Hae
Big mamas home

Minun lapset, minun vastuu

Julkaisin tänään Instagram Storyissa kuvan, jonka teksti liittyi siihen, että pääsin käymään Rustassa itsekseni, kun kumppanini tarjoutui jäämään kotiin lasten kanssa. Nohevana kirjoitin siihen, että ”saattaa reissu vähän venyä.” Ajattelin, että tähän voi moni vanhempi samaistua. Kauppareissu tuntuu joka rauhalliselta, kun ei tarvitse vahtia pudottaako joku jotain särkyvää, ei maksettua, lattialle tai karkaako joku leluosastolle. Jokainen vanhempi tietää, että lasten, erityisesti pienten lasten kanssa, saa olla kaupassa tarkkana. Lapset ovat uteliaita, vaikka eivät tarkoita pahaa.

Sain tähän kyseiseen storyyn viestin, että ei ole mukavan kuuloista pitää uusperheessä kumppania itsestään selvyytenä. Jäin tuijottamaan tätä viestiä huuli pyöreänä. Kun todellisuushan meillä on se, että kumppanini saa säännöllisesti muistutella minua siitä, että häneltä saa pyytää apua.

Minun lapset, minun vastuu - BMH - Big mamas home by Jenni

Olen aina ollut yksin

Minä olen alusta asti tottunut siihen, että olen yksin lasten kanssa. Minulle on ollut aina normi se, että minne menen minä, sinne tulevat myös lapset. Olen aina miettinyt kaiken sillä tavalla, että minulla on mukana kaksi lasta, joilla saattaa mennä hermot ja jotka saattavat aiheuttaa jotain odottamatonta, koska he ovat lapsia. Tämä oli normi myös silloin, kun asuimme ex-kumppanini kanssa yhdessä. Tästä syystä minä hoidan ja teen asiat tällä totutulla tavalla, enkä kysele.

Toki vuoroasumisen myötä, minulla on myös sitä omaa aikaa, jolloin voin hoitaa asioita yksin. Näin lasten kesälomalla sitä ei ole ollut. Lapset ovat nyt lomapätkällä minun kanssani, joten vuorovälikin on nyt pidempi kuin tavallisesti. Ja tiedän todella hyvin, että tämä aika on vähän rankempaa kaikille lapsiperheille. Lasten kanssa lomalla oleminen on aika intensiivistä. Minullakin on täällä tuleva ekaluokkalainen, joka stressaa ja jännittää tulevaa koulunaloitusta ja on sitä enemmän räjähdysherkkä, mitä lähemmäksi 11 päivä tulee. On todella ymmärrettävää, että vanhemmat kaipaavat hetken rauhoittumista myös lomalla. Se on vain inhimillistä.

Kumppanini on nyt ollut kanssamme aika pitkälti koko tämän heinäkuun muutamia yksittäisiä päiviä lukuunottamatta. Ja silti olen viuhtonut menemään yksin. Olin raahamassa lapsia mukaan tuolle kyseiselle Rustan reissulle, kunnes kumppanini itse ehdotti, että mitä jos hän jäisi lasten kanssa kotiin. Hän on monet kerrat sanonut, että haluaa olla avuksi ja osallistua tähän meidän arkeen. Minä olen se, joka on vastahakoinen pyytämään sitä apua ja antamaan hänelle sitä vastuuta.

Uusperhe - BMH - Big mamas home by Jenni

Minun lapset, minun vastuu

Minä ajattelen hyvin vahvasti, että koska nämä lapset ovat minun, myös vastuu on minun. Toki, tämä on ajatus, joka voi muuttua ajan kanssa kun asumme yhdessä ja olemme olleet yhdessä enemmän kuin puoli vuotta. Mutta toistaiseksi, olen sitä mieltä, että minä kannan näistä lapsista vastuun yksin ja hän voi halutessaan auttaa. En todellakaan vaadi häntä osallistumaan lasten kustannuksiin. Myös vuoronvaihdot kotien välillä hoidan minä. Samoin keskustelut ja käytännön asioiden sopimiset lasten toisen huoltajan kanssa hoidan minä. Samoin lääkäri, neuvola ynnä muut terveydenhullon käynnit. Ajan saatossa, hän voi varmaasti ottaa vastuuta enemmän, mutta kyllä minä silti uskon, että näistä kahdesta lapsesta vastuu on pääasiassa meillä huoltajilla. Toki, kaikki bonusaikuiset ovat enemmän kuin tervetulleita lasten elämään. Mutta heillä on sitten se oma tehtävänsä ja asemansa lasten elämässä. Vastuu on huoltajilla.

Joten tällä hetkellä kumppanini joutuu muistuttelemaan minua avustaan, sen sijaan että pitäisin sitä jotenkin itsestään selvyytenä.

Minun lapset, minun vastuu - BMH - Big mamas home by Jenni

Juteltiin yhdessä kumppanin kanssa myös kyseisestä storysta ja hän sanoi minulle ettei kokenut kyseisen kommentin saavan häntä tuntemaan oloaan itsestään selväksi. Hän sanoi myös, että totta kai hän auttaa täällä ollessaan parhaansa mukaan. Lapsiperhe-elämä on hänelle uutta ja vierasta. Silti hän haluaa osallistua siihen parhaan kykynsä mukaan.

Kuten sanottu, olen äärimmäisen kiitollinen tämänkaltaisesta kumppanista. <3  Minulla kävi aivan mieletön tuuri, kun hän osui kohdalleni.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Viikko 29 kuvina

Ajatuksia uusperheestä

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä

Olen koululaisen äiti

Tämä kesä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.