Hae
Big mamas home

Vauvavuoden hitit & huti

Viikonloppuna meillä juhlitaan. Olemme kutsuneet perhettä, ystäviä ja kummeja juhlimaan kuopuksemme synttäreitä. Päivänsankari ei osaa juhlia vielä odottaa, mutta Little E nauttii varmasti vieraista, vaikka ei juhlakalu olekaan. 
Tällä kertaa halusin listata hieman ylös vauvantarvikkeita. Tarkemmin sanottuna meidän hitit ja huti. En ole saanut aiemmin tehtyä teille tarkempia esittelyitä meidän vauvavuoden varustelusta, mutta tässähän niitä tulee samalla. 
Toisella kerralla minulla oli todella selvät näkemykset siitä, mitä meille haluan ja mikä toimii. Kävi tässä varustelussa kuitenkin yksi yllätys. 
vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,
H I T I T 
Beemoo yhdistelmävaunut, sekä seisomalauta 
Beemoon vaunut on olleet todella hyvät. Ne ovat Jollyroomin omaa mallistoa ja markkinoiden edullisimmat yhdistelmävaunut. Vaikka päädyttiinkin edulliseen vaihtoehtoon, en koe joutuneeni tinkimään mistään. Vaunut ovat olleet ketterät ja samaan aikaan tukevat. Näiden kaveriksi me ostettiin seisomalauta, joka on toiminut meidän taaperon kanssa paremmin, kuin hyvin. Little E oppi liikkumaan nopeasti laudalla ja tykkää siitä. Nykyään vain kiireessä ja pahoissa paikoissa mennään laudalla, muuten esikoinen kävelee. 

Tuplarattaiden käyttöikä olisi jäänyt meidän perheessä vajaaksi puoleksi vuodeksi, joten vaunut, sekä seisomalauta yhdistelmä oli ihan paras. 
Sitteri värinällä ja musiikilla 
Sitteri on vauvavuoden perusjuttuja. Todella näppärä kapistus silloin, kun äidin pitää saada kädet vapaaksi ja vauva haluaa seurata maailmaa pienestä pystyasennosta. Meidän vauvat on kumpikin nukkuneet näissä tyytyväisenä myös useammat päikkärit. Se tuli usein myös suihkuun mukaan, jolloin äiti sai hiustenpesurauhan. Vauva siis hengasi sitterissä oven vierssä, sillä välin, kun minä kävin suihkussa. Minun mielestäni paras malli on sellainen, jossa on värinä ja vauvat ovat kompanneet minua tässä. Meidän vaalea sitteri on Pikku Vaniljasta ja ymmärsin sen olevan yksi heidän valikoimansa suositumpia malleja. 
vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,

vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,
Leikkimatto 
Se vauvanvaruste, jolla pikkuinen viettää ehkä kaikkein eniten aikaansa, heti vanhempien sylin jälkeen. Meidän leikkimatto on ihana Baby’s Onlyn neulepintainen versio, joka on niin ikään Pikku Vaniljasta. Se on paksu ja pehmeä. Kun matto tuli meille ensimmäistä kertaa, taapero meni ensimmäisenä pötköttämään sen päälle. Myös vauva on viihtynyt sillä hyvin. Se lojuu meidän lattialla edelleen ja välillä se saa olla myös meidän tiipiin mattona, tekemässä telttaleikeistä mukavampia. 

Lasiset tuttipullot 
Lasisiin tuttipulloihin tutustuin vasta tällä toisella kertaa ja se oli menoa kerrasta. Alussa me lämmitettiin vauvan maito vesihauteessa, mikä nopeutti hommaa ihan älyttömän paljon. Lisäksi lasiset pullot ovat muovipulloja ekologisempia. Meillä on käytössä, sekä Ainun MAMin pulloja, sekä Hevean pulloja. Molemman mallin pullot on saatu kokeiluun. 
Värikoodatut lastenvaatteet 
Kun vauvan vaatevarastosta löytyy vain muutama väri ja hillitty kuosi, kaikki sopii keskenään. Ensimmäisellä kerralla ei ollut näin, vaan Little E:n laatikoista löytyi vain yksittäisiä kivoja kokonaisuuksia. Vauvanvaatekriisit olivat historiaa värikoordinoidun vaatekaapin ansiosta. Vauvanvaatteista löytyy parikin postausta täältä ja täältä, jos haluat käydä lukemassa. 
vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,

vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,
Luonnonkumiset purulelut 
Näitä meille siunaantui pitkin vauvavuotta useampia ja ne ovat ehdottomasti vauvan eniten käyttämiä leluja. Niitä on nakerrettu niin, että luonnonkumi on narskunut,e ikä yksikään ole vielä mennyt rikki. Ne ovat hyvä ekologisempi vaihtoehto ja varmasti myrkyttömiä. Ykkössuosikki on ollut kummitädiltä saatu Sophie la giraffen klassikkolelu, jossa minua viehättää erityisesti se, miten lelu on suunniteltu antamaan ärsykettä vauvan kaikille aisteille. 
Korisänky 
Korisänky oli sellainen hankinta, mikä tuli vähän sattumalta. Raskausaikana olin myymässä tavaraa blogikirppiksellä ja sitä kautta satuin törmäämään Heidiin, joka halusi myydä heillä olleen korisängyn. Halusin kokeilla kehtoa, koska meillä oli mahdollista ostaa se edullisesti ja olihan se ihana. Kaiken lisäksi sain samaan aikaan sängyn kanssa uuden ystävän. Korisänky oli ensimmäisten kuukausien ajan todella näppärä. Se oli suht helposti siirrettävissä paikasta toiseen, kun ekoina päivinä halusi olla lähellä vauvaa. Ensi kerralla haluan kokeilla ensisänkyä, jossa on pyörät. 
vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,

vauva, vauvantarvikkeet, lastentarvikkeet, vauvavuosi,
H U T I 
Kantoliina & Kantoreppu 
Little E oli vauva, joka viihtyi paljon kantoliinassa, joten ajattelin heti, että niin tämä toinenkin vauva viihtyisi. Ei kuitenkaan viihtynyt. Hommasin tätä vauvaa varten vielä kantorepunkin, jotta isänkin olisi helppoa kantaa vauvaa. Käytimme kuopuksen kanssa kantoliinaa ehkä kaksi kertaa ja reppua kerran. 
Siinä ne olivat. Kommeintoikaa ehdottomasti alle, mitkä teillä ovat olleet hittejä tai niitä huteja. Olen esimerkiksi kuullut, että joku on kokenut korvaamattomaksi avuksi tuttipullojen desifiointi koneen, mutta minä taas en pitänyt sen hankkimista edes välttämättömänä. Joten kertokaa, millaisia juttuja teillä on ollut.

4 kommenttia

 1. Emy kirjoitti:

  Noita lasisia tuttipulloja olen miettinyt, että ovatko vaarallisia, kun lapsi viskoo niitä, menevätkö helposti rikki ja mistä niitä saa ostaa. En ole koskaan edes nähnyt meidän ajan lasista tuttipulloa..

 2. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Moikka. Nämä meidän tuttipullot on olleet tosi kestäviä. MAMin pullot ovat lentäneet täysillä patteriin, eikä niihin ole tullut edes naarmuja. Tämä hirvitti hieman minuakin, mutta molemmat mallit ovat kestäneet todella hyvin kolhuja ja paiskomista.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Meillä taas esikoisen kanssa ei kantamista paljon harrastettu, nyt toisen kanssa on reppu ja liina, ehkä kohta vielä ombu. Vaikea sanoa ennen syntymää tai kokeilematta miten vauva suhtautuu kantamiseenn
  Ekan kanssa taas sitteri hyvä, tokalle ei.

  Meidän huti on ehkä ollut tavallaan vaunut! Vauva reilu 5kk ja vaunut ollut käytössä ehkä 10kertaa?

  Kaukalopussi on ollut kyllä ehdoton hitti! Niin helppo kun niin paljon tarvitse pukea ja kaupassa tms avaa vain pussin vetoketjun 🙂

 4. Jenni S. Big mamas home kirjoitti:

  Se on jännää, miten se riippuu niin paljon perheestäkin, mitkä jutut toimii ja mitkä ei. Meillä taas vaunut oli välttämättömyys, mutta ollaan tähän asti pärjätty täysin turvakaukaloa lainaamalla. Meillä ei siis ole kuopukselle siis vieläkään omaa turvaistuinta, koska ei olla tarvittu sitä niin paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.