman itse. Ja lopulta pieni on niin ylpeä, kun on suoriutunut pukeutumisesta aivan itse. Iltapalan jälkeen mennään tunnetusti hammaspesulle ja sänkyyn. 
Little E haluaa lukea itsekseen kirjoja sängyssä, kun minä nukutan nuorempaa tyttöä syliin. Juuri nyt tämä systeemi luonnistuu meillä kaikkein parhaiten. 
meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

meidän päivä, maanantai, lapsiperheen arki, päivä meidän kanssa,

Noin 20:00 
Tästä alkaa yleensä ilta ja minun oma aikani. Mieheni oli kyseisenä päivänä myöhään töissä, joten minä lähinnä kirjoitin ja vilkuilin sivusilmällä televisiota. 
Siitä on aikaa, kun olen viimeksi toteuttanut meidän päivä postausta. Kertokaa ihmeessä mitä piditte ja pitäisikö minun tehdä vastaava uudestaan.

6 kommenttia

 1. Helmi kirjoitti:

  Kiva kun kirjoittelit teidän päivästä! Todella mukava postaus. Aivan ihana varmasti viettää arkena vapaata ja rauhassa aikaa tyttöjen kanssa. Kiva olisi lukea uudestaankin vastaava postaus!

 2. Saara kirjoitti:

  Olipa ihana kirjoitus! Jännä, miten hauska toisten arjesta on lukea.

 3. Essi - pinossa kirjoitti:

  Hauska postaus, tätä oli kiva lukea. Voisinkin tehdä vastaavan nyt, kun vauvan kanssa tavallisissa päivissä onkin jotain mielenkiintoista 😀

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Se on. Jotenkin sitä itse aina ajattelee ettei oma arki ketään kiinnosta, mutta silti tämän tyyppiset postaukset ovat suosituimpia. Kiva, että tykkäsit ja kiitos palautteesta.

 5. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Kiitos. Tämä postaus oli niin suosittu, että alan tekemään näitä säännöllisesti.

 6. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Olisi tosi kiva lukea teidän päivästä. Itse tosin muistelen, että päiviin vauvan kanssa liitty vahvasti levitetty vuodesohva ja pyjama. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.