Hae
Big mamas home

Kirjasuosituksia lapsille

Haluaisin vielä ihan nopsaan palata jouluun, tai oikeammin joululahjoihin. Tyttöjen aattoaamun paketeistä paljastui nimittäin pari sellaista juttua, jotka haluan esitellä teillekin. Tytöt saivat kumpikin lahjaksi kirjat, joita on nyt luettu aktiivisesti joulusta lähtien.

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Henkilökohtaisesti haluan rohkaista lapsiani lukemaan ja rehellisesti, olen kasvattanut heitä varten satukirjastoa, ennen kuin kummastakaan on ollut tietoakaan. Mietin monesti millaisia kirjoja haluaisin lukea lapsilleni, kun heitä saisin. Lapselle lukemisen on tutkittu tukevan kielellistä kehitystä, vahvistavan sosiaalisia taitoja, sekä empatiakykyä ja parantavan keskittymiskykyä. Meille ja monelle muulle lapsiperheelle, iltasadun lukeminen on myös tehokas tapa rauhoittua ennen nukkumaan menoa.

Kirjojen avulla voi matkustaa eri maihin, tutustua kulttuureihin, eri aikakausiin, saada tietoa ja oppia ymmärtämään ympäröivää maailmaa. Kirjojen avulla voidaan myös käsitellä vaikeita asioita.

En näe lukemisessa huonoja puolia. Tämän vuoksi kirja on loistava lahja lapselle. Nyt esittelen teille meidän joululahjakirjat.

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Prinsessa Pikkiriikki on hurmaava kirjasarja lapsille. Sen on kirjoittanut espoolainen Hannele Lampela ja kustantaja on Otava. Kuopuksen paketista paljastui Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut. Me ihastuimme ennen kaikkea Pikkiriikin asteeseen ja tapaan kertoa iltasadut. Saduissa on myös tärkeitä sanomia. Miksi esimerkiksi prinssin pitää pussata prinsessa Ruususta ilman lupaa? Punahilkka oppii tärkeän läksyn jakamisesta ja Tuhkimo pistää ilkimykset kuriin ja lähtee tanssiaisiin omalla luvalla.

Prinsessa Pikkiriikin jutut ovat myös lasten mielestä hauskoja. Pari kertaa on illan rauhoittumishetki mennyt ihan hepuloinniksi, kun sadussa on tullut vastaan vähän turhan hauska juttu.

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Esikoisen paketista puolestaan paljastui Fanni ja suuri tunnemöykky-kirja. Fanni-sarja on luotu nimenomaan lasten tunnetaitojen oppimiseen. Kirjojen avulla lapsen on mahdollista oppia tunnetaitoja helpolla ja hauskalla tavalla. Tämä kirja on ollut nelivuotiaan kanssa hitti ja aion hankkia meille myös muut sarjan kirjat.

Jokaisessa Fanni-kirjassa on ihana tarina. Sen lisäksi kirjoissa on myös kattava tietopaketti aikuisille ja lopuksi tunnetaitotehtäviä lapsille. Kirjoissa seikkailee ihana Fanni-norsu ystävineen. Fanni elää yhdessä äitinsä kanssa. Hänen ystäviään ovat Ralf-tiikeri, jonka äiti on tiikeri ja isä leijona, sekä mustajoutsen kaksoset, jotka elävät yhdessä kahden isänsä kanssa. Eläinlapsien perhetaustat ovat minusta ihana lisä, joka opettaa lapsia ymmärtämään erilaisia perheitä.

Tuotteiden takana on kaksi psykologia Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston. Kirjojen kauniit kuvat on luonut uskomattoman lahjakas Linnea Bellamine. Kirjat on kustantanut Kumma kustannus. Meidän kirjamme, Fanni ja suuri tunnemöykky, on tarkoitettu nimenomaan tunteiden tunnistamisen ja nimeämisen harjoittelemiseen.

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Juuri nyt parasta lukemisessa on se, että kumpikin meidän tytöistä jaksaa jo kuunnella oikeita tarinoita. Ihan aina ei jakseta lukea koko satua. Varsinkin, jos se on pitkä. Mutta jääpähän jotain odotettavaa seuraavaan iltaan. Erityisesti kaksivuotiaan keskittyminen tuppaa olemaan kortilla, mutta se kehittyy koko ajan.

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky

Big mamas home by Jenni S. Kirjasuosituksia lapsille, Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut, Fanni ja suuri tunnemöykky
Toivottavasti piditte kirjasuosituksista. Erityisellä lämmöllä suosittelen juuri Fanni-sarjaa.

Nautinnollisia lukuhetkiä.

Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Pinterestissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.