Hae
Big mamas home

Menneitä jouluja

Sisustusblogeissa on kiertänyt viimeisen kuukauden aikana Inspired by Love-blogin Sannan aloittama haaste. Haaste on ihana ja hyvä syy kurkistaa vähän taakse päin. Me olemme asuneet tässä asunnossa 2010 kesästä lähtien. (OMG! Kymmenen vuotta!) Niin pitkältä ajalta en ole jouluja dokumentoinut, joten keskityn tällä kertaa vain blogivuosiini. Aloitin kirjoittamaan (ja kuvaamaan) blogia, vuonna 2015, kun odotin esikoistamme. 
Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

2015 
Tänä vuonna en laittanut joulua kovinkaan paljon. Ensinnäkin silloin minulla oli Eristäjän kanssa sopimus, jonka mukaan saan aloittaa jouluhullutukset vasta joulukuun ensimmäisenä. Toisekseen, olin aivan viimeisilläni raskaana. Laskettu aika oli 18.12, joten emme voineet tietää olemmeko joulua edes kotona. Lopulta kotiuduimme vauvan kanssa sairaalasta 24.12. Olin kuitenkin vaihtanut pöydälle ruudullisen liinan, sekä joulutähden ja askarrellut adventtikynttilät. Silloin sisustin runsaammin väreillä. Näitä helmiä löytyy varmasti lisää vuoden 2015 joulukuulta. En ole poistanut postauksia. 
Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

2016 
Joulu vaaperon kanssa. Olin aivan innoissani ja minulla oli kova kiire suorittaa uusia perinteitä tyttäreni kanssa. Sen lisäksi olin alkanut havahtua sen suhteen, miten todella haluan oman kotini sisustaa ja sillä tiellä ollaan edelleen. Olin löytänyt viimein kunnolla sisustusblogien ihmeellisen, inspiroivan maailman. Tällöin ostin ensimmäisen pikkukuusen ja ihastuin joulun leikkokukkiin. Itse jouluksi matkustimme pohjoiseen isäni luokse, joten kuusta meillä ei ollut. 
Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

2017 
Tämä oli ensimmäinen joulumme kahden lapsen kanssa. Pikkusisko syntyi marraskuussa, joten hän pääsi hienosti mukaan joulun tohinoihin. Tai ennemminkin, joulun tohinat tapahtuivat hänen nukkuessaan ja syödessään. Joulun sisustus ja koristelu muuttui edellistä vuotta vähäeleisemmäksi. Luotin pieniin harkittuihin yksityiskohtiin, sekä joulukuuseen. Sisustustyylini oli vielä vähän haparoivaa, mutta koko ajan selkeämpää. 
Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

2018 
Viime vuosi. Joulu rakennettiin taas kukin, kynttilöin ja yksinkertaisin koristein. Hyvin samalla kaavalla, kuin tänä vuonna. Viime jouluna päätimme ostaa kotiin myös oikean joulukuusen, ensimmäistä kertaa meidän yhdessä olon aikana. Lapset, erityisesti esikoinen, oli tästä aivan haltioissaan. Enkä voi kieltää ettenkö itsekin olisi ollut. Kuusi tuo ihan omanlaisensa joulun tunnelman. Toki tuntui aavistuksen uhkapeliltä tuoda kuusi vuoden ikäisen taaperon kanssa samaan taloon, mutta hyvin he pärjäsivät keskenään. 
Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

Big mamas home by Jenni S. Menneitä jouluja

2019 
Tänä vuonna tunnelmointi on vaatinut pientä käynnistelyä. Mutta olen ilokseni huomannut, että alan olla paljon paremmassa kunnossa kuin esimerkiksi pari viikkoa sitten. Kun uupumus on hiljalleen lähtenyt hellittämään, joulutunnelmointiakin on jaksanut ihan eri tavalla. Haistelen parhaillaan maljakossa olevien hyasinttien tuoksua, mikä on omiaan tuomaan joulun tunnelmaa. Tänä vuonna meidän joulun somistukset ovat hyvällä mallilla. Mitään isompaa ei tarvitse hankkia (paitsi kuusi!!). Kävin ostamassa Vepsäläiseltä muutaman ihanan Shishin koristeen, mutta tuskin ostan mitään isompaa. 
Lisäksi näyttäisi siltä, että tämä on viimeinen joulu tässä kyseisessä kodissa. Hyvin todennäköisesti vietämme ensi joulun hieman isoimmissa neliöissä. Toivotaan, että vuoden vaihde vie asuntokuviot eteenpäin. 
Kiitos vielä Sannalle ihanasta haasteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.