Hae
Big mamas home

Penetraatiokeskeisyys

Tämä postaus pohjautuu täysin omiin kokemuksiini ja ajatuksiini siitä, millaista seksiä olen itse saanut kokea vuosien varrella. En voi tässä asiassa puhua kenenkään suulla, vain omien kokemusteni kautta. Te lukijat voitte jättää omia kokemuksianne esimerkiksi kommentteihin. Nyt tämän pakollisen disclaimerin jälkeen, voin aloittaa itse aiheesta.

Olen jo pitkään ajatellut sitä, että meidän nykyinen seksuaalikasvatuksemme ja siihen liittyvä kulttuuri vaatii perinpohjaista uudistamista. Onneksi suomessa on jo lukuisia seksuaalialan ammattilaisia, jotka tekevät tätä arvokasta työtä. Ja miksi minä ajattelen näin on se, miten penetraatiokeskeistä kaikki puhe seksistä yhä on.

Penetraatiokeskeisyys - BMH - Big mamas home by Jenni

Penetraatiokeskeisyys on epätasa-arvoista

Olen ennenkin kirjoittanut siitä, miten seksin penetraatiokeskeisyys on täysin epätasa-arvoista. Se stimuloi parhaiten vain miestä, eikä naista. Kun seksistä annetaan kuva, että kyse on vain penetraatiosta, kokemus jää naisen puolelta täysin vajaaksi. Harvalla miehellä on myöskään mitään hajua siitä, mitä nainen oikeasti kaipaa seksiltä, kun heille toitotetaan seksin olevan yhtä kuin penetraatio. Lisäksi monelle on vain tärkeintä päästä panemaan. He syöksyvät suoraan asiaan. Toisilla ei ole mitään käsitystä siitä mikä on klitoris tai missä se edes on. Keskustelin erään ikäiseni miehen kanssa aiheesta ja hän kyllä tiesi, mikä on klitoris, mutta hänellä ei ollut mitään käsitystä siitä, minkä kokoinen se on. Hän oli aina ajatellut sen olevan vain se pieni nyppylä vaginan yläosassa. 

Olen itse saanut kokea monella tapaa sen, kuinka ulalla miehet monesti ovat. Samaan aikaan he ovat hyvin herkillä sen suhteen, pystyvätkö he tyydyttämään naista. Oravanpyörä on valmis siinä vaiheessa, kun kiltin tytön syndroomasta kärsivät naiset, teeskentelevät nauttivansa saamastaan käsittelystä ja vahvistavat näin miehen kuvitelmaa siitä, että nämä tekevät jotain oikein.

Näettekö tässä saman ongelman, kuin minä? Meidän seksikäsityksemme on hyvin vahvasti siellä sisään-ulos pumppaamisen tasolla ja tällä hetkellä meillä ei ole keinoa päästä sieltä pois.

Penetraatiokeskeisyys - BMH - Big mamas home by Jenni

Tarkoitukseni ei ole syyttää tästä yksilöitä, sillä jos seksistä puhuttaisiin jo kasvatuksen tasolla avoimesti, totuuden mukaisesti ja oikein termein niin tilanne ei ehkä olisi tämä. Minun kiinnostukseni seksiin ja seksuaalisuuteen on lähtenyt nimenomaan siitä, että kuin etten saa tarpeeksi tietoa siitä koulusta. Siksi lähdin hakemaan sitä kirjoista. Mutta siitä huolimatta, että hain itse aktiivisesti tietoa olen vasta aikuisiällä alkanut löytämään sitä niin kutsuttua oikeaa tietoa. Olen pitänyt itseäni vuosia täysin epänormaalina, kun en saa itse penetraatiosta minkäänlaisia hyvän olon tuntemuksia. Olisin säästynyt tältä kaikelta, jos minulle olisi jo koulussa kerrottu, että on täysin normaalia ettei nainen saa mielihyvää penetraatiosta.

Mutta koska elämme vielä penetraatiokeskeisessä yhteiskunnassa, kannustaisin jälleen puhumaan aiheesta kumppanien kanssa. Paras reitti hyvään, tasaveroiseen seksiin on avoin kommunikaatio.

-Jenni

 

Lue myös

Itsetyydytyksen kieltäminen kumppanilta

Milloin seksi pitäisi ottaa puheeksi

Hyvää seksiä

Seuraa myös

Instagram

Facebook

Tiktok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.