Hae
Big mamas home

Balti Jaama Turg

Vielä olisi pari juttua Tallinnasta, joista haluaisin teille kirjoittaa. Ja nämä ovat nyt lähinnä erilaisia suosituksia. Tulee ravintolasuositukset ja sitten vielä hotellisuositut. Sitä ennen haluan kuitenkin kirjoittaa Balti Jaama Turgista, joka olis siis jonkinlainen tori tai kauppahalli aivan meidän hotellin läheisyydessä. Ja se on paikka, jota suosittelen todella lämpimästi, vaikka se ei ihan siinä ydinkeskustassa sijaitsekaan.

Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - BMH - Big mamas home by Jenni

Balti Jaama Turg (Asematori)

Luin paikasta hieman näin jälkeen päin. Paikan päälle reissussa menin torille aivan ummikkona. Balti Jaama Turgin sanottiin olevan Viron nykyaikaisin tori ja se on vastikään remontoitu. Se on paikallinen keskus, johon lähiseudun ihmiset tulevat päivittäisille ostoksilleen. Ja sen voi todella uskoa. Siellä on uskomattomat määrät liikkeitä aina katuruuasta lastenvaatteisiin. Alakerrassa on myös oma supermarket, jossa me myös kävimme. Se on juuri sellainen paikka, jossa ihanneminä kävisi hoitamassa ruokaostokset.
Luin, että siellä on maan laajimmat valikoimat lihaa ja kalaa, tuoreiden vihannesten myyntikojut ja oma panimo. Sen lisäksi siellä on myös kuntosali ja kampaamo ja yläkerrasta löytyy antiikkia, vintagetavaraa, sekä sitä designia. Löytyy siellä myös turistitavaran myyjiä.
Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Sveta vintage - Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni
Vintageliike Sveta
Minua puhutteli ihan erityisesti yläkerran vintageliike Sveta. Mielestäni se oli ihana, rouhean kaunis vintageliike, joka sopi hyvin miljööseensä. Jos minun reissubudjettini ei olisi ollut aika tiukka, olisin varmasti ostanut sieltä jotain. Löysin sieltä myös käsin tehtyjä korvakoruja. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Tosin pluskokoiselle siellä ei ollut kuin asusteita, mikä nyt ei varsinaisesti ole uusi juttu. Mutta siitä huolimatta käymisen arvoinen paikka.
Eikä Sveta ollut edes paikan ainoa vintageliike, vaan niitä oli muitakin. Lisäksi siellä oli antiikkiliikkeitä myös.
Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni
Kirjoitinkin, että meidän ensimmäisen päivän lounas nautittiin nimenomaan täällä. Ravintolavalikoima on iso ja ruokaa löytyy kyllä jokaiselle makumieltymykselle. Meillä oli ihan valinnanvaikeus paikkaa valitessa. Bao bunitkin houkuttelivat, mutta lopulta päädyimme itse valitsemaan pizzat, koska kyseinen ravintola sopi molemmille.
Osa ravintoloista oli rakennuksen sisällä ja osa ulkona katoksen alla, jossa ne oli rakennettu pieniin neliönmuotoisiin mökkeihin. Osassa terassit olivat myös mökin katolla. Kaikki mökit olivat erilaisia ja todella persoonallisia, mistä henkilökohtaisesti pidin valtavasti.
Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Tallinna - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Telliskivi Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni
Balti Jaama Turg sijaitsee Telliskiven alueella ja sinne on parin kilometrin kävelymatka satamasta. Ei siis todellakaan mikään mahdoton kävely. Joten, vaikka se ei olisi hotellin vieressä, niin kuin meillä, sinne kannattaa kyllä kävellä. Tai ottaa joku menopeli. Potkulautoja Tallinnassa näkyi ihan samalla tavalla, kuin täällä Helsingissäkin. Torin lähellä on myös paikallinen juna-asema.
Tallinna - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni Balti Jaama Turg - Asematori - BMH - Big mamas home by Jenni
Toivottavasti tämä vinkki tulee olemaan hyödyllinen teille, jotka mahdollisesti piipahdatte Tallinnassa. 🙂 Toivottavasti olette muutenkin pitäneet matkapostauksista. Minulle näiden kirjoittaminen on ollut aivan erityistä, kun kyseessä oli ensimmäinen kunnollinen ulkomaanmatkani.
-Jenni

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Tallinnan matkapäiväkirja

Ensimmäinen parisuhdeloma

Tallinnan reissun asut ja mitä pakkasin mukaan

Postikortteja Tallinnasta

Sinkkuäitien kesäviikonloppu

2 kommenttia

 1. NK kirjoitti:

  Rakastan matkapostauksia! Rakastan matkustamistakin, mutta keväällä tuli jo kolme vuotta edellisestä ulkomaanmatkasta. Nyt alkoi tehdä mieli Tallinnaan! Hassua, mutta kun olen käynyt siellä, ei koskaan ole ollut aikaa katsastaa oikeasti kivoja paikkoja. En enää ikinä halua yöpyä laivalla (unettomia, rauhattomia, lyhyitä öitä). Jos ja kun pääsen joskus Tallinnaan, olen ehdottomasti siellä yötä ja katsastan kaupunkia näiden Sinun suositustesi avulla! 🙂

  • Jenni - BMH kirjoitti:

   Hei, kiitos aivan ihanasta kommentista. Tallinna yllätti täysin minutkin. <3 Kannatti oikeasti lähteä matkalle näinkin lähelle. Ja me pyörittiin vaan tietyllä alueella ja paljon jäi vielä nähtävääkin tulevaisuuteen. Olen kuullut nyt aika monesta suunnasta sitä, että Tallinna ja Viro ovat päässeet yllättämään. Aina ei tarvitse lähteä todella kauas.
   Vinkkejä tulee vielä parit lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.